Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 29. oktober 2011

Bafd: Hallen -En milepæl er nået

I onsdags fik vi støbt den ene halvdel af gulvet i vognhallen på Brandhøj. 12 m3 beton rakte til lidt over 100 m2 gulv, og blev udlagt uden større problemer. Vi havde sikret at betonbilerne kunne køre direkte ind i hallen under aflæsning, og da de oven i købet kunne folde aflæsningsbåndet ud inde i selve hallen forløb det hele som planlagt. Næste dag blev gulvet vandet og afdækket med presenninger, så hærdningen af beton kunne forløbe uden udtørring af overfladen.

Lørdag fortsatte vi arbejdet. Et hold som i dagens anledning var forstærket med Leif, begyndte dagen med oprensning af sporrillerne, hvor der desværre var løbet noget beton i under støbningen. Efter dette slidsomme arbejde var det tid til en indvielse af det flotte resultat. Banetoget blev rangeret ind i spor 110 og begivenheden fejret på behørig vis.

I løbet af dagen arbejdede vi videre med gulvet. Ved den ene dør blev der støbt en rampe, resten af betongulvet blev afforskallet, og vi fik prøveopstillet en 15 m lang sektion af lagereolen, som fremover skal tjene til opbevaring af alle vores løse genstande, der pt. typisk henligger udendørs. Det bliver et stort arbejde at indsamle og sortere alle disse dele, men til gengæld bliver det væsentligt lettere at finde tingene fremover end nu, hvor der skal ledes på hele Brandhøjområdet.

Den anden halvdel af gulvet forventes støbt indenfor de næste par uger, hvis ikke vi rammes af frost. Vi fik skåret de sidste par skinner til i den nordlige ende af hallen, og på onsdag fortsætter et lille hold med klargøringsarbejdet.

Et par billeder er vedlagt, resten supplerer Lars eller Leif sikkert med de kommende par dage.

[ja, se dette link med et par af Leifs fotos fra dagen. Vi fik i løbet af dagen også besøg af Mafd, der var på prøvetur med D13. Lejligheden blev benyttet til at se at fritrumsprofilet var stort nok. Der var desuden fint besøg fra England, som fik fremvist vores faciliteter mvh Leif ]


Steffen

Rensning af sporrille

Indvielsestoget ført af Leif

fredag den 28. oktober 2011

Roebaner på Lolland, herlige billeder!

Blot til nyttig info - hvis ikke man allerede i forgårs skulle have set disse:
- http://www.jernbanen.dk/forum/index.php?id=27917
:-)


/
LLZ

mandag den 24. oktober 2011

TUR: Sporoptagning på Falster 23. oktober

Denne dejlige solbeskinnede efterårsdag gik turen til Falster, hvor vi skulle optage resten af J. R´s 600 mm bane, da han desværre ikke længere er i stand til at bruge den. En fin lille remise indeholdt den Schöma, som han og IBK handlede af for mange år siden som bytte for M9. Det er en lokomotiv magen til den omsporede M15, der for tiden står uden motor. Begge stammer de fra kryolitbruddet Ivigtut i Grønland, ligesom tipvognen er mage til den, der står på perronen på HHg.
Et arbejdshold havde allerede optaget den første halvdel af banen, så det blev den endelige afslutning på en fin lille 400 meter lang "privatbane" lagt på sveller og med forskellige skinneprofiler undervejs. Der skulle anvendes en del kræfter på nogle af spigrene, da der flere steder var brugt gode sveller. Det lykkedes dog og med anvendelsen af masser af fysisk arbejde og gode maskiner fik vi det hele op. Megen ros skal især gå til Gerts flittige knægt Jeppe, der ihærdigt samlede alle spigrene op. Med ham var vi 7 afsted på denne optagelssestur.Vi holdt en dejlig frokostpause og senere en kaffepause i det dejlige vejr, siden gik turen hjem med skinner og vogne. Rasmussen havde også været i gang med at bygge en model af en skinnebus, som vil tage sig godt ud på Gerts bane en dag...

mvh Leif

Afsluttende støbeforberedelse, sydlige etape

Lørdag var vi 3 mand på Brh.


Så der blev arbejdet igennem, til det sidste - med især "detaljerne", som jo vanen tro, altid optager uforholdsmæssigt megen tid - førend disse billeder kunne tages, og - man således kunne glædes over synet af færdiggørelsen.


"Chefen" - var så forbi i går aftes mhp. godkendelse af arbejderne,

=> og vi går følgeligt videre, med selve støbe-delen, onsdag :-)

/

LLZ