Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 9. oktober 2023

Nyt fra maskinafdelingen #37-23 9/10:

Banneret hænger igen på sin plads og kan forhåbentlig lokke et par stykker til en tur med Løvfaldstoget i den kommende uge...

 M24 har nu fået skiftet bolte ved akselportene og Gert fik efterset og justeret det sidste på bremserne, så lokomotivet er klar til efterårstrafikken. John og Lars fik loddet og påsvejst en ny flange på kølerrøret, som bliver monteret onsdag og så forventes M25 stå klar som reservemaskine. Lars fortsatte derefter med at montere flere stolper på C411. Bogierne er også ved at blive færdigsamlede, men manglede lige et strøg maling, da vi fik rammen vendt om… Ude ved publikumshaven arbejdede Niels, Johnny og Alexander videre med hegn og stolper og satser på at være klar til lørdag, når de første efterårstog skal afgå. Jan ”Futtesak” blev hevet med rundt på klargøring med tjenestedokumenter, køreplaner og PR til kørslen og  sammen med Brian fik jeg genopsat et U42-banner, der var blæst ned. Carsten gennemførte en større oprydning i værkstedet at diverse værktøj. Vi var 12 mand på Gården – og som altid sker der mere end jeg kan nå at notere. En hyggelig aften som altid /Leif

Bremsejustering afsluttet. M24 klar til drift.


Endnu et par stolper er påsvejst C411


Lodning af flange

Kølerrøret klar til montage

Opsætning af hegn langs perronen er godt i gang trods nattemørket

Det er godt med en kraftig lampe og seje folk

Sidste lag sort - tror vi nok...


Nyt fra Bafd 07-10-2023

Lørdag fortsatte vi med skinnevalsning som forberedelse til svelleudveksling ved km 3,7 til 3,9. Holdet bestod af Peter, Claus B, Børge, Steffen og Andrew, der benyttede dagen til at se, hvad vi foretager os i Baneafdelingen. Vi rangerede toget op og kørte til Brandhøj st. Første opgave var at montere nye kileremme på skinnevalsen, og det viste sig desværre hurtigt, at de indkøbte remme var en del for lange. En stafet blev sendt afsted til leverandøren, mens resten benyttede tiden til at hente sveller på Hedehusgården og lidt oprydning på Brandhøj.

Omkring frokost var remmene monteret, og det medførte en stor forbedring af ydeevne for skinnevalsen. De følgende par timer fik vi valset et læs skinner og læsset et nyt på deploriderne. Gert, Kjeld og Benjamin kom forbi til kaffetid i forbindelse med en prøvekørsel af M24 efter reparation.

Benjamin og Andrew kastede sig over montage af et supplerende solcelle-ladeanlæg på magasinhallen, mens resten af holdet kørte ud til km 3,8 og læssede de valsede skinner af. Sidst på eftermiddagen returnerede vi atter til Hedehusgården efter en hyggelig og produktiv dag.

Næste lørdag valser vi de sidste skinner og begynder formentlig også på udveksling af sveller i sporskifterne foran vognhallen på Brandhøj.

Steffen

Mens vi valsede skinner, så benyttede Claus tiden til svejse beslag til kæpskinner på 
transportvognen til gravemaskinen.

Der er efterhånden kommet et godt flow i skinnevalsningen. Et sindrigt system af løse deplorider,
skinnevalsen og en gravemaskine gør arbejdet meget overkommeligt.

De valsede skinner læse af ved km 3,8