Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 29. august 2013

Nyt fra Bafd - sommerglimt

Henover sommeren har der været arbejdet flittigt i Baneafdelingen, men det er desværre ikke lykkedes at få lagt nogle beretninger om disse arbejder på bloggen. Det vil jeg derfor rode lidt bod på nu, med et tilbageblik på de sidste par måneders arbejder.

I juli måned fik vik indkøbt en ny, kraftig luftslagnøgle, som pludselig gav os mulighed for at løsne hidtil fastgroede laskebolte. Der blev derfor smurt lasker i de sporområder, hvor vi har skiftet sveller tidligere på året. Ligeledes er der blevet monteret fjederskiver på laskeboltene et par steder, hvor sporet havde tendens til at bevæge sig meget i solskin.

Slagleklipning langs med sporet blev også gennemført med stor succes og der mangler pt. kun den ene side langs med en strækning på 1 km. Samtidig er der blevet beskåret en del træer og buske

I vognhallen på Brandhøj er der blevet lavet forberedelser til ilægning af både 600 og 900 mm spor i to af de spor, som vi har bygget tidligere på året. Bag ved vognhallen har vi sænket et spor, som kom til at ligge for højt, da det blev bygget i frostperioden i vinter.

På Hedehusgård er der også blevet lavet lidt reparationer på et sporskifte og lavet andre småforbedringer.

Ole og Claus har leveret et par billeder.

Steffen
Efterspænding af laskebolteReparation af sporskiftetunger


mandag den 26. august 2013

Nyt fra maskinafdelingen #23-13 26/08:


Efter en hyggelig, men lidt stille sommerferieperiode, så ser det ud til at værkstedet igen er kommet i omdrejninger; Mads og jeg fik først malet banevognens sider færdig, så der nu kun resterer finish med sort på sider og håndtag. Siden gik vi i gang med afrensning af M25, så den kan blive malet i motorrummet. Mikkel fremstillede en justerbar plade, så kompressoren kan blive monteret vinkelret på drivhjulet og fik fjernet oliekøler-slangen med en kraftfuld indsats, samt vinkeljernene til motorhuset, så der kan blive rustbehandlet og malet under disse.
 
Afrensning af mange års olie -og roeaffald...
Jan og Bjarne udglødede kobberringe til tætning af dyser og fremstillede desuden testbeslag, så topstykkerne kan trykafprøves med vand. Det ene testede topstykke bestod, mens det andet stadig havde en lille utæthed.
 

Udglødning af de nye kobberringe

kobberringene monteres på begge sider af dysen
Jan tilslutter vandtryk til testopstillingen.
ganske lidt vand pibler stadig ud ved 2. test
Carsten kom atter i gang med rammen til GM32 og fik fræset nye trekanter til montering af glideskinnerne til portene, samt påbegyndt påsvejsningen af disse. Per fik bl.a. afrenset og checket instrumentpanelet fra M15. En herlig og aktiv aften på værkstedet med 8 fremmødte, der først gik sent hjem.

Carsten svejser trekanter for glideskinner til portene på rammen til GM32
Afrensning af betjeningspanel fra M15

Posted by Picasa