Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 27. juni 2015

Nyt fra Bafd 27-06-2015

En gang årligt kører vi banen igennem med slagleklipperen og rydder et ca. 1 meter bredt bælte på hver side af sporet. Dette arbejde blev indledt i mandags og fortsat af Kenneth og Peter torsdag aften. I dag kørte Kenneth og Lars igen af sted med slagleklippertoget, og da dagen var afsluttet manglede der kun ca. 3 km ud af sammenlagt 10 km.
Claus og jeg kørte ligeledes ud ad banen med et andet arbejdstog, hvor vi undervejs fik slået perroner, smurt sporskifter, malet kilometersten og trukket et par stød op, der generede slagleklipperen. Sidst på eftermiddagen var vi tilbage på Hedehusgården og fik afslutningsvis justeret bremser på M12.

Steffen 

Kilometer 0.5 stammer fra NPMB og får her opfrisket tallene

Nymalet km-sten
Trærødder trækkes op fra det bælte, hvor vi kører med slagleklipper (CN)
Slagleklipperen ved Naturlegepladsen. Der ses tydelig forskel før og efter
passagen af slagleklipperen (CN)
Det færdige resultat set fra Plantagen trb.

torsdag den 25. juni 2015

Torsdagsbilledet #22

 Endnu et scannet dias fra Carstens samling :-)
Billede 23. Hh D 5 + D 10 1985

En tidlig lørdag morgen i 1985 omlæsses Kystinspektoratets D 5 og D 10 fra en Ks-vogn på Hedehusene station til en lastbil der kørte dem til midlertidig opbevaring i en lade i Reerslev. Lokomotiverne var nogle dage inden hentet i Agger og læsset på Ks-vognen i Hurup Thy.

Med venlig hilsen


Carsten 

tirsdag den 23. juni 2015

Nyt fra maskinafdelingen #23-15 22/06:Stemning fra Hedeland, der benyttes af alle transportformer. Mon der er potentielle gæster til søndag?


Peter og Lars kørte prøvetur med slagleklipper og M30 langs banen og turen gik rigtig fint. Vi andre besigtigede de hjemkomne dele til M15, som Mikkel har fået malet under professionelle forhold ude i byen. De er blevet virkelig flotte og førerhuset blev straks transporteret op til M15, mens de øvrige dele blev stuvet pænt af vejen, for at undgå ridser. Det medførte en oprydningsopgave i snedkerværkstedet… Jan fik malet en del af førerhuset indvendigt med lys grå. Det blev også til rundvisning af to nye medlemmer, hvor Otto blev hele aftenen og hjalp med. Kenneth fik gjort Da7 klar til søndag og fik kløvet en stak brænde til opfyring og Bjarne fik sammen med Gert set på vandbehandlingsanlægget. Jeg fik malet endnu en sektion af det nye banehegn. En fint, solrig kold sommeraften med 11 fremmødte medlemmer.


Motorhus til M15 flyttes rundt

- og førerhuset køres op til værkstedet til M15

Slagleklipperholdet tester på det høje græs ved Gården


Så nåede malekosten det skarpe hjørne...

Jan lukket inde i et førerhus med pensel i hånd :-)

Aftenstemning med nyt personale på slaglen.

søndag den 21. juni 2015

Lørdag d. 21-6-2015

Lørdag kørte vi særtog på banen hele dagen, men ind i mellem disse blev der også tid til andre aktiviteter. Dagens særtog blev dels kørt for et sølvbrudepar og dels for en 30 år fødselsdag, og med en  kompliceret køreplan, bl.a. med rangering fra Stenager til Brandhøj og efterfølgende omløb. Der kørte også et par rene materieltog, hvor vi undervejs brugte turen til at klippe de værste indragende grene væk.

På Hedehusgården blev alt græs slået, vi fik opstartet den gule gravemaskine, repareret et sporskifte og skiftet kilerem på plænetraktoren.

Steffen
 Det ene selskab havde opstillet en pølsevogn til stor glæde for gæster
og togpersonalet (PLH)