Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 16. juni 2016

Torsdagsbillede #64

I sidste uge hilste vi på T1 på Vanløse Teglværks bane d. 22. februar 1976 (ikke januar som det fejlagtigt var angivet).
På dagens billede, som er taget samme dag og samme sted, ses foreningens første formand Svend Rasmussen i gang med at fælde et træ, det står lige lovlig tæt på sporet.
Træfældning og kørsel var til ære for en IBK foreningsudflugt; en del af deltagerne følger interesseret med i anstrengelserne.
Turen var startet i FC i Roskilde og dampremisen samme sted, efter besøget her gik turen med en bus fra Manzas Turistfart til Vanløse, der til fleres overraskelse ikke lå ved København.
Vanløse teglværk lå (eller ligger da en del af bygningerne stadig eksisterer) mellem Nyrup og Store Merløse og IBK havde i november 1975 købt teglværksbanens spor til optagning samt lokomotiv og tipvogne.
Mere fra udflugten følger de nærmeste torsdage.

Foto: Lars Kragh.

Mvh
 Carsten

mandag den 13. juni 2016

Nyt fra maskinafdelingen #20-16 13/06:


Klar til en prøvestart. Se filmen herunder >


De mange forberedelser til prøvestart af M25´s nu samlede motor kulminerede denne aften. Først skulle holdet igennem de indledende øvelser, der bl.a. består i udluftning af motoren, sikre flow til kølevand og brændstof, samt batteri til starteren. Derefter kom første startforsøg. Der skulle bruges dieselstart og andet hjælpestof, men i gang kom motoren og udspyede et kæmpe udstødningssky gennem den lille lem i porten. Motoren går fint, dog med en ujævn motorgang, der nok skyldes den manglende belastning. Et par pakninger viste sig lidt utætte og blev skiftet og prøvestart 2 gik fint. Nu er det planen at lade motoren køre en 3 timers test/ tilkøring på onsdag, for at de nye stempelringe kan tage form efter cylindrene. Et flot resultat af M25-holdets mange måneders arbejde. En lille film af prøvestarten kan ses her >Mens motorholdet arbejdede, så gik museumsafdelingens bygningshold i gang med at opsætte plader indvendigt på vognhallens nordgavl for at der kan blive plads til resten af Hjel Hede-udstillingen, samt gøre udstillingsrummet mere indbydende. Det arbejde fortsættes på lørdag.

Se et par fotos fra det arbejde >
En stak træuldsbetonplader har ligget og ventet der i mange år
Nu sender vi den første ned ad rampen

45 plader skal samme vej


- og stakken vokser

Udsigten fra toppen af stigen er helt fin. Et museum er ved at tage form


Resultatet af aftenens indsat blev 6 plader. Så mangler der kun 39. Arbejdet fortsætter på lørdag...

søndag den 12. juni 2016

Nyt fra Bafd 11-6-2016

Den seneste måned har været varm og solrig, og det har medført at græsvæksten er nærmest eksploderet i Hedeland. Udover at skabe seriøse problemer for alle med tendens til høfeber, så kan det også hurtigt medføre at perroner bliver noget ufremkommelige. Dagens opgave var derfor at få bugt med græsvæksten.

Vi startede med at køre til Fem Ege og arbejdede os derfra tilbage mod Hedehusgården. Undervejs blev alle perroner og adgangsveje slået, foruden at der blev ryddet omkring kilometersten og sporskiftetrækbukke, så de bedre kan ses på afstand. Lidt beskæring af buskene langs med sporet blev det også til inden vi vendte hjem til Hedehusgården. Her fejrede formanden sin kommende fødselsdag ved at tilberede chili con carne over et medbragt brændekomfur. Med fyldte maver genoptog vi arbejdet og fik slået græsset på Hedehusgården, så der nu ser pænt ud overalt på vores arealer.

Claus har leveret dagens foto.

Steffen

Holdet er kommet til Flintebjerg og der er fuld gang i græsslåningen

Vores plænetraktor lever et hårdt liv, for HVB's arealer er ikke alle plane og
renset for sten mv. Der skal derfor tit udføres småreparationer.


Buskrydderen i aktion omkring sporskifte trækbukke og andre genstande,
hvor plænetraktoren har svært ved at manøvrere.