Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 19. april 2018

Torsdagsbilledet #158

Torsdagsbilledet denne dag er en collage fra vores bygningsdag for 10 år siden. Den gang blev dagen dog kaldt Infradag, men det er da heldigvis længe at navnet er blevet ændret til Bygningsdag. Opgaverne har dog ikke ændret sig meget: Det er dagen hvor alle medlemmer møder op og arbejder på fælles vedligeholdelsesopgaver, så stationsområdet kan se pænt og nydeligt ud til sæsonstarten den 20. maj. Det er typisk stakitmaling, brændesavning, tagrenderensning, klargøring af kiosken og oprydning på området. Der er også andre nye opgaver, der skal løses. I år skal der f.eks rejses et mere solidt stativ til vores reklamebanner. Som oftest er vejret godt og så indtages de fælles måltider som frokost og kage i det fri.
Nedenunder dette billede er Bygningschefens indkaldelse til årets Bygningsdag, den 5. maj 2018.
Kom med. Det er altid hyggeligt!Kære medlemmer

 Så er det tid til tilmelding til den årlige bygningsdag, der jo plejer at være en særdeles hyggelig måde at tilbringe en lørdag på. I år foregår det lørdag d. 5. maj.

Programmet er som tidligere år:

9:00 Morgenmad

9:30 Opstart på opgaver

12:00 - 12:30 Frokost. Klubben giver et par stykker smørrebrød

15:30 Kaffe, kage

Tilmelding til arrangementet sker ved at skrive eller ringe til Steffen senest onsdag d. 2. maj aht. bestilling af frokost.

Programmet for dagen er udsendt pr. mail, og der er rigeligt med opgaver som alle kan deltage i. Hvis nogen har opgaver, der ikke står på listen, så lad mig høre om dette.

Ligeledes modtager jeg gerne tilsagn om hjemmebagte kager.


På gensyn på bygningsdagen.


Steffen

mandag den 16. april 2018

Nyt fra maskinafdelingen #17-18 16/4:


Bo højt til tops i gang med rengøring af skorstenen på Da7


Da7 var allerede trukket ud af den lille remise, da jeg ankom. Det var Bo som havde brugt dagen på at adskille og udtage spilddamprørene af røgkammeret, da de trænger til en omgang inden sæsonen snart starter. Det havde ikke været en let opgave. Desforuden skal blæseren repareres. Den gik fra hinanden på næstsidste juletogstur, så vi måtte køre motor på sidste runde.
På Superfos-maskinen kunne jeg endelig gå i gang med at give den en omgang med grundmaling, mens Lars O. bankede løs på bremsedelene i et forsøg på at få dem løsnet. Vi vil gerne have bremserne gjort bevægelige igen. Kjeld fortsatte det tålmodige arbejde med at fjerne maling fra de gamle kobberrør, så de snart skinner som nye. Jan havde også gang i grunderen, så de fuldstændig afrensede motorlåger endelig fik den grundmaling, de tilsyneladende aldrig havde fået… På snedkerværkstedet fik Martin og Erik fremstillet endnu en stor stak lister til brug for tagbuer og Carsten havde Niels med som føl til arbejdet med at få afrettet endnu et par stålblokke i fræseren til brug for lejekasser. Ved samme lejlighed fik Niels afprøvet den nye støvsuger med forsats til spånerne og det fungerede meget tilfredsstillende! I det hele taget blev der syslet godt på Gården og vi fik da også hyggeligt besøg fra flere medlemmer i løbet af aftenen, så jeg talte 17 medlemmer, der enten arbejdede elle kiggede forbi denne fine forårsaften.

Redacteuren i sit rette element med en pensel i hånden :-)
Kjeld får kobberet til at skinne
Lars forsøger at få delene til bremserne løsnet, så de kan blive bevægelige igen.

Martin og Erik får "flækket" et par stykker træ til tagbuerne
Niels får spændt jernklodsen godt fast i fræseren

Jan er næsten færdig med at grundmale lågerne til M24...

- men får lige hjælp til det sidste af et flittigt hold rådgivere ;-)

Bemærk at turen til Diesel House er flyttet til en ny dato, hvilket giver medlemmerne en ny mulighed for at tilmelde sig arrangementet. Der er udsendt en opdateret mail.

søndag den 15. april 2018

Flot artikel i Roskilde Dagblad fra maskinværkstedet

Lisbeth fra Roskilde Dagblad/ Sjællandske Medier har sammen med sin dygtige fotograf Kenn været på besøg hos os på en onsdag, hvor dagholdet har vist dem rundt og tålmodigt stillet op til en masse fine fotos fra både værksteder og vognhal. Den er en fin artikel og vi kan da bare håbe at folk får lyst til en tur - eller at melde sig ind i klubben og give en hånd med...

Der er både fotos og en lille video, samt link til denne blog :-)

Se hele artiklen her >>