Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 3. maj 2014

Nyt fra maskinafdelingen #20-14 3/5:

Opretningen af spor 109 og 110: Ole fordeler ballast

Mens Bafd drog afsted for at oprette spor 109 og 110 i det gode, men kolde vejr – så tændte vi fyret i værkstedsremisen og gik i gang med dagens opgaver: Carsten og Bo knoklede med askekassen, især dens låge og bundplade. Der er nu blevet lavet et hængsel med lås, som ikke burde tære fast på samme måde som det gamle. Efter et par forsøg er det blevet rigtig godt. Det gamle håndtag er flyttet til en ny bundplade og begge dele tilpasset til askekassens føringsskinner.


Håndtaget flyttes til den nye plade

Fodpedalen til askekasselugen tilpasses med varme


Det driller - men blev godt til sidst!
Tilpasning af askekasselugen


i gang med maling af det grundede på M24 motor

Jeg fik afrenset stedet hvor vandpumpen på M24 har lækket vand ud på motoren og fået den til at ruste. Derefter fik det grunder og første gang sort. Resten af det sorte i spanden kom ud på portene i vognhallen. Derefter fik skorstenen på Da7 en tur med afrensning og sort ovnlak. Vandpumpen på M24 har i øvrigt vist sig ikke at være blevet tæt efter svejsningen, så jagten på en bedre løsning er sat i gang. Med Bafd så var vi 9 mand på Gården denne lørdag.
Nymalet, sort skorsten gemt under lagnerne...

tirsdag den 29. april 2014

Nyt fra maskinafdelingen #19-14 28/4:

Tipvogne i drift ved graveopgave

Røret dækkes til igen
 EN solbeskinnet mandag havde fået et lille dagarbejdshold til at gå i gang med at trække tomrør til en ny forsyningsledning fra værkstedet til den lille remise, da den luftbårne ledning er lidt underdimensioneret. Arbejdet blev udført med flittig brug af tipvogne, så et nærmest autentisk driftsmiljø opstod for en kort bemærkning. Der er derfor nu gravet rør ned, samt fjernet rod fra kirsebærtræet, som blev fældet på Bygningsdagen. Det er en del af en plan om udvidelse af Slyngelkrogen. 
Jeg fortsatte også en opgave fra Bygningsdagen, idet jeg forsatte med maling af vognhalsportenes karme med sort. Peter og Mads hjalp med at få samlet det sidste ved askekassen på Da7, mens Bjarne og Carsten arbejdede med vandpumpe og pakninger på M24. Sidst på aftenen trillede Lars og jeg materiellet i remise. Flere andre kiggede forbi, så vi var 9 mand på Gården denne dejlige ”sommeraften”

Portrammen i sort

Reparation af revne i M24´s vandpumpe

Peter og Mads monterer dækplade og banerømmer på Da7
Låge og pakning monteres

Kirsebærroden køres bort sammen med restgruset