Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 27. maj 2013

Nyt fra maskinafdelingen #14-13 27/05:

Før...
Efter... Husk at vande blomsterne i ny og næ

Efter en regnfuld søndag med få passagerer, så sluttede Mikkel dagen af med nedbrud på M25: Toppakningen gik på cylinder 7 & 8. Han gik sur hjem! Heldigvis kom solen og Mikkel igen, så sammen med Carsten fik han bremseklodserne afmonteret fra M22. Dernæst fik vi rangeret M23 og M25 ned til værkstedet. Først blev klodserne fra M22 afrenset for gammelt bremsesand, så de fremstod næsten nye. Så fik M23 skiftet bremseklodser, så den evt. kan indgå i trafikken på søndag; Da7 blev sendt til vognhallen og imens kom M25 over graven, så cylindertoppen kan blive adskilt. Det kræver dog afmontering af lydpotte m.m. Det hele blev klart til det fortsatte reparationsarbejde i løbet af ugen – i håbet om en driftsklar maskine til søndag. Inden de andre mødte frem, arbejdede Carsten og jeg i Gartnerafdelingen. Ukrudt er fjernet foran værkstedet og tipvognen er beplantet med blomster fra ”Fætter Fly”. En opfordring til alle om at vande blomsterne hen over sommeren!

Vi var 6 effektive fremmødte denne aften.


Rangering. M23 frem og M25 med til værkstedet
Mads afrenser klodserne fra M22
Carsten genmonterer bremsetøjet på M23M25: Tydeligt oliespild fra cylinder 7 og 8


Mikkel demonterer "dikkeværket", så der er adgang til cylinderboltene
En god aftens arbejde!
En gl. pakning til at tage mål efter til ny-fremstilling
Posted by Picasa

søndag den 26. maj 2013

Nyt fra Bafd 25-05-2013

Lørdag fortsatte vi med svelleudskiftning omkring Hedehusgården. Denne gang var det i kurven km 0.2, som leder ned til bunden af grusgraven. Denne kurve er den skarpeste vi har liggende i hovedsporet og er derfor særligt hårdt belastet.

Finn og jeg hentede et læs sveller på Brandhøj, mens Lars og Kenneth gik i gang med at løsne de første par sveller. Vi fik knækket vores store koben, da vi havde løsnet knapt 30 sveller, så det satte grænsen for dagens produktion. Trods dette og at jeg måtte forlade arbejdsholdet omkring middagtid blev svellerne udskiftet og sporet understoppet, så det var klar til aftenens spejder særtog og søndagens plantog. En rigtig god indsats.

Ole har været forbi i løbet af eftermiddagen og leveret billeder fra arbejdet.

Næste lørdag fortsætter vi med svelleudskiftning i kurven.

Steffen


Svellerne skal løftes lidt inden spigring, da de er 13 cm tykke i stedet for 16 cm.

Sporet understoppes.