Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

mandag den 30. oktober 2023

Nyt fra maskinafdelingen #40-23 30/10:

Aftenstemning fra overkørslen syd for Sletten - fra min eftermiddagstur...

 Bogierne er nu færdigsamlede og fik derfor en omgang reparationssort til at dække de småskrammer der uundgåeligt opstår i den forbindelse. Nu der var sort på penslen, så fik kølergitteret også en omgang tiltrængt sort efter de ridser, der var opstået ved udtagningen af trykbeholderne i sommers. Lars O. fortsatte med samling af fjedre til næste bogieprojekt. John og Jan fremstillede en holder i alu til en lysføler til trappelyset, samt drejede et nyt rør til kølersystemet for M25. Carsten og Kjeld servicerede en gravemaskine med smøring mm. Ude ved kiosken var Niels og Johnny flittige med lægning af et lag SF-sten til erstatning af forskellige størrelse fliser. Andrew fik færdiggjort endnu en installation og som altid var der fuld aktivitet blandt de 12 fremmødte /Leif


De færdige bogier klar til maling

Opmærkning af fjedre i sæt

En snak om kølevandssystemet på M25

afdrejning af rør til reparationensøndag den 29. oktober 2023

4 x 40 års jubilæum i Industribaneklubben 28/10-23:

 De 4 flotte fyre har fyret den af i fyrre fantastiske år!På en – næsten – helt almindelig arbejdslørdag i klubben (læs andetsteds), var der ugen forinden meddelt at der ville være pølser fra grillen til alle dem, der ville være med til at Claus N., Steffen, Søren og Gert kunne fejre deres første 40 år som aktive medlemmer i IBK. Det var der over 30 folk, som gerne ville. Dampstammen blev kørt ud og grillen tændt op. Kort efter var der lækre pølser over gløderne og de blev hurtig langet ud til den sultne flok. Der blev snakket meget rundt omkring og gode historier fra de mange år blev hørt. Steffen holdt en fin tale om ”Børne-banden” og deres første, skelsættende år. Efterfølgende blev der serveret meget lækker ”gør-det selv”-æblekage med æbler fra Gerts have. Snakken gik videre og så var det tid til at de fik overrakt en vognfuld med velfortjente gaver. De fire har – sammen med mange andre aktive – lagt uendeligt mange timer i arbejdet med at opbygge Hedelands Veteranbane og drive Industribaneklubben frem til det høje niveau, som vi har i dag. Det er ren magi og knofedt!

På foreningens vegne siger jeg tak for indsatsen! /Leif

Grillen er tændt og to af dagens jubilarer kan nyde en kold øl før gæsterne ankommer

Den første flok står udenfor og venter pænt, imens de nyder den nye, flotte publikumsplads

Der er stor interesse for fremdriften på grillristen

Så er pølserne klar til fortæring og der langes til fadene


En hel vognfuld gave venter på at blive uddelt...

- først skal der dog fortæres en meget lækker byg-selv æblekage

Der bliver snakket i de små grupper

Sekretæren (det er mig) holder en lille tale og overrækker et par velfortjente gavekurve med tilhørende buket, som nok vil blive delt med de meget tålmodige fruer derhjemme.


Nyt fra Bafd. 28-10-2023

Det var en lidt anderledes arbejdsdag i baneafdelingen. Fire aktive fejrede 4 gange 40 års jubilæum som frivillige på HVB og det løb med lidt af arbejdstiden. Dels fordi tre af dem normalt er i baneafdelingen og fordi alle aktive var inviteret til varme pølser, kolde øller og hjemmelavet æblekage. Læg dertil taler og gaver og masser af samtaler mellem aktive, som ikke ser hinanden så tit, og det var sært at vi overhovedet nåede noget! Men godt var det!

M 30 ankommer til Hedehusgård med ukrudtsbrænderen på en solid tømmerkonstruktion monteret på deplorider. På Hhg fik vi monteret et skørt omkring brænderen, således at varmen ikke blæses væk.

Efter jubilæumsarrangementet kørte Lars, Kenneth, Børge og Claus B afsted med ukrudtsbrænderen for at afprøve den med det testmonterede skørt af svejsegardin. Turen skulle give mulighed for at vurdere om enheden fungerer og om der er basis for benytte den til ukrudtsbekæmpelse fremover.

Mens et hold var på Truelshøj for at hente en motor, blev der ryddet op efter jubilæumsfejringen. De få overskydende varer og servicet blev kørt fra museumshallen med tog. Det passede nøjagtigt med at den nye motor kunne transporteres i modsat retning med samme tog. 

Foran museumshallen fik Søren, Steffen og Claus udført eftersyn af banevognen. Vognen blev løftet, bogier efterset og opsmurt, flangemål noteret og med alt konstateret ok blev vognen rangeret på plads igen. Rundtom på Hedehusgård, ved perron og i værksteder var der mange andre aktiviteter. Trods festligheder blev der altså udrettet en del.

Steffen, der var en af de fire jubilarer, spiser æblekage og taler med Peter L, der havde lagt vejen forbi fra Sverige.

Stor gruppe omkring E 28 og 'den blå vogn'. Motoren på pallen var netop ved håndkraft trukket fra traileren over på vognen.


Banevognen er løftet og bremsebogien efterses af Søren og Steffen i selskab med Kenneth P.

Vi slutter af med et foto af de fire jubilarer foran Superfos-lokomotivet i museumshallen. Næste lørdag er helt normal i baneafdelingen. Vi forventer at udføre forberedende arbejder til sporfornyelsen ved km 3,7.

De fire jubilarer. Fra venstre Gert, Claus, Søren og Steffen. Foto: Charlotte Kjøller Willems.