Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 8. november 2018

Torsdagsbilledet #180

Dette Torsdagsbillede opfylder vist alle krav til et rigtigt, historisk HVB-billede. Det er Per Børge, der fandt det i sine bunker forleden og han mener det er taget omkring de dage, hvor Hedeland Nord og HVB blev indviet -  bl.a. med en byfest i Hedehusene. Så det er sandsynligvis fra 1977.

Finn og Henrik i fine uniformer - den gang der var rigtige byfester til :-)

mandag den 5. november 2018

Nyt fra maskinafdelingen #43-18 5/11:

Så er det snart jul... Banner opsat, men tager sig nok bedst ud i dagslys 


Et mandagsdaghold mødte ind tidligt for at udnytte dagslyset til en motorvendingsoperation af D10´s motor. Efter at alle dele er afmonteret, så vil det lette de næste opgaver at motorblokken ligger ned. Der er jo blandt andre detaljer et par fastsiddende stempler, som skal ud og gerne i hel tilstand. Ved hjælp af gravemaskinen lykkedes denne operation (billeddokumentation fra Lars kan ses i Nyt fra Bafd her >! – måske kommer der fler fra Per?) Motorværkstedet var derfor ubemandet denne aften.
Blokken lå således sødt og sov med sit tæppe over sig, da vi andre dukkede op til aftnens opgaver; Kjeld fik malet delene til bremsebukken til Superfos-lokomotivet en omgang sort og vi fik beundret lørdagens grundige afrensning af vognrammen til C523. I snedkerværkstedet blev der fremstillet nye håndlister og Niels foretog endnu en test af sølvlodning, så han snart kan lodde fløjten sammen igen. Nu al det Hallåvin er overstået, så er det tid til at gøre opmærksom på de kommende juletog. Hans og jeg fik derfor opsat 3 stk. banner de vanlige steder, samt suppleret med lidt juleplakater ved kiosken. Der ligger flere i Damp á 😊til almindelig ophængning overalt! Dagholdet talt med, så var vi 10 mand på Gården denne dag!


Motorblokken fra D10 ligger nu klar på siden til næste operation...

Nymalede dele til  bremsehåndtag for Superfos-lokomotivet
De hjemvendte puffere til Superfos-loket ligger stadig på Storebæltsvognen

Tunge plader til at give vægt til E28

Der er også blevet monteret denne frontplade for at tilføre vægt og styrke

En stak næsten færdige håndlister til C523Nyt fra Bafd. 4/11

Lørdagen var vi 3 på Brandhøj hvor opgaverne var at hente pufferplanker med puffere frem til Superfos-lok'et oppe på Hedehusgården:
Så ud med lassoen -
og

Vupti:


Og palle-tankenene skulle tømmes:
 Rørende let


Dernæst skulle vægtklodser afmonteres på Pedershåb-lok, til brug på D8

Med det rette værktøj.

Opgaven fortsættes, da værktøjet ikke klarede at løsne de sidste 4 bolte, idet vor eneste 32mm stjerne-gaffelnøgle i banevognen knækkede


Mandag havde Onsdagsholdet bedt om Badf. om at være behjælpelige med at placere motoren til D10 i vandret position, der er mest ideel til de næste kommende restaureringsarbejder på denne;

 Stativ afmonteret

4 paller kunne lige gå gennem døren, hvorved
lasten let kunne bugseres indendørs via pallevogn

/
LLZ