Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 9. maj 2019

Torsdagsbilledet #205

Når vi nu glæder os til den 19. maj 2019, hvor sommerens første tog afgår er det vel passende at se, hvordan det kan tage sig ud en herlig sensommer-dag:
Denne dags Torsdagsbillede er fundet som et link på nettet; det er altid dejligt når andre kan se at vi har en herlig bane og tager sig tid til at skrive en fin beretning. Denne er skrevet af Preben Madsen tilbage den 5, september 2010, så kig og klik her >>: 

Foto lånt fra Preben Madsens hjemmeside http://www.prebenmadsen.dk.

mandag den 6. maj 2019

Nyt fra maskinafdelingen #17-19 06/05:


Da jeg alligevel var oppe under taget og gøre klar til at få hjul løftet ned, så er her udsigten lidt fra oven.

Der gøres et meget ihærdigt forsøg på at få færdiggjort projektet med ombygning af C523, så vognen forhåbentlig kan indsættes i driften i løbet af sommeren. Der blev derfor også denne aften arbejdet på flere fronter. Siderne er nu helt monteret og endegavlene er også kommet på. Imens blev der udskåret i tagbuerne, så de nu passer præcist til lægterne. Tagkonstruktionen står nu prøvesamlet i snedkerværkstedet! Der blev også svejset endnu en bogieramme og sidst på aftenen fik vi løftet de hjul og aksler ned, som har ventet et par gode år på at blive samlet og sat på en bogie. Akslerne skal nu varmes på hjulene – det sker nok på lørdag. M24 er efterset og blev kørt ud, mens M25 kom med retur. Ved eftersyn af dynamoen, blev det konstateret at en fjeder til kulholder var knækket, så de øvrige kul havde arbejdet lidt hårdere… Heldigvis var den en reservedel, der var på lager… Det tog dog tid, så tjeklisten blev ikke færdig. Arbejdet fortsættes på onsdag. Kenneth fik gået eftersynslisterne igennem og fulgt op på bogienumre og andet administrativt vigtigt. Niels forsatte med at dreje rør til bogierne. Jeg startede aftenen med at rejse banneret op ved vejen – det havde blæst en tand for meget. Bagefter fik jeg syslet med montage af rør, haner og bremsetræk på Superfos-lokomotivet, så det måske kan blive klart nok til fremvisning i førerhuset i løbet af sommeren. Kjeld fik afrenset et par haner, så de kan blive pudset og malet. Vi var 12-13 flittige mand på Gården denne aften.

Værket beundres: Både sider og endegavle er nu monteret på C523

Endnu en bogie er ved at blive svejst sammen
- bagefter skal lejerne trækkes af akslen, så hjulene kan blive varmet på

der bores ud til akslen, der skal bruges til bogierammehjul...

M25 i eftersynssporet

Et kul i dynamoen sidder løst, da en fjeder er knækket.Der er travlhed i motorrummet på M25

Pallen med hjul og aksler er kommet ned og gasbrænderen står klar til hjulene

Sidst på aftenen er status: Prøvesamlet tag med spær og lægter