Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 3. maj 2023

I Dampens Tegn - klargøring af lokomotiverne 1. -3. maj 2023

 

Hedelands Veteranbane er et af de meget få steder i Danmark hvor der køres meget med damp. Vi råder over noget så usædvanligt som 2 driftsklare damplokomotiver, som skiftevis gør tjeneste i løbet af året. At vedligeholde 2 damplokomotiver er en større opgave, specielt da de skal synes hvert år. Skiftevis er det koldt og varmt syn, og dette foretages af Force Technology, der hver år kommer på besøg og godkender vores damplokomotiver. Ud over den løbende vedligeholdelse er der altid op til synet meget at se til. Traditionen tro er det Bo – dampmester - og Bruno der forestår denne opgave, der normalt har en varighed af 3 dage. Således også i år. 1 maj blev No3 rigget op, opfyrret, tryk testet og prøvekørt, så det var klar til varmesyn. 2. maj blev Da7 klargjort til koldt syn og 3. maj blev begge lokomotiver synet af Vibeke fra Force Technology. Begge lokomotiver bestod synet uden anmærkninger. Vi er således klar til at køre med begge damplokomotiver hvor det kræves i hele sæson 2023.

1. maj:


Mens vi rigger op, kommer Lars Jensen på besøg. Lars er måske et kommende medlem. Fra barnsben har han haft en stor interesse for damplokomotiver, og han er tillige spejder og har oplevet at vi kørte med damp under spejdernes lejr i 2022. Det er godt at ungdommen også har tog interesser.

Vi varmer lokomotivet op for at teste om de 2 sikkerhedsventiler virker forud for varmesynet.


Det gjorde de!

2. maj:

Bo foran Da7 efter endt klargøring til koldt syn. Lokomotivet står helt skarpt og klar til sæsonen. Går alt som planlagt skal det først i aktion til julekørslen, hvor det skal befordre de mange der gerne vil ud og købe juletræer hos spejderne.


3. maj:

Vibeke fra Force Technology I gang med syn.Vibeke kontrollerer at sikkerhedsventilerne virker.

Når Vibeke alligevel var hos os, benyttede vi chancen til at få tryk prøvet vores lufttanke på M25. Også her var tingene i orden, så nu kan M25 samles og indgå i driften igen.

Dagen går på held, og efter om rangering er No3 nu placeret i driftsremisen og klar til at komme ud og køre på åbningsdagen den 14.5.

Billeder og tekst: Bruno

   

mandag den 1. maj 2023

Nyt fra maskinafdelingen #18-23 1/5:

No3 hjemme igen efter årets første tur på banen. Det skal blive til mange flere i sommerens løb!

Første køredag nærmer sig. Derfor havde Bo og Bruno brugt meget af dagen på klargøring og prøveopfyring af No3, som også fik en prøvekørsel ud ad banen. John forberedte også afprøvning af tryklufttankene fra M25. Der er test og godkendelse af begge dele på onsdag! Brian og jeg fik udskiftet de gamle lægter med nye på stativet ud mod vejen. Bagefter vi skruet et sommerbanner op, så folk kan se vi snart kører igen. Lige så travlt var der ude ved vognhallen, hvor der blev arbejdet med både lægning af brædder mellem det nylagte spor og en ny grussti op til den flyttede dør. Det hele skal jo gerne være klar til den 14. maj. Der blev også rengjort mere i M25´s motorhus. Jan og Bjarne fortsatte forberedelserne til taget på C411, men så holder de begge fri den næste måneds tid… Omvendt vender Otto tilbage efter sin lange rejse 😊 Jeg talte 12 mand på Gården denne aften /Leif


Der smøres og pudses og alt ser fint ud!

De første dele til taget på C411 er ved at være klar.

Sommerbanneret opsat på nye lægter

De sidste skruer sættes i de nye gulvplanker ved det nye sporstykke

Der læsses et godt lag grus ud på den nye sti til museet

Tryklufttankene fra M25 klar til afprøvning