Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

tirsdag den 5. juli 2011

OM: Jernbanen på SaltholmEfter det oplyste skulle Kystartilleriregimentets jernbane på Saltholm være bygget i 1914 af materialer og materiel (herunder et motorlokomotiv) fra et Lollandsk roebaneselskab. Det er oplyst, at lokomotivet blev udskiftet i 1916. Lokomotivet på det eneste kendte fotografi (fra 1917) er dampdrevet med kædetræk til akslerne. Tilsyneladende har man monteret kedlen fra et lokomobil på en forhåndenværende undervogn.
Det er endnu ikke lykkedes at fastslå herkomsten af det oprindelige motorlokomotiv, men det må være et af tre motorlokomotiver, som anskaffedes til nordlollandske private roebaneselskaber i 1910. For nuværende er det mest sandsynligt Karleby-Nordlunde Roebaneselskabs motorlokomotiv "Dan" fra 1910, som på roebanen blev erstattet af et damplokomotiv i 1914.

Læs mere om banen via dette link, som Carsten har fundet:

mandag den 4. juli 2011

Nyt fra maskinafdelingen #25-11 04/07:Bjarne, Jan og Per Børge finjusterer for tiden detaljerne på D13 og denne aften hjalp Kenneth P også til med at topgejle kareten, som blev poleret og fik ruderne pudset. Jan og Kenneth A forsøgte en reparation af kompressoren, hvor et relæ tilsyneladende ikke fungerer længere.

Carsten havde Anders med og de fortsatte med at montere lejer og lejehuse på M24´s hjulsæt. Desværre er endnu et rulleleje ramt af gammel skade; vand har tæret i en del af lejerullerne.

Jeg fik efterprøvet, at det tager 2 timer og en dåse Bengalack (0,8 l) at få slutmalet fladvognen. Nu skal den udstyres med Storebælt-bemaling.
Aftenens højdepunkt blev en prøvekørsel med D13. Den ville dog ikke starte og det virkede som relæet var defekt, men heldigvis viste det sig at være en dårlig forbindelse i kablet og så sprang motoren let i gang! Afgang kl. 22 i flot aftenvejr med 8 ombord kørte vi til Broen. Redacteuren fik æren at føre køretøjet sikkert hjem med et smil, der ikke helt er væk endnu! Det er et fantastisk køretøj, vi har fået der. 9 medlemmer var på værkstedet denne aften.