Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 20. april 2015

Nyt fra maskinafdelingen #15-15 20/04:

Det nuværende og meget udskiftningsmodne hegn ved enden af spor1

På lørdag er det Bygningsdag – HUSK AT tilmelde dig! – og derfor skulle der fremstilles staver og løsholter til et nyt banehegn rundt udtrækssporet. Se ovenstående foto hvorfor … Carsten, Mikkel og jeg gik først i gang med at skære de 9 stk. 5,40 lange løsholter i 15 graders smig. Mikkel og jeg fortsatte med at udskære de 28 4,20 lange terrassebrædder ud til stave, hvilket krævede 140 korte og 336 lange ture med saven. Nu mangles der blot at spidse toppen af staven med to snit i 45 grader.
 
Forlægget for det nye banehegn er set på Esthervej ved Hellerup station


Vi faldt ikke i staver mens vi arbejdede!
5,40 gennem saven med 15 graders smig som output


fremstilling af 4 sække savsmuld igang...Carsten og Poul fortsatte med klargøring af M24 reservemotoren og fik bl.a. samlet vandpumperne med nye slangestykker.Poul som slangetæmmer!


En drilsk bolt placeret på bagsiden af pumpen op mod motoren krævede noget af Pouls specialværktøj fra fly-maskinerne...


Imens klargjorde Jan og Per M24 til sæsonens kørsel og gennemgik herunder kontrolleren som fik fedtet de bevægelige dele, så betjeningen nu går som smurt J Det er vist ikke gjort så grundigt siden hovedrenoveringen i 2005. 9 mand kiggede forbi Gården denne aften.
Kontrolleren på M24 indeholder et væld af kontakter og bevægelige led, som trængte til smøring.søndag den 19. april 2015

Nyt fra Bafd 18-04-2015

Lørdag startede vi dagen med at samle stoppemaskinen, der gennem et stykke tid har været adskilt for reparation af et styr til den ene stoppeenhed. Der blev også foretaget en væsentlig forbedring af komforten for maskinføreren, da vi samtidig monterede et sæde ved betjeningshåndtagene, så man nu kører med maskinen i stedet for at gå bag efter den. Selve sædet er i øvrigt genbrug fra en dambrugstrolje fra Sig.

Mens arbejdet med stoppemaskinen stod på benyttede resten af holdet chancen til at få kørt lidt ballast ud, dels på Sletten og dels nord for Brandhøj. Efter frokost gik vi så i gang med sporjusteringen og færdiggjort 70 m spor nord for Brandhøj.

Claus har leveret dagens billeder samt et på par klip af stoppemaskinen i aktion og ikke mindst en glad maskinfører, der afprøver det ny-monterede sædes bevægelsesgrader.
https://www.youtube.com/watch?v=u44mMZ5lLmY

https://www.youtube.com/watch?v=rzUx_cTkCFY

Husk bygningsdagen på næste lørdag. Tilmelding til mig senest onsdag, hvis man vil have del i den kulinariske del af arrangementet.

Steffen
Der læsses ballast foran hallen på Brandhøj mens der arbejdes med stoppemaskinen i baggrunden

Aflæsning af ballast lige nord for Brandhøj. Her lå det nu fjernede sporskifte
til den høje oplagsplads. De tilhørende skinner ses til højre i billedet.

Der suppleres med ballast på Sletten ved den nordlige kvægrist

Stoppemaskinen i aktion nord for Brandhøj