Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 17. august 2024

Grillaften for de aktive 17. august 2024.

Kaffetoget står klar til afgang!

 Som traditionen tilskriver, så var alle de aktive medlemmer og deres familier inviteret til den årlige Grillaften. Vejret var solrigt og behageligt og således meget bedre end sidste års regnvejr… Vi besluttede os dog for at sidde i vognhallen, hvor der trods alt er varmere, når aftenen går på hæld. Niels havde indkøbt ti nye klapborde, som vi hurtigt fik sat op. Der blev kørt stole til via banen – med E28 og den lille blå vogn. Det krævede et par ture for at få alle 45 stole frem. Grillen blev sat klar og formanden stod igen i år for grilltjansen, mens vi andre kravlede ombord på dagens kaffetog. Det blev kørt af Mikkel og Carsten og Rasmus havde togfører-tjansen. Vi andre ca. 40 passagerer kunne bare slappe af og nyde turen ud til Fem Ege og dernæst retur til Duskely. Herfra en fin lille gåtur til pavillonen, hvor kaffen og de hjemmebagte kager hurtigt blev anrettet – og hurtigt blev udskåret og fortæret, mens snakken gik og vi nød denne skønne, solbeskinnede plet. Efter en hyggelig stund, så fløjtede lokomotivet og vi vendte retur til toget. Turen gik fint og kun med et enkelt stop på Stenager, hvor et par (forsinkede) medlemmer stod på og dermed også nåede med en tur. Her stod formanden klar og der blev straks lagt både steaks og store Frankfurtere på Grillen. Salatbaren var også sat frem og hurtigt fik alle noget godt på tallerknerne, mens snakken gik og vi alle fik hygget. Nogen af os skulle tidligt hjem, mens resten af selskabet fik en smuk aftentogtur ud i Hedeland. Månen var flot og næsten fuld, og i amfiteateret opførtes opera, uden at vi dog hørte noget til den. En hyggelig aften /Leif

inden da blev de nye klapborde pakket ud og stillet op



Så er der fløjtet afgang og vi kører afsted



En lille hjort kigger nysgerrigt på toget



Toget vendes på Fem Ege


Afstigning på Duskely

Kager og kaffe stilles frem

Hyggesnak og kaffe


Hjemme igen efter en herlig tur. Grillmeisteren står klar!


Så grilles der og alle har snart fyldte tallerkener


En hyggelig Grillaften!

M 24 passerer sletten med månen i baggrunden.

Aftentoget på vej over sletten. Lyset fra amfiteateret skimtes til højre i billedet.



søndag den 11. august 2024

Nyt fra baneafdelingen 11.08.2024

Selvom det stadig er ferietid, havde fem medlemmer fundet vej til Hedehusgården og en dag med banearbejde. På dagsordenen stod oprydning, sporskifter og testkørsel af endnu en forbedring af ballastharven.

Flere tænder i nye positioner er en af de nyeste justeringer på harveredskabet.

Det første vi tog fat på, var oprydning i vognhallen efter mandagens gulvstøbning. Vi fjernede overskydende beton fra rilleskinnerne, hvilket krævede noget af en indsats og der var ikke overskud til at tage billeder af øvelsen.

Derefter kørte Peter og Børge med M 12 og Storebæltsvognen til Brandhøj, hvor der blev hentet materialer til sporskifterne. To lange tungeplader kom med hjem til videre bearbejdning. De skal benyttes som underlagsplader til samlingen mellem tungeparti og mellemparti, så samlingen mellem tunge og mellemskinne bliver understøttet.

To af tungepladerne lagt klar i i skiftet.

Vores 'Harvinator' har været en tur gennem udviklingsværkstedet igen og kunne prøvekøres. Konceptet er stadig under udvikling, men resultaterne ser lovende ud. Søren, Lars, Kenneth og Børge kørte lidt prøvekørsler mens Peter savede underlagsplader.

Ballastharven testes i den nye konfiguration.

Rasmus dukkede op med kage og forfriskninger om eftermiddagen, så igen en god dag på banen.

// Peter.