Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 20. februar 2020

Torsdagsbilledet #216

Spændingen er udløst! Arbejdet, der foregik i Sølund Stations sydende, var sporlægning. Den sidste afretning af planum foregik med håndskovl og svellerne var oversavede brugte DSB-sveller eller gamle sveller vi havde fået fra Nymølle. Laskeboltene var tit brugte, der havde fået gevindet renset op. En sand pionerindsats!
To flotte banebørster med spændte muskler! Peter Hein og Torben Pihler simultanspænder laskebolte. Fotografen har anført Morten Banke som Peters makker, men ansigtsstudier udført af flere medlemmer peger på Torben P. som banearbejderen med de gode overarme. Det emaljerede fad rummer sikkert klargjorte laskebolte. Planum består vist af lerblandet råjord. Foto: Nils Bloch, 1983.

mandag den 17. februar 2020

Nyt fra maskinafdelingen #08-20 17/2:


Lange Maren omkranset af M24 og M25. Tre roebanemaskiner atter samlet - og Da7 stod lige i nærheden... 

Som planlagt kom Christian forbi og hjalp med M30´s motor. Motorblokken var forberedt til det fine besøg og med Christians smarte hydraulikstempel og Carsten tilpassede presseværktøj, så gik det jævnt og roligt med at få de nye cylinderforinger på plads i motorblokken. Et stort skridt i motorrenoveringen er dermed nået. Kenneth stod også i værkstedet og fremstillede nye, tilpassede smørepuder til lejekasserne på Superfosén. For selv om lokomotivet ikke skal ud at køre, så skal det dog være i stand til at trille inde i museet – og det skal gøres korrekt. Ude hos Lange Maren knoklede Lars og Peter med at få det sidste stempel genisat, så det er opbevaret godt, sikkert og velsmurt. Mikkel kiggede forbi for at se til den lille ny. Han er sjælden gæst efterhånden, nu opgaven som driftsbestyrer i Vestsjælland tager meget af han gode tid – men hyggeligt var det at få besøg! Med stemplet på plads og alle vitale dele opsmurt, så fulgte en større rokade, hvor Lange Maren kom i vognhallen, M25 i den lille remise og Da7 kom over smøregraven. Her blev smørepuderne efterset og smurt, så den del af sommerklargøringen er klaret. Hans og jeg fortsatte, hvor vi slap… Hans fik afrenset en masse Superfos-dele og jeg malede først det afrensede dæk med grunder, så fik cylindrene endnu en omgang Olsen-sort og så blev dækket malet rødt. Undervejs dukkede Steen op og han fik afrenset en stor håndfuld dele til affjedringen, så kom Benjamin og gav det hele grunder.

Igen en aften med 12-13 fremmødte, så alt kommer nok ikke med – men meget blev nået denne aften, hvor blæsten fortsat rusker godt i det hele. /Leif
Indjustering af den første cylinderforing
og her presses nr. 3 stille og roligt på plads

Stemplet på Lange Maren kom også på plads
 - ikke helt så stille! Et par eder måtte der til!

Ude i den friske luft igen. Så skal der bare fyres op under kedlen, så er vi klar til tur :-)

Pufferne under renovering, så de også snart kan komme på plads igen!


En af de nye filtsmørepuder til Superfos-lejerne


Der efterses også filtpuder på Da7, men de gamle var stadigvæk fine nok

Redacteuren med pensel i hånd. Der bliver Olsen-sortet!