Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 10. oktober 2020

Nyt fra Bafd 10-10-2020

Hans var allerede i fuld sving med trimning af publikumsarealerne på Hedehusgården, da resten af baneafdelingen mødte til dagens opgaver. Vejrudsigten lød på en spændende blanding af sol og regn. Med efterårstrafikkens opstart lå alle vores opgaver i dag på Brandhøj, hvor vi ikke generede toggangen. 6 mand fik hurtigt rangeret banetoget op, så det kunne afgå før tog 1 kl. 10.30. På Brandhøj fordelte vi os til en række forskellige opgaver: Claus B og Kenneth kastede sig over olieskift på Saltaen, Steffen monterede leje på stoppemaskinen, mens Søren og Lars tømte rota-kipperen fra Storebælt for jord og samlede skrot. Claus N udførte rydning og stabling af sporrammer, efterhånden assisteret af Steffen og Søren. 

Kenneth og Claus B står på hovedet i Saltaen.
 

Skrotbunken på Brandhøj vokser, uden at det dog for alvor svinder i vores oplagrede stålmængde. Søren og Lars løfter en skæv vognramme fra den Kongelige Veterinær- og Landbohøjskole til bortskaffelse. Vi har endnu en vogn fra KVL, der er relativt lige.

Et par meget lange 600 mm sporrammer blev afkortet til standardlængde 5 m.
 
'Uden mad og drikke, duer helten ikke' og i dag var måltidet en solid omgang chili con carne fra brændekomfuret, der fyldte maverne. Maden blev indtaget ved Storebæltsvognen og vejret var endnu i den pæne ende af skalaen. Efter frokost fortsatte arbejdet med yderligere reparation af gummihjulskøretøj, oprydning, skinnestabling etc. Vejret skiftede efterhånden og mindre regnbyger afløstes af fint vejr igen. Da vi skulle hjem igen, tog regnen dog fuldstændigt over. Med efterårsglatte skinner og nedfaldne blade, delte vi toget nedenfor rampen og det var en klog beslutning, for vi måtte sande det meste af vejen op med begge togdele.

Lars fotograferede det spisende selskab af banearbejdere ved måltidet. (LLZ).

Med den nye og udvidede efterårskøreplan blev vi passeret 8 gange af M 25 og tog med friske passagerer.

Claus B og Lars er ved at læsse en forstærket deploride. Den og dens søster skal til Hedehusgården for indvinding af dele. Køreklare deplorider kan vi altid finde beskæftigelse til.

tirsdag den 6. oktober 2020

Vi er i avisen: Efterårstog i Uge 42

 I Lokalavisen for Taastrup bringer de denne fine artikel om vores løvfaldstog. Man får helt lyst at prøve en tur :-)

Se artiklen her >

Finn stikker hovedet ud af førerhuset på en dejlig efterårsdag den 21. oktober 2017.


mandag den 5. oktober 2020

Nyt fra maskinafdelingen #35-20 5/10:

Da7 køres retur i remisen, tømt for vand, aske og med velsmurte lejer

 

Der var allerede masser af aktivitet, da jeg ankom; Bo, Peter og Bruno var godt i gang med at rigge Da7 ned for sæsonen, så vandet blev tappet af, risten grundig renset og alle dele omhyggelig olieret. Carsten var gået videre med Sukkergris og snart efter stødte Kjeld til. Der mangler endnu at blive udtrukket en kolossal håndfuld nitter – det ender med den store gevinst… Jeg skyndte mig at få udskiftet vores sommerbannere ud med efterårsudgaven. Det sker normalt flere uger før vi skal til at køre igen, men i år bliver overgangen fra den ene weekend til den næste. På lørdag kører efterårstoget afsted. Det er en dag tidligere end sidste år. Vi håber på godt vejr og fyldte tog! Bagefter færdiggjorde jeg de fleste af de resterende småopgaver på Superfos-loket, så det nu vil være muligt at gå op i førerhuset og prøve at køre et lokomotiv! Hans og Jan var også ude i vognhallen, hvor M25 fik den store tur med smørekanden inde i kontrolleren, så alle dele bevæger sig uhindret. Så M25 er klar til efterårets tog! Per gik videre med ledningsmontagen i M30 og Hans var ude ved vognhallen og fintrimme græsset der, så området fremstår veltrimmet på lørdag. Vi var 13 mand på Gården, så jeg tror ikke jeg har fået noteret det hele, men hyggeligt var det!


Bruno har iført sig nyt arbejdstøj, der er doneret os fra Berendsen. Nu er de mest kendt for vaskeriservice, men de har også leveret damplokomotiver. De har derfor kigget i deres gemmere og fundet en masse fint arbejdstøj. Mere om det senere...

Kenneth tager et par kvalitetscheck af de nyafdrejede hjul og er rimelig tilfreds med målene

En masse aktivitet inde og udenfor værkstedet denne mandag aften


Jan og Hans Henrik taget på fersk gerning i at udføre noget arbejde ;-)
Kontrolleren på M25 er nu velsmurt!

Skærmen er på plads, løse skruer strammet, dørene fastlåst og plexiglas foran fyret.
Nu må folk gerne gå ombord - med hensysnsfuld adfærd

Der står også en fyrbøder og kigger opmærksomt ud ad vinduet