Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 4. marts 2017

Efter generalforsamlingen...



T1 trukket ud af værkstedet

Efter generalforsamlingen i lørdags var vi en større flok, som drog til Gården for at arbejde videre på alle de planer, som nys var blevet vedtaget… En større opgave var at få T1 anbragt på Jørgens store trailer. Den blev derfor transporteret ud til Brandhøj, hvor Kenneth A fik løftet den fra deploriderne og over på ladet ved brug af den store gravemaskine. Bo, Peter og jeg arbejdede på No3 og et sjak fik ryddet ud på det gamle snedkerværksted, så der kan blive plads til et par nye reoler, vi lige har fået.



En detalje tilpasses på kedelindækningen

Røgkammeret får første lag sort


Der klippes filt til de næste glidelejer

Rydning af det gamle snedkerværksted.

Ned kom det!

Generalforsamlingen 2017 - 4. marts i Hedehuset


Bestyrelsen - sekretæren (der tager billedet) - klar til generalforsamlingen.

Formandens beretning afgives for de 27 fremmødte medlemmer

Som Industribaneklubbens love foreskriver, så blev der denne lørdag afholdt foreningens årlige generalforsamling. Som vanligt startede den med kaffe og blødt brød, valg af dirigent og derefter formandens beretning. Det var Claus´s første efter nyvalget til sidste års samling, så den blev imødeset med spænding. Heldigvis var det mest gode ord, for det forløbne år er gået godt for alle afdelinger, kun bortgangen af vores tidligere så driftige medlem JBD var af den triste slags. Kassereren fik gennemgået økonomi og budget og alle afdelingschefer fik berettet, hvad de havde nået i det forgangne år og planlægger at nå i det nye. Efter en lille frokostpause var der valg til bestyrelsen og alle opstillede blev genvalgt uden modkandidater. Alt dette kan der læses mere om i Tipvognen 2-17. Det var en talstærk medlemsskare på 27 mand, der klappede på de rette steder og jeg synes det var en fin fin generalforsamling dette år.

Hvis deltagerne ikke nåede at se grundigt på de ledsagende fotos, så kan præsentationen ses her i en stærkt redigeret udgave:

torsdag den 2. marts 2017

Torsdagsbilledet #101


Tre billeder på en torsdag:

Onsdag d. 28. september 1977 var Per Børge på montagearbejde for sit firma i Aalborg, ”i frokostpausen” var han et smut forbi Rørdal Cementfabrik øst for Aalborg hvor man var i gang med at læsse cementfabrikkens to ASEA-lokomotiver på en Ks-vogn. På det første billede har man netop overstået læsningen og en Fordson traktor kæmper ihærdigt for at trække vognen i gang. På det næste billede giver en Towmotor-gaffeltruck en ”hånd” med. På det sidste billede har DSB Mh 392 overtaget slæbet og er på vej langs Rørdalsvej mod Aalborg. 
Fotograf: Per Børge Jensen
 På næste torsdag skal vi se hvad der skete nogle dage senere i Hedehusene.
Mvh Carsten




ASEA E26 og E27 på vej til Hedehusene

mandag den 27. februar 2017

Nyt fra maskinafdelingen #09-17 27/02:




Også denne mandag var Lars og Kenneth P allerede i gang med årets vognvedligeholdelse; turen er nu nået til motorstammens melisvogn – hvor nu også dørene glider frit og ikke længere binder. Ellers får den samme tur som de andre med kontrol af mål for slid, efterspænding over det hele og skift af olie og filt i glidelejerne på bogierne. De to seje herrer fortsatte til længe efter vi var færdige med aftenkaffen… M4 motorholdet har atter fået motoren anbragt på stativet og brugte bl.a. aftenen på at tilspænde stagboltene korrekt på den nye toppakning ved at følge den originale vejledning fra Bur-Wain. I onsdags fik Hans malet M4 i sort og denne aften blev greb og håndtag sandblæst og grundet. Jeg fik den sorte opgave at afrense T1 indvendigt for Tectyl, som i hine tider var blevet påført som rustbeskytter. Det skal af for at vi kan få den sandblæst ordentligt ude i byen, nu den nye bundplade er blevet nittet fast. Niels fik ryddet pladsen i snedkerværkstedet, så vi kan få de nye kragarmsreoler sat op – dvs. indtil videre kun den ene. Den anden er ikke leveret –endnu. Vi var 8 myreflittige folk på alle værkstederne denne aften.



M4 - nu delvist tilbage i oprindelig farve - sort.

En håndfuld løsdele til betjening og bremsetræk får grunder efter sandblæsningen
Stagboltene strammes med momentnøgle efter anvisningen

Der er Jan, der har noderne og Bjarne, der spiller med instrumentet


Måske synes de i sin tid det var en god idé med Tectyl. Jeg synes det er helt sort...


Samleanvisning til kragarmsreolen til snedkerværkstedet

søndag den 26. februar 2017

Nyt fra maskinafdelingen den 25/2-17

 I går fik vi nittet de 20 nitter som skulle nittes på T1. 15 af dem skulle være flade på den ene side og de blev efter nitningen slebet med vinkelsliber, så de ser pæne ud. Desuden fik Bo og jeg kigget på tegningen at underdelen af vandstandsarmaturet, som skal skal bearbejdes efter støbningen.

Mikkel nitter og Bo styrer modholdet 


Det færdige resultat 

Nyt fra bafd. 25-02-2017

På en lørdag hvor vejret skiftede fra smuk sol og snedækkede spor til regn, rusk og pløre fik vi alligevel udrettet en del i baneafdelingen. Kenneth og Steffen kørte i pendulfart med bil og trailer til en velgører, der havde betænkt os med et fint 4 x 12 m telt, stålreoler og en masse andre brugbare genstande. Teltet og et par solide borde bliver rare at have, når vi til maj skal fejre HVB's 40 års jubilæum.


Lars flytter de 8 længder 22,5 kg/m skinne som vi har fået hjem igen efter udlån til filmoptagelser hos SAM Productions. Vores skinner og en 'forklædt' tipvognsunderdel vil kunne ses i flere scener i thriller-serien 'Gidseltagningen' på TV5. Du kan se mere om serien her. I næste nummer af Tipvognen er der også billeder af både kulisse og vogn.
Resten af holdet tog sig af oprydning i vognhallen og opmagasinering af de ankomne sager. En del træaffald blev skåret op til brænde og vi fik også samlet et lille læs skrot til bortkørsel.
Efter skinnerne er læsset på deplorider blev der plads til at skrotte en ultraspinkel dambrugsvogn. De to 600 mm. hjulsæt bliver lagt på lager.
På lørdag er der generalforsamling i Hedehuset, men det kan være, at der bliver tid til lidt arbejde på Hedehusgården bagefter.