Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 4. december 2010

Status fra Lørdagens snerydningstog

Behov for snerydning 
 
SnerydningstogetVi startede med et snerydningstog ved 8-tiden og fik i løbet af de næste par timer ryddet banen for sne samt renset sporskifter og overkørsler. Juletræstogene kunne herefter begynde at køre uden de helt store gener fra sne på sporet. Da7 var for første gang i år i drift igen, men havde et mindre problem med et leje som varmede. Desuden skal vi nok på sigt overveje en mere frostsikker vandforsyning til damplokomotiverne.
Der var et godt fremmøde af glade julegæster! Et par fotos fra dagen

mvh Steffen

Ved Stenager
Sletten

torsdag den 2. december 2010

Frivillige til Snerydningstog lørdag 4/12 morgen kl. 8

UPDATE: Hej Alle


Fra vores chefmetrolog nær Hedeland forlyder det, at der ikke siden i mandags er kommet mere sne. Der har været snefygning, som kan have flyttet lidt rundt på sneen. Det forventes dog ikke at give anledning til problem for HVB.

Med denne melding, og DMI's vejrudsigt for fredag, hvor der ikke forventes mere sne, aflyser vi et snerydningstog fredag, men satser på at køre et snerydningstog lørdag morgen kl. 08,00 fra Hhg til Rub og retur, således at banen er fri til vores juletræstog kl. 10.30.


Skulle du have lyst til at deltage i snerydningen er du velkommen lørdag kl. 08.00

VH Finn

mandag den 29. november 2010

Nyt fra maskinafdelingen #47-10 29/11:


Denne aften blev mest anvendt til at forberede os til julekørselens start på lørdag. Bo havde brugt dagen på at få det sidste monteret og justeret på Da7, samt fyret lokomotivet op for en prøvetur. Sneen lå dog så højt, at han klogt vurderede at nøjes med prøvekørsel på stationsområdet. Carsten havde om eftermiddagen besøgt byen forretninger og fået lov til at opsætte PR-plakater, Finn fik checket det sidste i kiosken og så kørte et snerydningstog af sted, bestående af M23 foran og M24 bagved – bemandet med Steffen, Finn, Carsten, Finn, undertegnede, samt masser af koste og skovle. Vi rensede ved alle overkørsler og kom fint igennem sneen. Først lige efter Sletten startede de større fygebunker at ligge og på Rubjerg gik sneen helt til perronkant. Se billederne derfra i Snerydningsrapporten.

Efter hjemkomst og afrensning af lokomotiverne for sne, foretog et hold en oprydning i vognhallen, så den nye vogn kan få plads bagerst i dampstammen. Her stod en større trælager og gjorde indhug i fritrumsprofilet. Christian fik samtidig opsat en juleguirlande på C1, vi fik flyttet tæppekasserne i togførervognene og jeg fik udskiftet præsentationerne i Dukketeateret til juleudgaverne.

Per Børge fik pyntet M24 med gran og julelys og Erik fik malet køleren frontpladen sort... Således klar til lørdagen, blev det tid til en indsats på D13; Per Børge og Carsten fik monteret ledningerne til det nye batteri, Jan fik fremstillet en batterikasse i træ og lakeret den, samt gulvet i passagerkabinen med 2. lag slutlak. BigRas og jeg anvendte bl.a. tiden på oprydning i alt malegrejet, da vi nu er færdige med de store maleopgaver for en tid. Det er anbragt i Maledepotet. Således fik Gården besøg af 10 medlemmer denne dag.

Snerydningsrapport! 29/11-2010

Snerydning mandag aften:
Hele weekenden har det sneet, så for at sikre at juletrafikken kan komme godt i gang, så drog vi på snedrydning kl. 16:45 og var atter hjemme kl. 18. Billederne,  taler vel for sig selv!

 Efterfølgende vil snesituationen blive overvåget for så efter behov at køre snerydningstog fredag aften og/ eller lørdag morgen. En evt. Mandskabsindkaldelse vil ske pr. mail...