Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 11. juni 2022

Nyt fra Bafd 11-06-2022

 Lørdag fortsatte arbejde med at gøre det nye perronanlæg klar til brug. Vi startede med at grave fyld af langs med sporskiftet ved overkørslen, hvorefter det med tipvogne blev fragtet til nordenden af perronen og indbygget. Samtidig med dette foregik en mængde andre ting. Kabler blev ophængt på stationsstakittet, ugens påstøbning af støttemuren blev afforskallet, og græsset omkring vognhallen blev slået. Senere på dagen fik vi justeret den sidste del af spor 2 samt rettet perronen af, og med dette var den klar til indvielse om søndagen med det første plantog.

Steffen


Der graves af langs med sporskiftet og læsses i tipvogne

I ugens løb havde Niels m.fl. forhøjet kanten under den 
ene halvdel af stakittet

Hans er flittig som altid

Aflæsning af tipvogne. Grundet perronen skulle fyldet delvist 
graves ud af vognkassen.

Stoppemaskinen justerer den sidste del af spor 2Afretning af perronen.


Så er vi næsten klar. Afspærring af de sidste huller er sat op.

Og set den anden vej. 4½ måneds arbejde er ved at være afsluttet.fredag den 10. juni 2022

Særtog med Trafikstyrelsen

Fredag 10. juni havde vi besøg af ca. 60 medarbejdere fra Trafikstyrelsen. Som led i et fagligt arrangement besøgte forskellige dele af styrelsen et bredt udvalg af trafikformer. Mens en gruppe medarbejdere besøgte HVB, var andre medarbejdere fx på besøg i Københavns Lufthavn.

Omløb på Fem Ege. Alle fotos: Niels Brejnbjerg Buch.

Udover en tur med Da 7 til Fem Ege og retur fik repræsentanterne fra Trafikstyrelsen en kort orientering om HVB's historie, lidt om hvordan en jernbane drives af frivillige og den smalsporede industribanes fordele. 

Der bydes velkommen. Ombygningen af Hedehusgård Station fik også et par ord med på vejen.

Inden togturen måtte medarbejderne igennem 4 stop på Hedehusgård Station, hvor de bl.a. skulle prøve at slå spigr i og vurdere vægtforholdet mellem tre skifteoste. Vejret var perfekt og alt foregik efter planen, så Trafikstyrelsen var godt tilfredse, da de stod af toget og gik mod bussen.

Kenneth havde torsdag aften arrangeret en stump skinne og en enkelt svelle mellem birkene langs vognhallen. Så kunne man stå i skyggen og slå spigrene i.

Kenneth fortæller om E 28 og batteridriftens fordele.

Peter H gjorde hvad han kunne for som lokomotivfører at udstråle afslappet overskud, samtidigt med at han indviede publikum i dampens mysterier.


onsdag den 8. juni 2022

Onsdagsaftentog 8. juni 2022

 

Onsdagsaftentoget klar til afgang mens solens sidste stråler kan ses gennem træerne.

Tre gange i år har vi planlagt at køre ud i smukke Hedeland ved aftenstide for at give dem, der ikke har mulighed for at tage en tur ud en søndag – eller blot vil opleve stemningen, mens solen er på vej ned. Denne aften kørte første tog ud med folk, der medbragte picnic til turen – eller stod over en omgang og spiste nede i Lergraven. Her viste det sig, at der var kongeligt besøg, idet HKH Prinsesse Benedikte var på uofficielt besøg i Hedeland som forberedelse til sommerens store begivenhed; Spejdernes Lejr. Vi burde nok have koblet vores kongevogn på toget og inviteret på tur – men det må blive en anden god gang…

Af andre fornemme gæster på aftenens ture, var der besøg fra et hold, som overvejer mulighederne for at køre med toget ud til noget team building og vi havde også inviteret vore venner fra Hedehusene Fotoklub, der sammen med os arbejder på at lave et fotoevent. De har allerede taget et par gode fotografier, som vi har fået lov at bringe her på siden. 

Bruno tager en snak med Conni fra Hedehusene-fotoklub

Vi havde også et par, der lige var flyttet til Hedehusene og som gerne ville lære området bedre at kende. Jeg tror de var meget begejstrede for områdets muligheder og syntes det var hyggeligt, når de kunne høre toget fløjten hjemme i haven. Herudover havde vi gæster så langt væk fra som Singapore. De havde set os på visitdanmark/fjordlandet. De nød turen og det kølige klima – hjemme havde de 32 grader nærmest døgnet rundt. På vejen hjem på sidste afgang fra Rubjerg, hvor de var med, lavede vi et stop på Brandhøj for at høre nattergale. De var der, sang lystigt og dermed gav de og vi vore gæster fra Singapore en særlig oplevelse i H. C. Andersens land. Ham er de jo meget bekendt med derude.

Andre havde set at vi kørte på vores plakat ved Bollinis, og besluttede at køre med os som dessert. De var meget tilfredse med turen – og så feder den jo slet ikke!  Vejret var med os og alle rejsende havde en god oplevelse en solrig onsdag aften i juni. Vi kører også Onsdagsaftentog den 13. juli og den 10. august /Leif

På Hedehusgården var Niels og Carsten flittige med murske - og spand

Det er en forhøjelse af perronmuren, så den kan komme i rette niveau

Aftensol over Temple of Tokamak

Aftenstemning på Rubjerg

Fint besøg langvejs fra

Stop på Brandhøj med motoren slukket - her sang nattergalene lystigt for os


mandag den 6. juni 2022

Tog i pinsen 5-6 juni 2022

Første motortog netop afgået - med paraplyerne slået op...

Søndag bød på sol og herligt, stille vejr. Mandag bød på regn og nogen blæst. Jeg var på mandagsholdet som fyrbøder… Men vi hørte fra billetmesteren, at pinsesøndag havde været en meget, meget velbesøgt dag med flere helt fyldte tog. Sådan kom det ikke til at gå 2. pinsedag. Vejrudsigten talte om byger kl. 12 – men allerede ved første motortog måtte vores seje gæster have regnsæt på og paraplyen slået op – og det fortsatte desværre sådan – hvilket betød en del ret tomme tog. Dem, der tog turen med os, havde trods regnen, alligevel haft en herlig dag - Lidt opholdsvejr undervejs og da vi kørte i remise efter en våd dag, så kom solen frem. Nå, pyt. Vi havde en hyggelig dag alligevel – og weekendens samlede resultat giver fortsat smil hos kassemesteren. Jeg drog hjem efter endt tjans og kan derfor ikke berette fra mandagens indsats i maskinafdelingen /Leif


Trods vejret var der travlt på Fem Ege. En plan er en plan!

Udsigten ud ad vinduet fra det tørre førerhus på Da7...

Regn og vind ophørt før sidste tog

Klar til dagens sidste afgang. Der er stadig få ledige pladser...

Værkstedet står til gengæld klar med masser af opgaver til mandagsfolket...