Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 30. september 2017

Nyt fra Bafd 30/9:
Banetogene klar til afgang - Philip og Otto står parate i den herlige efterårssol

Banechefen havde udsendt en opfordring til at møde talstærkt op denne lørdag, da svellerne under overkørslen syd for kvægfolden skulle skiftes. For ikke at efterlade et ufærdigt stykke arbejde, så mødte vi derfor 11 mand på denne dag, hvor landet var delt i regn til vest og sol til øst – der var således fine betingelser til arbejdet. Fra Hedehusgården afgik to tog – et med arbejdsvogn og gravemaskine og et til sveller og trykluft, der blev afhentet på Brandhøj. Lars og Jørgen havde forberedt strækningen, så spigerne var fejet rent – men ikke løsnet – da der skulle køre et særtog om fredagen.
Søren afgiver et alternativ klarmeldingssignal til M30...

Vi kom derfor hurtigt i gang med at få spigrene op og skinnerne løftet til side, idet vi ikke kunne bruge metoden med at trække svellerne ud under skinnerne. Med vanlig flid fik vi hurtigt udskiftet og spigret svellerne og så blev der serveret Chorizo-gryde fra Claus´s feltkøkken, serveret med lidt smagsprøver af Sørens bryg. Efter en veloverstået bespisning i en solskinnet grøft, så var der kræfter til at fortsætte arbejdet med understopning og spirging af de sidste sveller. Efter en kaffepause med hjemmebagte kager, så fik vi afsluttet arbejdet med placering af tvangsskinner og genopfyldning med grus. Så lidt i fire var vi retur på Hedehusgården efter en herlig dag i den friske efterårsluft.

 Tak for en hyggelig dag
/ Leif
Overkørselsspor og tvangsskinner fritlægges

Chorizogryde tilberedt på feltkomfuret, nydes i grøften

Spirgene løftes ud i hurtigt tempo

Kaffepause med hjemmebagt kage

Overkørslen understoppes

Se lidt flere fotos fra dagen via dette link >


torsdag den 28. september 2017

Torsdagsbilledet #130

I Hjarnes mapper er der billedmateriale nok til mange års Torsdagsbilleder. I denne omgang sætter jeg det sammen med et af de tidlige numre af HVB-nyt, som Per Børge kom med forleden. I dette nummer fra 2. marts 1979 efterspørger Baneformanden, der dengang hed Finn Sørensen, folk til at udbygge banen til Sølund inden september 1979.
Mon de nåede det? Spændingen vil ingen ende tage - følg med i de kommende Torsdagsbilleder:

Hvad mon arbejdsholdet tænker her? "Hvordan når vi nogensinde til Sølund?"
Første sporskifte på Hedehusgården - 1. april 1978  Foto: 240378-29
Første sporskifte på Hedehusgården 1. april 1978  240378-26


onsdag den 27. september 2017

Nyt fra Maskinafdelingen 27/9-2017


Det skrider fremad med E28 sådan lidt efter lidt.
Dagen gik med at afrense, sandblæse og grunde flere af de mange dele, sådan et lokomotiv består af, så nu er krogene i værkstedet efterhånden fyldt med "tørresnore" hvor stumperne hænger til tørre.Der er stadig mange dele, der skal have turen, så der er lang vej endnu, men nu kan vi dog se en ende på det, så vi kan komme i gang med at samle stumperne og efterhånden få et helt futtog ud af det igen.
Vi var to mand på gården denne pragtfulde sensommerdag, hvor vi nød frokosten i det fri, mens det endnu er muligt.Hans-H Schönthal

mandag den 25. september 2017

Nyt fra maskinafdelingen #36-17  25/9:
Så er motorhuset afmonteret og står på et par deplorider. Udstødningen er under afmontering.
Hatten kom af M23 i lørdags og står nu ved siden af og dækket afrenset. Denne aften knoklede Carsten med et par rustne, genstridige bolte til udstødningsrøret. Der skulle både varme og mange slag med en mejsel for at få dem fjernet. Kassen med afmonterede dele fyldes efterhånden...

Jan fortsatte med at fjerne maling fra E28´s større dele med stålbørsten og jeg sandblæste – efter dyseskift, justering og en grundig afrensning af luftfilteret – en masse smådele. Niels bidrog også med at afrense fjedre inden sandblæsningen. 6 mand på Gården.

I onsdags blev der grundet en masse E28-dele

Niels afrenser olie og fedt fra fjedrene

Jan får renset motorskjoldet på elektromotoren under nøje opsyn :-)

Slutresultatet af vores fjederafrensning blev godt!

De andre afrensede E28 små-dele klar til grunding.

søndag den 24. september 2017

Nyt fra Bafd 23-09-2017

Sommerens særtog er ikke afsluttet endnu og lørdag kørte endnu et tog på banen. De fem fremmødte i Bafd kunne derfor ikke forsætte arbejdet med svelleudskiftning, så dagen blev brugt til forberedelse og oprydning. Finn og Ole kørte banen igennem og udskiftede sommerkøreplanerne med en gældende for efterårsferie og juletog.

Jørgen, Kenneth og jeg brugte dagen ved vognhallen på Brandhøj, hvor den sidste oprydning fra forårets 40 års jubilæum blev gennemført. En palletank samt klubbens store telt blev anbragt i pallereolen, så det er let tilgængeligt til næste festlige lejlighed.
Her henter M 25 to palletanke på Brandhøj fredag aften 19. maj. Nu er den sidste af dem på plads på reolen igen.


Herefter forborede vi sveller til den strækning, som vi starter med at udveksle på lørdag, nemlig fra den sydlige kvægrist og mod syd.

Dagen sluttede med slåning af græsset ved vognhallen på Hedehusgården.

Næste lørdag er der brug for en masse hænder i forbindelse med svelleudvekslingen, hvor vi bl.a. skal ombygge en overkørsel i løbet af dagen. Kom derfor og giv et nap med hvis det er muligt.

Steffen