Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 15. januar 2011

Bafd 15. januar 2011

 

Hele december måned har stået i julekørslens tegn, og der er derfor ikke blev lavet noget væsentligt i baneafdelingsregi. Siden har banen været dækket af sne, og vi har umuligt kunne komme til Brandhøj, men i lørdags viste der sig en mulighed. Med en kraftig indsats af gasbrænder og en minigraver, som klubben har fået stillet til rådighed, fik vi ryddet overkørslen ved Hedehusgården. Herved kunne der rangeres rundt på materiellet mellem værkstedet og vognhallen på Hedehusgården. For at få yderligere plads blev to roevogne kørt ned i vognhallen på Brandhøj, men inden da skulle banen først ryddes for sne. Dette blev gjort med M12 og en træbjælke, som blev placeret foran lokomotivet og dermed kunne skubbe sneen væk fra skinnehovedet.
Et videoklip fra dette kan ses på: http://www.youtube.com/watch?v=rKCYUSURhiQ .
Overkørslerne blev hugget fri med skovle.


Vel ankommet til Brandhøj blev roevognene sat indendørs i hallen, og vi beså den vogn fra Storebælt, som nu skal bygges om til transportvogn for minigravemaskinen. Herefter gik turen hjem til Hedehusgården for at få varmen, tørre tøj og slutte af med frisklavet kaffe.
Claus har leveret billeder og video.
Fladvognen ligger på ryggen
M12 rydder sne

mandag den 10. januar 2011

Nyt fra maskinafdelingen #02-11 10/01:

det tomme værksted...

Det kan godt være lidt svært at komme i gang med arbejdet efter en lang juleferie :-) 
8 fremmødte foretog planlægning af den næste store opgave, som bliver at hæve M24 på donkraftene og renovere undervognen. Hjulafdrejning som den vigtigste opgave. Et andet vigtigt samtaleemne denne aften var ”Status Schöma” idet Bo og Carsten i søndags havde været i Frankfurt for at atter besigtige lokomotivet og væsentligst transmissionen. Aftenens billede måtte jeg således tage med selvudløser…


Ophængsdelene til trinbrædderne på D13 er nu malet rød 2 gange og kan pakkes væk. De skal på som noget af det sidste…