Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 12. august 2023

Grillaften 12. august 2023

Kaffetoget klar til afgang 15.15

Som altid afholder vi den traditionsrige Grillaften i starten af august. Her plejer vejret jo ofte at være strålende. Det var det også denne dag - i form af vandstråler. Heldigvis er der kommet et nyt, tæt tag på vognhallen og ligeså tag på vognene – nu også på motorstammen. Toget blev trukket ud og kørt til perron, så der blev plads til borddækkerholdet. De fik hurtigt stavlet et langbord sammen med plads til de over 40 tilmeldte medlemmer og deres familier. Baren blev stillet op og fyldt med drikkevarer. I køkkenet sørgede formanden med lidt support for salat og klargøring af kød til grillen. Kl. 15.15 blev der fløjtet afgang for det fyldte kaffetog med den dyrebare last af medlemmer, kaffe og kager. Turen gik ud til Fem Ege, hvor toget blev vendt og stoppede på Rubjerg. Duskely var for våd og glat – af regnvand… Heldigvis holdt regnvejret en kort pause, mens vi gik i ly nede i madpakkehuset. Her blev kaffe og kager stillet frem og alle fik hurtigt fyldt kaffe i kopperne og et stykke kage i hånden. Snakken gik lystigt og kagerne fik ben at gå på, så til sidst – og mens der igen var et lille hul i regnvejret, gik turen tilbage til toget. Ved Rubjerg var der folk, som opsatte afspærringer til aftenens opera-forestilling i amfiteateret. Mon den blev til noget? Turen gik fint, men vådt tilbage til Hedehusgården og folk kom hurtigt over i vognhallen til tørvejr og duften af grill. Claus var allerede i færd med at grille de første bøffer og vi fik sat salaterne op på buffeten – heldigvis havde Kjeld medbragt to store skåle af den hjemmelavede kartoffelsalat – i år med egne aspargeskartofler. Mums!

Bordet klar til de over 40 tilmeldte

Da der var stegt tilstrækkeligt med pølser og bøffer, blev der kaldt til skafning og hurtigt stod der folk i kø og kort efter sænkede roen sig kortvarigt langs bordet, mens de første mundfulde blev indtaget. Så gik snakken ellers og fortsatte indtil alle var mætte, kaffen drukket og så blev der kaldt til afgang med aftentoget for dem, der stadig havde mod på endnu en tur med toget. Turen gik ud til Rubjerg, hvor der blev lyttet efter om operaen spillede og så gik turen ellers hjemover igen. De sidste og sejeste fik ryddet op, så toget kunne komme på plads og være klart til søndagens plantog. Heldigvis med en bedre vejrudsigt, så der forhåbentlig kommer en masse gæster… Tak for endnu et hyggeligt arrangement i foreningen /Leif

Afgangen er gået og det går jo strålende...
Kaffetoget vender på Fem Ege
Så er der kaffe, kage og tørvejr til alle
Turen tilbage til toget. Folk er ved at opsætte afspærringer til aftenens operaforestilling.
Skål!
Det ses her tydeligt, at det er vådt i vejret

-men i vognhallen er der tørt og hyggeligt

Aftenen afsluttes med en tur med nattoget (CKW)


Kan man høre toner fra operaen? (CKW)

Og faktisk lykkedes det i løbet af formiddagen at udføre lidt 'rigtigt' arbejde omkring billetsalget. Niels, Peter A, Alexander og Lars fik nedbrudt gammel betonkant omkring stationshaven og gjort klar til støbning af ny. Nedbrudt materiale blev kørt bort i tipvogn.

 

torsdag den 10. august 2023

Hverdagsarbejde på banen

På trods af en del sommerferieafholdelse har der været aktivitet langs banestrækningen. Steen fik ved en indsats i fredags ordnet stationsskilte på Fem Ege og Rubjerg stationer. Begge skilte har fået nye zinkoverdækninger til erstatning for den gamle løsning med et bræt med tagpap.

Arbejdet på skiltet på Rubjerg Station er afsluttet og pladsen er ryddet. Foto: Steen Larsen.

Af andre opgaver har Rasmus gennemført en rydning af indhængende bevoksning og følger af den seneste tids kraftige blæst. Bl.a. fik Rasmus fjernet et større træ nær ovk. 2, samt en mængde nedfaldne store grene i skoven syd for Rubjerg.