Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 26. april 2014

Bygningsdagen 26/4- 2014

Traditionen tro var det pragtfuldt forårsvejr på årets bygningsdag og 20 flittige medlemmer mødte op for at kunne strege så mange punkter som muligt på årets to-do liste med opgaver, samtidig med at der blev afviklet de fornødne pauser, indtaget god morgenmad og frokost og spiste fantastiske kager. Jeg fik taget et par fotos som er redigeret sammen til en lille collage og et link til lidt udvalgte fotos fra dagen.

Udover den kulinariske side af arrangementet blev der arbejdet med mange nyttige vedligeholdelses- og forbedringsopgaver. Som sædvanlig var en vigtig opgave rensningen af alle tagrender, for at undgå at bygningerne bliver vandskadet. En aktivitet i samme kategori var udskiftning af nogle tagplader på vognhallen på Hedehusgården. I selve vognhallen blev fliselægningen fortsat og udenfor blev der lagt fliser ved den ene dør og malet ved portene.
Kiosken undergik en gang hovedrengøring og er nu klar til sæsonen. Samme tur fik borde og bænke omkring kiosken. Lidt længere mod værkstedet blev der ryddet grundigt op i brændebunken, og der blev indsamlet og kløvet en del brænde fra lagre langs med sporet. Slyngelkrogen blev også saneret og et kirsebærtræ samme sted måtte lade livet for at skaffe mere lys.
Endelig fik vi slået lidt græs så Hedehusgård station nu fremtræder rigtig flot.

Tak for et godt fremmøde.
Leif og SteffenBygningsdagen 2014

torsdag den 24. april 2014

Mafd.nyt onsdag

Glædeligt 24-nyt!


Stor var glæden da det i går onsdag allerede ved frokosttid kunne konstateres
at motoren nu atter er forenet med lokomotivet:

Onsdagholdet var blot 2 timer om denne veltilrelagte montageopgaves udførsel.

Nu resterer således primært kun montering af kølevandspumpe og undstødningsmanifold, førend også motorhus kan genmonteres.
Det tegner meget lovende:-)


/
LLZ

tirsdag den 22. april 2014

Nyt fra Bafd 21-4-2014

Som Leif har beskrevet i det forrige indlæg så brugte Baneafdelingen 2. Påskedag til at gennemføre forårsklargøringsturen på banen. Den består af eftersyns- og vedligeholdelsesopgaver:

- Afvaskning af skilte ved overkørsler
- Afvaskning af stationsskilte
- Rensning og opsmøring af sporskifter.
- Kontrolmåling og eftersyn af sporskifter.
- Smøring af låse ved sporskifter.
- Oprensning af sporriller ved overkøsler.
- Indsamling af affald langs sporet.
- Oprensning af rørunderføringer ved sporet.

og alle de andre småting, man kan nå undervejs. En hyggelig dag med 3 mand på sporet.

Husk Bygningsdagen på lørdag. Det er sidste tilmeldingsfrist onsdag d. 23-4.

Steffen

Glødepærer og linser pudses i overkørselsanlægget

Banetoget ved Plantagen Trb.

Opsmøring af sporskifte ved den lave oplagsplads km 1.5

mandag den 21. april 2014

Nyt fra maskinafdelingen #18-14 21/4:

S736 kravler af skydebroen inde på CVK.

Et lille særnummer fra dagholdet: Redacteuren tog lige turen forbi CVK, hvor Mikkel gjorde klar til en tur på de brede spor med S736. Jeg holdt mig dog udenfor hegnet og kørte kort efter til Hedeland, hvor Da7 ventede på at få malet sikkerhedsventilen med sølverne farve. 

Redacteuren maler sikkerhedsventil på Da7 med "sølv"

Rødt rundt den nye askekasse
Senere kom Bo også. Han fortsatte arbejdet med kontraventilen til gliderkassens smøreapparat, der drillede noget idet den anvendte legering i den nye ventil viste sig at være for blød. Jeg fik dernæst malet rammen rundt den nye askekasse. Til sidst fik M24 en frisk omgang maling i bunden af motorrummet, så den snart er klar til at få den renoverede motor på plads igen. Onsdagsholdet har fået genmonteret dynamoen på motoren, så det kan ikke vare længe…

M24 med nymalet motorrumsgulv

Baneafdelingen kom hjem sidst på eftermiddagen efter grundig forårsrengøring af hele banen; skilte, overkørsler og sporskifter har fået en omgang. Herefter måtte jeg drage hjemad, så om der kom aftenafløsning på værkstederne denne påskemandag, ved jeg ikke.
Bafd igang med sidste opgave på dagens baneklargøringstur