Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

søndag den 31. december 2023

Nyt fra Bafd. 31-12-2023

Traditionen tro var der igen arbejde på banen på årets sidste dag. Lars, Rasmus og Peter havde sat hinanden stævne på Hedehusgården, da arbejdet med de nye sporskifter til Vinterrasserne Station (arbejdstitel) skulle videre i processen. 

To hjertestykker blev 30. december flyttet til perronen ved spor 3. I dag blev der arbejdet på dem. Foto: Lars L.

To af sporskifter bliver brugt til den nye station mens det 3. indgår i en kabale af sporskifteudskiftninger. Det nordlige sporskifte på Fem Ege er ret skarpt, så det er planen at udskifte dette med et af nybygningerne, så hastigheden i dette kan øges. Det sporskifte der pilles op på Fem Ege erstatter det sporskifte, der pt. ligger på Brandhøj St. og går ind til opbevaringshallen, så vi også får en blødere kurve der. Sporskiftet fra Brandhøj kommer i stedet til at ligge på Vinterrasserne, hvor det skal bruges til et sidespor til brug for baneafdelingen – så derfor bygger vi 3 sporskifter.

Peter retter hjertestykke til med vinkelsliberen. Foto: Lars L.

Rasmus afgrater hjertestykke med banevognen i baggrunden. Foto: Lars L.

Sporskifterne er i 27 kg/m profil og stammer fra Odsherredsbanen, hvorfra vi hentede dem midt i 1990'erne. Mellemskinnerne er her kommet på plads. Kurveskinner er valsede til korrekt radius, hvilket tydeligt ses. Mellemskinnerne er for lange og skal saves af på mål. Foto: Peter H.

Første etape bliver at samle krydsningsparti og mellemstykke på Hedehusgården, og det er det, vi har gjort klar til i dag. Når disse er færdigbygget bliver tungepartierne samlet, da det er et arbejde der kræver præcision. Det hele bliver samlet som et puslespil så det let kan adskilles og køres ud på diplorier.

Frokosten bestod af grillede pølser - noget der også kunne gå og blive en tradition. Foto: Lars L. 

Der er stadig mange dele, der mangler at blive lavet – sideskinner skal valses, skinner skal slibes og trækbukke renoveres, men med lidt held og en god portion arbejdslyst skal vi nok komme i mål.

Rigtig godt nytår

//Peter.