Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 22. december 2018

Nyt fra Bafd. 22-12-2018

Årets korteste dag var ikke for kort til arbejde på HVB. Der var hold fra både maskin- og baneafdeling. I baneafdelingen stod der svelleudskiftning på arbejdsprogrammet.
Vi er ankommet til første arbejdssted lige nord for Rubjerg station. Værktøjet findes frem.

Trykluftkompressoren starter. Det soder en smule, for det er længe siden den sidst har været startet.

Mens gravemaskinen blev forberedt til dagens svelleudskiftning, startede vi med at tage lyskæden fra perronen ned. Herefter kørte vi til Brandhøj, startede M 40 og hentede kompressorvognen. Vores destination var skibakken. Det tynde lag sne, der var faldet i løbet af natten var dog ikke nok til skiløb, men rigeligt til at lyse lidt op på turen sydpå. Første opgave var at skifte svellerne på de sidste to lige rammer nord for Rubjerg. Holdet bestående af Steffen, Peter, Lars og Claus fik hurtigt rigget til, løsnet sporet og påbegyndt ilægningen af de nye sveller, der var udlagt på forhånd. Vi løsnede også laskerne og benyttede lejligheden til at justere stødspillerummene.


Efter at have samlet og sidetrukket de to rammer var det tid til frokost i banevognen, hvor gasvarmen havde gjort sit til at skabe komfortable forhold. Kenneth kom forbi efter juleindkøbene var klaret og havde taget en smørkage med. Kagen sattes til opvarmning på gasovnen, mens vi nu fem mand høj tog fat på kurven ved Flintebjerg Trinbræt. 
Alle mand i sving! Selvom det kun er tidlig eftermiddag falder mørket hurtigt på.
Banestykket ved Flintebjerg er blandt de sværere at skifte sveller i. Sporet ligger lavt i forhold til stien og det gør det vanskeligt at trække de gamle sveller ud. Desuden er der en del græs i sporet, der ikke gør arbejdet lettere. Vi kom godt i gang, men besluttede at afslutte arbejdsdagen inden det blev alt for mørkt. Antallet af udskiftede sveller nåede op på 44 - ikke ringe på årets korteste dag.

Vi har sat M 40 og energivognen ind i opbevaringshallen. Energivognen er tanket og vi gør klar til den sidste del af hjemturen.
Hjemme på Hedehusgården blev vi mødt af synet af tre biler og en lift med håndværkere, der var ved at etablere en nødtildækning af den gamle ridehal, der øjensynligt havde udviklet alvorlige utætheder i taget. Vi håber plastpresseningerne holder vinteren over, så hestene ikke bliver våde.

torsdag den 20. december 2018

Torsdagsbilledet #186

I år blev det så ikke til juletog i sneklædt landskab... Men minderne har man da lov at há!
Her er dagens Torsdagsbillede fra den 20. december 2009, hvor der både var gang i kælke og ski på Rubjerg, mens toget ankom til station "Jul" i solskin, blå himmel og iført smuk dampfane.


mandag den 17. december 2018

Nyt fra MafdBafdTafd-afdelingen #49-18 17/12 - juleafslutning:

Selvom det ser alvorligt ud, så var det nu temmelig hyggeligt :-) Julehygge med visning af 40 års-jubilæumsfilmen

Efter et par fine weekender med juletog – dog med lidt for meget regn- og tågevejr, så blev det – som altid - tid til at afholde julehygge for de aktive i Damp á. Efter lidt til- og afmeldinger blev vi 21 mand, der indtog store mængder æbleskiver. De var i år doneret fra spejdernes overskudslager, så tak til dem! 😊 Glögg, småkager og guf stod vi selv for…  
Per havde medbragt sin store samling af film fra klubbens historie, som efter demokratisk afklaring blev valgt og vist på både skærm og lærred. Vi er en del, der har set dem før – men altid herligt med et gensyn. For de nyere medlemmer er det en glimrende mulighed for at blive introduceret til klubbens lange historie. Den første film blev Niels´ fine beretning fra vores 40 års jubilæum sidste år - et herligt gensyn! Og sådan fortsatte vi med historielektionen resten af aftenen 😊 


Jeg skulle i øvrigt viderebringe julehilsner fra de, der måtte melde afbud til aftenen. Jeg vil samtidig selv ønske alle medlemmer og læsere af Bloggen en glædelig jul, et godt nytår og de bedste ønsker for næste år.

Med venlig hilsen og på gensyn i 2019 / Leif / Redacteuren / Sekretæren / Fotomaniac


Bo fik - inden hyggen gik i gang - tømt vandet af Da7, så den er "pakket ned" for vinteren
Inden æbleskiverne kunne serveres, så skulle julebannerne tages ned.
 Næste gang bliver det sommerbanneret, der skal op!

søndag den 16. december 2018

Årets sidste juletog

Dagens juletog blev kørt i et langt bedre vejr end meteorologerne havde spået om - solen tittede frem og et enkelt drys sne blev det også til. Blæsten var dog til den kolde side, så det er godt vi har masser af varme tæpper ombord. Togene var jævnt fyldte hele dagen, så alt i alt kan vi være godt tilfredse med årets juletogskørsel. Spejderne fik solgt lidt færre træer end sidste år, men også de går julen trygt i møde. Billederne taler vel for sig selv - ellers læs gårsdagens fine indlæg fra Claus :-)
mvh Leif