Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 17. december 2022

Nyt fra Bafd d. 17-12-2022

 

I dag bestod baneafdelingen af Steffen, Claus B, Peter og Steen - for en kort bemærkning.

Formanden var i dag headhuntet til Trafikafdelingen – så pludselig skulle vi til at forholde os til banechefen, der atter var tilbage i folden …..

Lidt i panik valgte Claus B. og undertegnede den strategi – ”vi fryser banechefen ud”, og derfor tilbragte Steffen hele dagen ude i det fri og nød det frostkolde vejr, med oprydning af flere forskellige ting ude i og omkring vognhallen. Lidt hjælp fik han dog fra Steen og Niels, så der blev pænt ryddet op efter tagudskiftningen.

Vi andre blev nede i den til 15 grader opvarmede remise, hvor vi fortsatte med ombygningen af deploriderne, og indrømmet, projektet skrider i den rigtige retning.


Claus placerer den første vange på deplorider nr. to.

Alle de nye vanger er fikseret og klar til svejsning efter frokosten.


Carsten og Kjeld havde tryllet en fantastisk frokost frem med masser af sild, æg og rejer, flæskesteg og Kjelds legendariske hjemmelavede sylte.

Mætte og veltilfredse fortsatte arbejdet med deploriderne.


De nye vanger er svejst på, så nu kan vi adskille det, vi skal bruge.

Det færdige resultat – og dem har vi nu to af.

Desværre løb svejseværket tør for gas, men det er fikset til på mandag, så den sidste deplorider kan blive svejst helt færdigt.


Arbejde mellem jul og nytår.

Vi skal have afsluttet arbejdet med det nye tag på vognhallen, og vi satser meget på at dette sker i dagene mellem jul og nytår. Alle dele til at montere tagrytteren er ankommet, og de skal monteres ved tagryggen, så der skabes et lysindfald på ca. 27x2 m.

Desværre har vi ikke datoerne helt på plads endnu, men hold øje her på blokken, hvor vi nok skal melde tidspunkterne ud.

Med ønsket om en rigtig glædelig jul til alle fra baneafdelingen.

//Peter.mandag den 12. december 2022

Nyt fra Bafd 10-12-2022

 Torsdag ankom materialerne til tagrytteren, der skal monteres på vognhallens nye tag. Steen og Søren havde båret det hele ind i vognhallen og lagt det i en stor, velorganiseret bunke. Herefter kunne lørdagens ”storhold” bestående af Claus B. og undertegnede fordele disse ”sager” til der, hvor de skal bruges.

Steffen havde atter henlagt sin arbejdsindsats i Trafikafdelingen – denne gang som togfører, så igen var der fri leg i baneafdelingen. Efter materialeslæb, gik vi ned i den opvarmede remise, hvor vi fortsatte med at adskille den anden deploride, vi skal bruge til den nye Storebæltsvogn.

Nogle gange skal man lige ”sove på det”, så vi angreb adskillelsen af nummer to på en lidt mere ”fornuftig” måde.


Deplorider nummer to – med aftrækker kunne vi forholdsvis nemt få skilt tingene ad, da vedligeholdelsesstandarden på deploriderne har været temmelig god.

Dette fik vi resten af dagen til at gå med, så da vi kom hen på eftermiddagen, var deplorider nummer to klar til at få svejst de nye hjulvanger på, hvilket formodentligt sker på lørdag. Samtidig fik vi presset de gamle lejer ud af hjulene, så de ligeledes er klar til at få indsat nye på lørdag.


”Så er den ged barberet”.


Eftermiddagsstemning på Hedehusgård st. Sidste damptog er netop ankommet i spor 1 og M24

holder i spor 2, klar til at køre togstammen på plads.


På lørdag fortsætter arbejdet i baneafdelingen et eller andet sted, men én vigtig opgave på lørdag er, at få koordineret noget arbejde mellem jul og nytår, så vi kan få monteret tagrytteren på vognhallen og afslutte projektet.

 

Tekst og foto: Peter.


søndag den 11. december 2022

Juletoget 2. weekend-22 10-11/12:

Endnu et fyldt juletog ankommer til Rubjerg. Dampfanen ligge smukt hen over vogntagene... 

 

Lidt sne har også ret og rundt i landskabet ligger fine, hvide klatter og leger julesne. Og lige der kører juletoget så fint i det frostkolde, men dog herligt vindstille vejr. Solen tittede endda også frem et par gange. Jeg havde selv fornøjelsen som passager om lørdagen, hvor familien var med på tur – og som togfører om søndagen. Begge dage var rigtig godt besøgte – flest med de første tog, men fint besøgt hele dagen og spejderne fik solgt mange af deres fine juletræer. De kom med i roevognen og tilføjede ekstra julestemning. Det lød som om mange var i godt julehumør og nød at kunne sidde under de varme tæpper, som vi delte mange ud af. Med det stille vejr følger flotte dampfaner, så de blev nydt i fulde drag!

Jeg fik da taget et par fotos undervejs og en lille håndfuld kan ses her:

Vi kører også juletog næste weekend og håber vejret opfører sig mindst lige så fint igen. Jeg glæder mig i hvert fald til at klippe billetter igen på søndag /Leif


På lørdagens tur blev vores billetter klippet med et smil af Peter Post

Solen titter frem. Det samme gør Rubjerg...

Dampfanen i sol og grønt julegræs

Intens trafik på perronen, mens lokomotivet køres til toget

Spejderne har fået et nyt, flot udsalgssted med indlagt strøm. Juletræerne står dog stadig udenfor...

Der hører bål til spejder. Her kan man spise sine æbleskiver i varmen...

Toget på vej over Sletten - kan ses oppe fra TempelbjergetIgen travlhed med at få læsset juletræerne ombord

- og vel tilbage, kan de læsses af i god ro og orden

Søndagen bød også på fine billeder: 

Dagens første motortog afgik med fyldte vogne i det vindstille vejr

Det samme med damptoget incl. sporhund :-)Flot som perronen beholdt julesneen hele dagen

Møde med to fyldte tog på Brandhøj

Sidste tog ankom i mørket