Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 28. juli 2017

Særtog – Inside Track 28/7:
Vores fine, lille bane kendes også i det store udland og denne fredag fik vi derfor besøg af 30 engelske jernbane-entusiaster, som er på en 10 dages rundtur til danske veteranbaner og deslige.

Det er et intensivt program, hvor vi har fået tildelt 2 timer af deres travle tid. De kom standsmæssigt – noget forsinket – fra Sporvejsmuseet i en veteranbus og steg straks ombord. Så gik turen ud til Fem Ege og efter et kort ophold, så gik turen atter hjem. På Sletten var der planlagt fotostop. Her bør det indskydes at DMI og vejrprofeterne havde udsendt varsel om regn og byger for hele landet, så vi håbede at turen kunne gennemføres nogenlunde i tørvejr. Så stod vi klar til at tage fotos og den engelske turleder bad om solskin til billederne – og det lovede jeg ham naturligvis – og da toget kom imod os, så brød solen frem og gav de flotteste billeder! Det er en service vi kan tilbyde mod ekstra-betaling. Turen gik videre hjemover. Et planlagt fotostop sprang vi over, så der også blev tid til at besøge remisen. Men vi stoppede da på rampen, så der kunne tages fotos med fuld damp opad.Ikke en dråbe regn,, kun solskin. Bagefter blev der tid til rundvisning og en is fra kiosken før de atter begav sig afsted i bussen til Vikingemuseet i Roskilde. Jeg tror nu alligevel de vil huske denne togtur som noget særligt…


Inside Tracks store Danmarkstur. Vi en den lille, røde ramme... Det må vi have ændret til et foto!
Bussens fra SHS ankommer 13.15. Vi har været klar til afgang fra 13.00


Toget vendes på FemEge

- og der tages mange fotos

Fotostop på Sletten. Der bestilles solskin på billederne
Og der kommer sol gennem de smukke, hvide skyer :-)
Det smukke tog foreviges
Sidste fotomulighed er oppefor enden ad rampen
- og efter en is går turen videre i denne flotte, gamle bus fra SHS

torsdag den 27. juli 2017

Torsdagsbilledet #121

Et engelsk RFS-lok med sit tog i 900 mm sporvidde
For at springe lidt frem i tiden - med temaet "Storebæltsvogn" - så stod der i mange år efter tunnelen var færdig - dette tog som en del af udstillingen om bygningen af Storbæltsforbindelsen, der lå ved betalingsanlægget på Korsør-siden. Man kunne let se det fra motorvejen, når man kom fra Fyn-siden.
En dag i 2004 kørte jeg så derind og tog disse fotos. En lille håndfuld år senere (2007) blev Industribaneklubben så tilbudt om at få overdraget alle enhederne, idet udstillingen blev lukket.
Vi sagde naturligvis jatak!


47-24 som den tog sig ud i 29/4-2004

Udsigten fra udsigtsplatformen ved toget
 - og så må det vist være nok om Storebæltsvognen. Ellers har der været fine artikler i Tipvognen
4.90; 5.90;5.93;1.94; 3.07; 2.11 og sikkert flere andre...