Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

fredag den 24. juni 2016

Tid til tilmelding til årets Grillaften den 13. august for de aktive i IBK

Med håbet om lige så godt vejr som på denne lille collage med fotos fra vores hyggelige Grillaften i 2004.
Der vandrede vi ud efter kaffepausen og besigtigede området for vores kommende trace til Vinterrasserne. Spændende om der kommer spor dertil inden vores næste Grillaften i 2017?
Samtidig kan vi sende en kærlig tanke til de medlemmer, der ikke længere har mulighed for at deltage i årets grillaften!

Der er udsendt en mail til alle aktive, som I meget gerne må svare tilbage på inden 12. august

med venlig hilsen
Leif

torsdag den 23. juni 2016

Torsdagsbilledet #65

 
Vi er stadig på tur med IBK d. 22. februar 1976, efter besøget på Vanløse Teglværks bane gik turen, med et pitstop for dagens ret på en hyggelig kro, til Skjoldenæsholm hvor SHS var ved at etablere sig.

Derefter blev kursen sat mod Hedehusene hvor H+H Stenindustri kort tid inden havde indstillet driften på Nymølles grusbane. Materiellet og en del af banenettet var som det kan ses intakt.Foto: Lars KraghMvhCarsten


søndag den 19. juni 2016

Nyt fra Bafd 18-06-2016

For et par uger siden udskiftede vi træktømmeret i det nordlige sporskifte på Rubjerg. Denne lørdag var det så træktømmeret på det sydlige sporskifte, der stod for tur. Efter et par timers arbejde var det udvekslet uden de helt store problemer, og vi havde derfor god tid til dagens andre gøremål. En del buskads og krat blev fjernet langs med sporet og vi fik skiftet 3 sveller umiddelbart syd for Rubjerg station. På vejen retur til Hedehusgården fik vi læsset et par sveller af ved det nordlige sporskifte på Sølund, hvor vi inden længe også skal udskifte træktømmeret.

Dagens sidste opgaver foregik på Hedehusgården foran og ved museumshallen. En svelleudveksling i endnu et sporskifte blev færdiggjort, Kenneth fik slået græs langs med hallen og endelig fik Leif en hånd med at opsætte vægbeklædning i hallen som et led i museumsudbygningen (se indlægget fra 13-6).

De kommende uger og henover sommer vil der primært blive arbejdet med slaglekørsel og kratrydning langs med sporet. Måske når vi også i gang med sommerens opmalingsprojekt, der omfatter trækbukke til sporskifter, stationsskilte standere og overkørselsanlægget ved Stærkendevej.

Claus har leveret dagens billeder.

Steffen
Der bores huller til spigre i det særdeles hårde Azobetræ

Understopning af træktømmeret


Montage af trækbukken med svelleskruer. De smøres godt ind inden de
skrues ned i de hårde sveller med luftslagnøglen


Kædeaflåsning af trækbukken anbringes