Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 31. august 2015

Nyt fra maskinafdelingen #30-15 31/08:


- endnu et af de 35 planker læsses på deploriderne


Rangering med hele læsset...

Mon Remissekatten er på sporet af en mus? 

Der fejlsøges på M2

Materialerne til det nye dæk på drejeskiven var blevet leveret om eftermiddagen. Dog ikke helt der hvor vi havde forventet, men så måtte det jo blot transporteres via bane.

Et par deplorider blev kørt i stilling og så læssede jeg de 35 stk. 5400 x 150 mm lange planker derpå. Heldigvis kom Poul og hjalp med de sidste og med at lege rangerlokomotiv. Første del af graven blev oprenset og en stribe kanter fik sort Gori på. I mens fejlsøgte Mikkel, Carsten og Poul på M2, der drillede noget på hjemturen i søndags, idet trækkraften næsten forsvandt. Udbedring af nogen utætheder ved brændstoftilførslen og justering gav det ønskede resultat, idet en prøvetur ned og op ad rampen forløb problemfrit. En stille aften med 4 fremmødte.


Vi besigtiger Onsdagsholdets montage af frontpladen i M15

søndag den 30. august 2015

Billedserie fra tipvognsarrangementet 30/8-15 - opdateret med links!
Efter en fin plandag, hvor vi samtidig afviklede et arrangement, hvor vi fremviste et par af vores mindre lokomotiver i deres rette element sammen med en række læssede tipvogne. Jeg havde fornøjelsen både at være arbejdsmand på første tur og efterfølgende jage de gode fotomuligheder. Vi havde held med vejret i forhold til udsigterne, for det holdt næsten tørt hele dagen. Klik på linket for at se udvalgte billeder fra dagen >> 

Mon ikke også vi får flere, flotte fotos at se fra de andre smalsporede, der benyttede dagen til at finde gode fotosteder? :-) og flere, smukke ord om arrangementet fra Claus Nielsen, som sammen med trafikchefen havde planlagt denne fine dag

mvh Redacteuren

Links til Jernbanen.dk, hvor flere besøgende har lagt fine fotos op

Niels har lagt disse fotos op >>

Holger og Mortens fotos fra dagen >>

Claus Nielsens fotos fra dagen >>

- samt en fin historisk samling fra den gang der var rigtige tipvognstog i drift i grusgraven!

Nyt fra Bafd 29-8-2015

Lørdagen bød på mange forskelligt artede opgaver. Efter oprangering af banetoget på Hedehusgården var første stop Sølund st. Her blev det lokale sporskiftelåse smurt som et led i forberedelserne til søndagens tipvognsarrangement, ligesom vi fik smurt sporskifter.

Opsmøring af sporskifter medførte også lidt efterspigring på den gammeldags facon. 

Herefter kørte vi videre  til Brandhøj, hvor vi efter lidt omrangering kunne klargøre selvsamme tipvognstog til transport til Hedehusgård.


Klargøring af tipvognskolonnen til søndagens arrangement. CN

Bo og Peter gik på jagt i vognhallen og fandt et par roevognsaksler, der kan bruges til at udveksle nogle af de mest slidte under vores personvognsmateriel. Vi andre gik i gang med ballastudkørsel på Sletten og fortsatte med det resten af dagen. Otto og jeg fordelte ballasten, Claus kørte med M12 og sidetømmevognen og Lars læssede ballasten på Brandhøj. Sideløbende med dette fik han sammen med Bo og Peter savet en del brænde og læsset det i tipvogne. Godt trætte vendte vi alle tilbage til Hedehusgården sidst på eftermiddagen, hvor dagen blev afsluttet med en gang græsslåning på perronområdet og foran vognhallen.

Steffen


Læsning af ballast. CN


Brændesavning på Brandhøj med Bo som savfører. CN
Et stemningsbillede fra efterballastering på Sletten. Der bliver knoklet i varmen med aflæsning og fordeling af ballast. LLZ