Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 13. november 2010

Nyt fra Baneafdelingen 13-11-2010

I flot efterårsvejr fortsatte vi aktiviteterne på Brandhøj. Vi startede med at læsse 17kg skinnerne som skal bruges inde i hallen. Et forstærket arbejdshold gik samtidig i gang med afkortning af sporenderne foran vognhallen, således at der bliver plads til overgangsskinner mellem 24 og 17 kg foran hallen. Et større antal laskehuller skulle der bores i samme omgang, men vi blev da færdige med dette i løbet af dagen.

Boring af laskehuller

De fundne 17 kg skinner blev herefter sammensvejst til sporrammer på en bedding placeret på det eksisterende spor foran hallen. Vi nåede 18 m, som forhåbentligt kan lægges på plads næste lørdag.


 Bedding til sporrammer                                                Bygning af sporrammerKenneth rettede grusunderlaget af inde i hallen i det område hvor gulvet skal støbes, og fik trukket en større bunke grus blandet med græs mv. ud af hallen.Næste lørdag skal vi have svejst overgangsskinnerne, hvorefter sporrammerne kan lægges på plads.

Östra Södermanlands Järnväg fremme i Taxinge!

En af vores kollegaer i Sverige har nu nået et vigtigt mål.
Se reportagen på http://www.oslj.nu/wordpress/?p=3129
Hilsen Kenneth

mandag den 8. november 2010

Nyt fra maskinafdelingen #44-10 08/11:

Lars og Christian fortsatte med montageopgaverne på Da7 og fik monteret bundstykkerne under akselportene. Senere fik Lars, Carsten og Kenneth justeret hjulenes placering, så gangtøjet kan blive monteret.I fredags lagde Jørgen og Carsten tagpap på C210, lørdag grønt 1. gang og denne aften kunne vi så eftermale hvidt under taget og på tagstolperne. Carsten havde brugt dagen til at male bænkben, sider og de løse sædelister en 1. gang. Jeg kunne derfor fortsætte med at male sort på gulvplanker, sider og gangbrædder, samt sammen med Sven Erik få malet håndlisterne.


Carsten fik også påbegyndt en ny serie håndtag til vognene.
 Jan, Per Børge og Poul arbejdede bl.a. på et nyt speedertræk i D13, der fungerede ved aftenens slutning. Jan er også ved at være klar med løsdele som rudehejs og håndtag og de fik kigget på det store bundt elektriske kabler, der snart skal monteres igen. 10 medlemmer i værkstedet denne kolde aften. Godt at fyret fungerer igen!