Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 12. oktober 2017

Torsdagsbilledet #132

Baneholdet graver ud til sveller 7. maj 1978 (040578-19a)
På sidste Torsdagsbillede #131 så vi de mange sveller, der var ankommet til Hedehusgården. Dagens billede viser hvordan den første del af strækningen bliver lagt med de "nye" sveller. Carsten beretter, at de måtte grave ud til hver enkelt svelle i den nylagte grusvej for at spare på ballasten. Der var ikke penge til den slags. Det var hårdt, manuelt arbejde, som gav sved på panden!
Her nærmer arbejdsholdet sig kurven ned til rampen. Bemærk også, at der endnu ikke vokser et eneste træ!
Stykket er siden lagt om med andre sveller og kraftigere skinner og træerne er blevet så høje at de skal beskæres hvert år.

T1 som trækkraft til svelletransporten. I baggrunden beredskabets olielager (040578-20a)


mandag den 9. oktober 2017

Nyt fra maskinafdelingen #38-17  9/10:


1-2-3, så er lokomotivet samlet. Resultatet nydes :-)
Et fint teamwork får hurtigt alle dele monteret

Buen mellem førerhus og motorhus udbedres for rust
Så står motorhuset igen inderst


Motorhuset fra M23 er nu afrenset og adskilt i mange dele. Nu skal alle de rust-ramte jerndele gennemgås og om nødvendigt udskiftes. Carsten arbejdede videre med afrensning af rust.  Vi foretog også en lille rokade, så motorhuset igen kom inderst i værkstedet og benyttede lejligheden til at få bortfjernet gammelt jern fra de mange afsluttede projekter. Hans, Jan og Per fik samlet et helt lokomotiv på en aften… I hvert fald blev alle de store dele til E28 skruet sammen, så det tager form. Bo har fået boret det sidste hjul ud, så nu skal der ”bare” drejes et par nye aksler i 700 mm.

Da vi ventede fine besøgende dagen efter, så fik maskinværksted og loftet en omgang med kost og støvsuger. Så er der måske stadig fint, når vi den 21. oktober holder åbent hus for de nysgerrige folk, som endnu ikke har meldt sig som aktive i foreningen :-)Se invitationen her:

Drømmer du om at køre damplokomotiv?


Kunne du forestille dig at styre et lokomotiv gennem smuk natur? Eller har du lyst til at arbejde med de gamle maskiner på et veludstyret værksted?

Det er en oplevelse du ikke er langt fra, for på Hedelands Veteranbane er der travlt og ledige stillinger som lokomotivfører, banebørste, togfører eller værkstedspersonale.
Har du lyst til en aktiv fritidsinteresse med masser af oplevelser sammen med andre frivillige og de mange passagerer, HVB hvert år bringer ud i Hedeland, så kan du lørdag 21. oktober høre et par af banens frivillige fortælle om hvordan det er at drive en jernbane i sin fritid. Du behøver ikke at have særlige kvalifikationer for at begynde som aktiv på banen. Gå-på-mod og interesse er nok - din alder og køn er underordnet!
Lørdag 21. oktober kan du kl. 15.00 høre mere om mulighederne for at deltage i arbejdet med at drive Hedelands Veteranbane. Når dagens sidste efterårstog er rangeret på plads, åbner vi dørene til værkstederne, viser maskiner og lokomotiver frem, mens vi svarer på spørgsmål om hvad mulighederne er som frivillig på HVB.
Vi åbnede Hedelands Veteranbane for 40 år siden og kører nu hvert år omkring 10.000 passagerer rundt i Hedeland. Jernbanen er 5 km lang og vi har mere end 10 køreklare lokomotiver. I de kommende år skal vi forlænge banen, give endnu flere passagerer en dejlig togtur og der er masser af vogne og lokomotiver, der venter på en kærlig hånd.