Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 9. januar 2016

Nyt fra Bafd 09-01-2016

Lørdag lå sneen stadigvæk i Hedeland så vi besluttede at fortsætte sidste weekends arbejde med at forbedre publikumsområdet i vognhallen på Hedehusgården. Vi fik lagt bræddegulv i det spor hvor Assens nr. 3 og Else i mange år har været hensat, og der blev fyldt op med nøddesten mellem sporene. Det begynder efterhånden at ligne et rigtigt udstillingsområde og så kan vi blot afvente at forskellige stykker materiel bliver klargjort til udstillingsbrug.

Steffen

Den bageste ende af bræddedækket er ved at blive lagt.
I baggrunden til venstre holder Else (OPB)
Snedækket Hedeland, hvor tipvognstoget er på vej til Brandhøj for at
hente nøddesten (CN)

Materielparade foran vognhallen. I midten ses Assens nr. 3 opklodset på deplorider (OPB)


Aflæsning af nøddesten (CN)

Gnistfangeren til nr. 3 sad ikke længere fast på
skorstenen og måtte flyttes separat (CN)

I det sidste dagslys flyttes M25 midlertidigt på plads i vognhallen (CN)


torsdag den 7. januar 2016

Torsdagsbilledet #42

Industribaneklubbens medlemmer er gennem årene kommet vidt omkring på jagt efter spændende oplevelser med smalsporede jernbaner. Indonesien, Lithauen, Ægypten og Portugal er blandt de lande hvor IBK'ere har set på tog. På billedet nedenfor er det en smule mindre eksotiske Tyskland, der var målet. På vej hjem fra Feldbahntreff i Chemnitz aflagde en gruppe IBK'ere besøg i det nedlagte brunkulsleje Zwenkau. To spandekædegravemaskiner og en overjordsbro (på tysk: Abraumförderbrücke) blev beundret. Få år senere var de kollosale maskiner skrottet. På hjemmesiden Ostkohle kan man læse mere om Zwenkau-lejet.

Carsten foreviget under udliggeren på maskine 625 af typen Es 1600 i 1999. Carsten syner ikke af meget under maskinen i det omgravede landskab.

mandag den 4. januar 2016

Nyt fra maskinafdelingen #01-16 05/01:
Så kom vi godt i gang med det nye år 2016. Det bliver jo spændende hvad vi kommer til at opleve på værkstederne i løbet af året. En gennemgang af årets gang i Mafd for 2015 kommer i næste udgave af Tipvognen .

Denne aften var vi blot 3 der arbejde ude i remisen, mens resten opholdt sig indendørs i varmen. Carsten monterede aksler på det ene sæt deplorider, mens Hans stod for malingen med gul og jeg afrensede og grundede de næste 4 akselvanger. Indenfor arbejdede Lars med finish på akslen til T1: Udfræsningerne for de 3 noter i akslen blev afgratet og noterne fintilpasset, så den snart er helt klar. M25 motorholdet planlagde arbejdet og gennemgik dokumentationens mål og tolerancer, så motoren fik denne aften lov at stå i fred og vænne sig til den nye plads J

6 mand startede året i Mafd.


Maling og montage på deploriderne
Montage på de nyfremstillede bjælker til deploriderne

Den færdige aksel til T1 med tandhjulet i baggrunden
Motoren fra M25 på plads i motorværkstedet