Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 8. marts 2018

Torsdagsbilledet #152

 
Torsdagsbilledet kan i dag godt afsløre, at helt til Sølund nåede banekolonnen ikke inden det tilstræbte tidspunkt, som skrevet i HVB-nyt... Men de er nået langt og forberedelserne til det næste  stykke godt i gang - og der er en hel del mere arbejde i at lægge et spor, end man lige forestiller sig. Så der gik faktisk endnu et par år inden at man kunne løbe om på Sølund. Mon ikke der en dag bringes et Torsdagsbillede fra Hjarnes mappe 2, som kan vise det? 
Men der skete også meget andet i den periode: Der ankom lokomotiver fra nær og fjern; der blev bygget både den lille remise og værkstedsremise og skinner skulle hentes, så spor skulle optages flere steder. Sådan er det stadig - der sker altid noget som udskyder et projekt, så det tager længere tid end man lige havde forestillet sig. Men samlet set kommer vi hele tiden videre!
Her ender sporet! Status den 22. september 1979

- men der arbejdes skam videre på at etablere traceet op mod Sølund den 23. september 1979

- og det allerede lagte spor skal jo også understoppes, så det ligger stabiltmandag den 5. marts 2018

Nyt fra maskinafdelingen #13-18 05/03:


Dagens snefald gik lige til skinnekanten denne aften

Efter en vellykket og veloverstået generalforsamling, så var det tid at fortsætte de mange igangværende projekter, så der kan blive plads til de næste… På Superfos-maskinen var der stadig masser af gammel maling at fjerne og det blev lettere efter at Kjeld og Lars O. fik løsnet vantskruen til bremsearmen, så vi kunne få hele enheden ud. Bagefter måtte der masser af varme til at få boltene adskilt og efterfølgende ligger der en herlig opgave med af få rettet gevindene op igen. Kjeld fik omvendt hjælp af Carsten og Anders til at løsne en genstridig hane fra juletræet, så de kan blive grundig rengjort. Da aftenen gik på hæld, sad der flere haner, som var messingblanke og langt mere præsentable end før. Det samme gjaldt det lille joint venture mellem Niels og Kjeld om fremstilling af nye træhåndtag til injektorerne. Se på foto hvor flotte de er blevet. Anders og Carsten fik også arbejdet på et værkstøjsskab i snedkerværkstedet, hvor Martin og Erik også fik klargjort området til fremstilling af en stribe tagbuer til at kunne overdække endnu flere roevogne med tag. Lars og Lars O. fik også set på både den nye trækstang, der fik en omgang grunder og det nye svelleoptagerværktøj, der er specialfremstillet til de opgaver, hvor skinnerne er lagt til siden, f.eks fordi man ikke kan udtrække svellerne fra siden. Med kloerne er det muligt at løfte rådne og møre sveller op uden at beskadige ”trace-kassen” i forbindelse med løftet, der nu i stedet efterlades intakt så en frisk svelle lettere efterfølgende kan nedlægges. De er beregnet, så der er 5 cm luft i mellem de samlede kloer, så en rådden svelle ikke klippes midt over. Jeg gav de flotte kloer en omgang grunder og blå maling. Vi var 9 mand på Gården denne sneklædte forårsaften.

Indvendig afrensing af førerhus: Presenning for vinduerne for at hindre
støvet i at brede sig på værkstedet og støvsugere til at rense luften.

Bremsehåndtag og vantskrue afmonteret


- og med masser af varme blev den sidste del også løsnet...

Med det sidste slag er alle dele adskilt og kan blive rettet op igen.

Det må have givet et godt bump den dag disse dele blev bukket sammen...

Anders og Carsten løsner en ret fastspændt hane

To flotte nye håndtag i asketræ med messingkraver til "juletræet"

Lars O´s flotte svellekløer i blåmalet udgave, klar til montage på gravemaskinen.