Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 11. december 2021

Nyt fra Bafd. 11-12-2021 - Opdateret

All I want for Christmas ... is snow! Og det fik vi. Baneafdelingen mødte ind til et snedækket Hedeland og fejede sporskifter rene inden det første juletog afgik fra Hedehusgård Station. Skifterne på Brandhøj blev også klaret, mens togpersonalet på tog 1 måtte håndtere skifterne på Rubjerg selv. På banetoget, der afgik 10.15 fra Hedehusgård til Brandhøj var Peter, Søren, Claus B og N samt Klavs. Måske var det sneen, der gjorde det, men spejlrefleksen blev i hvert fald glemt på Brandhøj og dette indlæg er indtil videre bare illustreret med mobilfotos. Når Nikon og memorykort er sikkert hjembragt suppleres billedudvalget - hvilket er sket nu.

Da 7 foran en snedækket værkstedsremise.

Efter fejning af skifter på Brandhøj gjorde vi klar til valsning af skinner i radius 100 m. Et spor i opbevaringshallen blev ryddet, så vi kunne arbejde indendørs. Sneen dalede blidt over Hedeland og det var rart at komme under tag. Da M 45 nægtede at starte, var det M 12 der stod for rangeringen. Fødselsdagsbarnet Steffen steg af tog 3 og sluttede sig til holdet. Han medbragte øl til frokosten og kage (en brownie med massefylde som en 17 kg/m skinne) til kaffen. Om det var grunden til at valsningen af skinner skred godt frem vides ikke. Under alle omstændigheder måtte vi finde nye 24 kg/m skinner frem, så valseholdet ikke løb tør. Vi fik muligvis ikke valset kurveskinner til hele kurven ved km 2,0, men det begynder at ligne noget. Kurven er et af de projekter, vi i baneafdelingen skal løfte inden sommersæsonen. Da det sidste af dagens velbelagte tog havde passeret Brandhøj, pakkede vi sammen og koblede et langt træk deplorider bag banetoget. Vi får nye sveller i den kommende uge, så der er brug for en del sæt at læsse af på. Turen hjem foregik i mørke og for en sikkerheds skyld efterlod vi deploriderne neden for rampen inden opkørslen til Hedehusgård. Efter banetoget var sikkert anbragt i museumshallen, hentede vi deploriderne og de står nu hensat klar til læsning. Der skal være styr på logistikken!

Nordlige skifte på Brandhøj er fejet og klar til første tog.


M 12 med M 45 og banekøretøjer foran opbevaringshallen. I baggrunden forberedes skinnevalsning.

Søren, Peter og Klavs skinnevalser. Skinnevalsen har 600 mm og meget fornuftigt har sporet både 600, 700 og 785 mm sporvidde.


Dagens fødselar nyder en togkrydsning i fulde drag under en kort pause i arbejdet.


Arbejdet med at finde skinner til kurvevalsning må videre. Steffen og Claus B finder de næste længder frem.

Vi nød godt af et kort besøg af Benjamin på Brandhøj, men han fortrak hurtigt til arbejdet med at renovere Damp'a så det fremstår nymalet, nybelyst og ryddeligt.

Hjemturen foregik i mørke, så her er et foto af udturen, hvor skinner såvel som træer var dækket af sne. Peter H. gjorde brug af sine mange års rutine i M 12 og vi undgik hjulspin på stigningerne. Her er vi i kurven syd for Stenager Trb.

mandag den 6. december 2021

Nyt fra maskinafdelingen #33-21 6/12:

Med afstandslæren sættes klodsen og så får den en svejsning

 

For at gøre værkstedet klar til de kommende opgaver, så fortsatte Carsten og Lars O. med at klargøre spor 3 til at få monteret kantlister ved at påsvejse klodser på de gamle metalsveller. De fik dem alle sat fra boremaskinen og ned. Henning tog sig af en grundig rengøring og afrensning af sandblæseren, med samt filteret. Det trængte. Klavs og jeg fik grundig afrenset, skiftet væske på rensekaret og renset dyser. Der var gået over et år siden sidst, så det trængte også. Jan og Hans fik skiftet olie på både M24 og M25. Der blev også puslet i andre hjørner, for jeg talte 9 mand på Gården denne kolde aften. /Leif


Det støver lidt at rense filteret

Der sidder et godt lag af "afrensede" materialer i rensekarret

Sidst på aftenen var alle klodser påsvejst i spor 3