Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 4. august 2012

Nyt fra Bafd 4-8-2012


I dag fortsatte rydningsarbejdet langs banen. I retningen fra Hedehusgården til Fem Ege station fik vi slået hele strækningen med slagleklipperen og resultatet ser ganske flot ud.

Dagens oprangering fremgår af billederne nedenunder. Slagleklipperen bemandet med Kenneth og Lars kørte forrest, hvorefter jeg, Peter og Jørgen gik bagefter med buskrydder, sav og ørnenæb og beskar  den resterende bevoksningen i højden mv..

Undervejs fik vi forbedret metoden en del, idet vi fik fremstillet et beslag, således at der kunne monteres en stol på siden af lokomotivet. Man kan herefter, henslængt i denne stol, let betjene slagleklipperen, og slipper for at gå bagefter denne.

På Rubjerg nåede vi at hilse på dagens særtog, inden vi kørte videre mod Fem Ege. Ole Bredberg donerede ved denne lejlighed en ganske ubrugt benzinhækklipper, som blev flittigt brugt på den resterende strækning.

Næste lørdag påregner vi at rydde de sidste på strækninger i banens modsatte side, hvorefter vi næppe behøver at bruge mere arbejde på dette i år, med mindre vi ønsker at klippe så meget at arbejdet næste år bliver minimalt. Slagleklipperen medfører således, at vores arbejde med beskæring af bevoksning mv. langs med sporet kan reduceres fra ca. 10 arbejdsdage til 2-3 dage årligt. De resterende dage kan derfor bruges til andre gøremål.

Steffen

Slagleklipperen passerer Brandhøj med ca. 1 km/t

Afslappet kørestil på Sletten
Dagens oprangering

mandag den 30. juli 2012

Nyt fra maskinafdelingen #28-12 30/07:

Med endnu et indbrud i brændstofdepotet, så startede aftenen ikke så godt. Udbyttet blev dog magert; en tom Jerrycan… Efter sikring af dørene, fortsattes aftenen med oprydning, lidt planlægning og for Maskinchefens vedkommende med ”kontorarbejde”. Der er nu en ny logbog til vognene, hvor evt. bemærkninger til materiellet kan noteres. Jeg fik malet på Mühlhäuser-byggepladen. En feriestille aften med fire medlemmer forbi Gården.