Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 8. oktober 2015

Torsdagsbilledet #29

Vi har materiel fra de fleste steder i Danmark og endda fra den nordligste del af riget - Grønland. Det samme gælder skinner og andre spordele. I 1986 klargjorde vi skinner til transport fra Københavns Vandforsynings store vandværk i Regnemark mellem Køge og Ringsted. Vejret var varmt, skinnelageret lå i en lavning og de frønnede sveller var fulde af fluer. Men vi nød hvert minut!
Sporrammer skilles ad i Regnemark. Med ryggen til ses Steffen Lyngesen, i langærmet sweater Tipvognens mangeårige redaktør, Peter Andersen og yderst til højre Peter Hein. Peter er lettere overbelyst og det kan skyldes kraftig lystilbagekastning, som mit daværende Minolta XG-1 ikke kunne håndtere.

mandag den 5. oktober 2015

Nyt fra maskinafdelingen #35-15 05/10:


Drejeskiven fik 2. omgang maling i mellem skinnerne og er ellers klar til at få lagt trædækket. Så drengene og jeg fik ryddet op i det gamle træ, der blev skåret op i håndterbare størrelser. Derefter gik vi i gang med afrensning og renovering af delene til det ”nye” bremsetræk til M9, så det er klart til opgaven. M24 kører ikke helt jævnt endnu, så alle rør og slanger blev tjekket og derefter blev M15 brugt som trækkraft til at få M24 ud. M15 har snart et komplet ledningsnet igen og både lys & horn er funktionsduelige. Taget er næsten monteret, så nu er det projekt snart ved en ende.  Der mangler blot motorhus og det sidste…
Mikkel fremstiller jo nye koblingsadaptere til både M15 og M30 og Carsten havde fået de nye materialer hjem. Det blev skåret og svejst på og Lars fræsede koblingspindene passende i smig.

Jeg fik afrenset rust på den ene, så den kan blive Lejfet. Akslen til T1 blev også bearbejdet med notgang. Mere skete der nok, men med 10 aktive fremmødte er det ikke let at holde styr på hele fremdriften sådan en travl aften J
Ledningerne til lys føres gennem taget, der nu ligger på

M24 og brændstofpumpen får igen besøg

Koblingsadapter fuldsvejses og bremsedele til M9 adskilles

Koblingspind fræses i smig

M15 trækker M24 ud til en prøvestart. Den ryger noget endnu.