Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 15. august 2020

Grillaften 2020

Den traditionelle grillaften for aktive medlemmer og familie m.v. løb af stablen 15. august. Uændret koncept, genbrug af den standardiserede indkøbsliste og med nogenlunde den samme styrke til opsætning, madlavning og oprydning. I løbet af formiddagen fik vi desuden afviklet et særtog.
Kaffetoget afgik omkring halv fire og sørgede for, at aktive og deres gæster kunne indtage kaffe og de hjemmebagte kager i lergraven ved Rubjerg Station. Efter grillmad og kølige drikke i vognhallen, afgik aftentoget fra Hedehusgård kl. 20.00. Det blev en skøn tur med en smuk nedgående sol, mens aftenkøligheden langsomt indfandt. Der er ikke brug for de store ændringer i konceptet, så næste års arrangement er så godt som planlagt.
M 25 med særtog. Lokfører Hans-Henrik, lokføreraspirant Steen og togfører Peter trykker særtogsstammen til perron. Allerede nu er temperaturen i top.

Grillaftenen er efterhånden velbeskrevet og der ligger standard-indkøbsseddel. I år måtte vi dog lige lave et par tilføjelser.

Hovedparten af møblement, opdækning og madvarer køres på plads i vognhallen med tog. Fik vi nævnt at det var ret varmt?

Medlemmerne er ved at samle sig til afgang med kaffetoget 15.15

Der uddeles store stykker af de gode, hjemmebagte kager nede i Lergraven

Efter kaffen, så gik turen hjem til grillen foran vognhallen


Der var dækket fint op i vognhallen med ternet dug og servietter, men en del af selskabet valgte at rykke udenfor. Dels for at skabe lidt mere afstand, men også fordi der blæste en let afkølende brise foran vognhallen.

På vej mod Fem Ege passerer vi overkørslen ved Stærkendevej. Kontrolsignalet viser at overkørselsanlægget fungerer, mens solen går ned i vest. Så er det fedt at være HVB'er!

onsdag den 12. august 2020

Onsdagsaftentog 12. august 2020 -billedreportage:Den varme periode fortsætter og selv aftentoget var næsten for varmt, men der blev opsat en parasol til vores forfatter; Rita Sørensen, der præsenterede hendes roman, som er blevet til med inspiration fra en tur med toget i 2018. (læs mere her >>) Vi kørte fire tog ud til Rubjerg og flere af vores gæster valgte at stå af toget og holde en hyggelig skovtur nede i Lergraven, mens andre blot tog en aftentur ud og hjem. Der var ikke udsolgt, men det skyldes nok at ferietiden er slut og prisen igen er den normale, samt at den næsten var for varm endnu en dag. Billederne taler nok for sig selv / Leif


Ritas bogstand, hvor hun flittigt skrev dedikationer i hendes nye bog

To tyre kigger nærmere på toget, mens vi passerer fobi


Hans udnytter den lidt køligere aftentemperatur til lidt maleopgaver på Flintebjerg Trb.

Svinget før Brandhøj


Ritas nye bog har Da7 på forsiden - i baggrunden M25 
En hjort ses på marken


Snart går sidste tog hjem fra Rubjerg

Og den sidste sol tager også hjemover...

mandag den 10. august 2020

Nyt fra maskinafdelingen #31-20 10/8:

Meget grej skal ud for at give plads til at paller og palleløfter kan komme ud til vognhallen

På en af årets foreløbig varmeste dage, så holdt en del nok varmefri – men Peter og Carsten fik flyttet to tunge paller ud på lagerreolen i vognhallen. Det er en opgave, der kræver en del rangering, samt transport af den høje palleløfter. Jeg gav en hånd med, mens Steen kørte til Brandhøj og fandt nyt træ til ”ubevogtet jernbaneoverskæring”-skiltet. Hans havde fejlmeldt træet i forbindelse med malearbejdet - der var ikke nok træ at male på. Forståelig nok – det har nu stået der i over 30 år… Hans Henrik fik justeret olietryksalarmen på M25, så den ikke går i gang for tidligt. Jeg fik installeret højttalere rundt på Superfos-loket, så der nu er god lyd til strækningsfilmen, som vises i førerrummet. Endnu er det ikke klar til at publikum går ombord, men det går den rette vej… 5 mand mødtes på den sommervarme Gård.
Topstykker og andet til Frichsmotor kommer ind på rette plads

Nymalet stolpe og pæl til skilt - men en ny er påkrævet...

Man kan ikke se lyden, men den er der...