Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 28. marts 2015

Nyt fra maskinafdelingen #12-15 28/03:

Fotografen og hans assistent gør klar til opstillingen, mens Bafd gør deres tog klart

Resultatet beundres - men I andre må vente lidt endnu!


Klubben havde fået en henvendelse fra en fotograf, der tidligere har været på besøg og har taget gode billeder. Denne gang skulle han bruge et foto til en Kampagne for ABC for mental sundhed til center for folkesundhed. Vi stiller som altid gerne op og samtidig vil vi kunne anvende det til vores egen markedsføring. Da7 skulle være rammen og vi motivet for det gode budskab, at det gavner ens helbred at: Gøre noget aktivt; Gøre noget sammen med/for nogen; Gøre noget meningsfuldt (engager dig) og det kan vi vist kun være enige om at vores klubarbejde medvirker til.Heldigt for fotografen  -og for os var at vejret viste sig fra sin bedste side og sende forårssol ned over værket. Vi kan ikke vise det færdige resultat endnu, men håber at få det sidst i april.Men vi fik røg op ad skorstenen og damp ud af ventilerne, så det blev rigtig gode skud, der kom i kassen :-)


Derefter skyndte Bafd sig afsted med det oprangerede tog og derom kan du læse andetsteds. Mafd gik i værkstedet efter oprydningen og Carsten fortsatte med at få akselstumpen ud af det tredje nydrejede hjul. Denne gang med det store bor, to små ved siden af og svækkede akselstumpen med vinkelsliberen. Den kom bare ud som majonæse fra en ny tube, da hjulet kom i pressen
J  Peter fortsatte med afdrejning af hjul nr. 4 og Jan afrensede motoren til T1 udvendigt. Jeg fik malet et par stumper fra No 3 og adskilt en stor skruetvinge, som vi vil renovere til svejsebordet. 4-5 mand på værkstedet denne solskinslørdag.

Nyt fra Bafd 28-3-2015

Dagens startede med en større fotoseance på Hedehusgården, hvor en professionel fotograf med det helt store udstyr skulle tage billeder til en kampagne. Jeg er sikker på at Leif laver et indlæg om dette, så i stedet vil jeg koncentrere mig om det efterfølgende arbejde i Baneafdelingen.

Vi fortsatte svelleudskiftningen på Brandhøj og nu er svellerne i begge perronspor blevet fornyet, og vi kan i den kommende tid koncentrere os om strækningen mod Stenager. Det lykkedes at få startet M40, Knabstrup lokomotivet op efter at have udluftet brændstofsystemet og det gjorde stor nytte resten af dagen til at flytte på energivognen efterhånden som vi fik spigret sporet. Den herlige lyd af den 2 cylinders Rustonmotor spredte sig over området, i hvert fald til glæde for dagens 4 fremmødet i Baneafdelingen. Dagens tal af udvekslede sveller var 74 stk.

M40 med energivognen
Steffen

Sveller udveksles i spor 1 (FS)Foråret er på vej for en stund
Den sidste svelle i spor 1 spigres (LLZ)
Alle sveller i spor 1 og 2 er nu udvekslet (FS)

mandag den 23. marts 2015

Nyt fra maskinafdelingen #11-15 23/03:

En række huller bores for at svække akselstumpen

Kraftigere værktøj tages i brug!

Endelig glider akselstumpen fredeligt ud af hjulet

- så fortsættes der med afdrejningen af næste hjul For at få akselstumpen ud af det første nydrejede hjul til M9, borede Carsten en lang række huller i stumpen for at svække den. Så bar vi den over til pressen og trykkede med de maksimale 40 tons uden at det rykkede noget. Der blev boret noget mere materiale ud og op i pressen igen – igen uden held. Så bar vi hjulet udenfor og Bo førte en ildsav over stumpen. Så op i pressen igen og så kom det sidste stykke aksel endelig ud. Ved næste hjul blev der skruet op for bor-diameter, men stadig uden det ønskede resultat, så vi må fortsætte metodeudviklingen næste gang. Så kan det være at det går perfekt med det sidste hjul… Peter, Bo og Lars fortsatte med afdrejningen af det tredje hjul og fik stukket den ene aksel-ende af.
Erstatningsmotoren til T1 oppe i god arbejdshøjde


Jan, Per og Bjarne arbejde med adskillelsen af både den gamle og erstatningsmotoren til T1. Fra den gamle skulle hjemtages et par vitale dele, som skal flyttes over på den ”nye”. En passende arbejdsplads blev etableret på et par bukke og med stabelløfteren som kran, blev motoren hævet så bundkaret kunne komme af for afrensning og tjek af motorens indre tilstand.Godt gang i værkstedet. No3 står nymalet til højre...
Per fremviste sit seneste modelprojekt med lyd og lys.
På No3 fik jeg slebet og malet dækket, samt forreste puffertøj med den sidste omgang sort, derefter fik jeg afrenset par fittings i sandblæseren og grundet dem bagefter. Så med 8 mand i gang blev der endnu en aften opnået resultater i værkstedet J

søndag den 22. marts 2015

Nyt fra Bafd 21-3-2015

Baneafdelingen udgjordes denne lørdag af blot to mand, så vi besluttede ikke at arbejde videre med svelleudveksling, men derimod at lave forberedelse til de kommende ugers svelleudveksling og ikke mindst ankomsten af en ny leverance af sveller i den kommende uge.

På Brandhøj startede vi med at forbore sveller til ca. 100 lbm spor for at få gjort nogle sæt deplorider fri til at transportere de nye sveller, der leveres i løbet af ugen.Onsdagsholdet havde i ugens løb trukket spiger op i det meste af spor 1 på Brandhøj, og dette arbejde fik vi færdiggjort efter udlægning af de forborede sveller.

Efter en større omrokering af materiel fik vi frigjort i alt 4 sæt deplorider og læsset dem med transportskinner, som svellerne bliver læsset af på. Ved anvendelse af en større samling trækstænger blev de koblet sammen til et usædvanligt langt tog, og så gik det hjemad mod Hedehusgården i langsomt tempo.

Steffen

Deplorider håndrangeres ud fra det gamle oplagspladsspor på Brandhøj.
Sporskiftet i forgrunden fjernes om et par uger i forbindelse med svelle-
udvekslingen. (CN)

M12 henter den sidste portion sveller af forrige leverance (CN)

Forborede sveller er udlagt, klar til ilægning (CN)

M12 med deploridetransport-toget
Deplorider klar til at modtage svelleleverancen (CN)