Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 19. juni 2013

Kør med på hele turen fra Fem Ege til Hedehusgården


NU er den her! Filmen alle har ventet på!

Se filmen her:


Hele turen fra Fem Ege til Hedehusene på en grå og regnfuld juni-dag. Lokomotivet er No. 3 og videokameraet er anbragt lige under røgkammeret. Undervejs er der mange fantastiske oplevelser: Haren krydser sporet, kalven løber efter sin mor og der er krydsning med M23 på Brandhøj. 30 minutters spændingsmættet underholdning. Sæt dig med en kop kaffe, skru op for lyden og nyd hele turen i ro og mag - set fra forenden af et lokomotiv!

God fornøjelse :-)


Vildmosen No3 her set på vej forbi Naturlegepladsen


mandag den 17. juni 2013

Nyt fra maskinafdelingen #16-13 17/06:


Lars har modtaget en pakke, der forhåbentlig kan få M24 i drift igen; en brugt B-pumpe med de rette specifikationer på de fleste punkter. Et ihærdigt søgearbejde på nettet har således bragt flere gode resultater og dette er det første fysiske udbytte. Den skal nu donere reservedele til reparationen af den oprindelige brændstofpumpe fra M24.

- en skattekiste!


 Motorhuset fra M25 fik Jan og Per afmonteret i onsdags, så vi brugte aftenen på det fortsatte arbejde med at adskille M25, så man kan få efterset og om nødvendigt renovere alle 4 topstykker – mens vi venter på reservedele. Mikkel stod for afmonteringen af topstykkerne, mens vi andre afrensede motorrummet – nu vi kan komme til og afmonterede køleren, der er i vejen, når der skal tørnes. Det gav en del oliespild og følgelig en oprydning bagefter. Motorhuset blev løftet på et par deplorider og kørt udenfor. Her kan det passende blive malet. Så er der plads til at arbejde på selve motoren imens. Peter fik desuden slået græsset rundt vognhallen. Vi var således 8 fremmødte, der alle arbejdede flittigt denne aften

Afmontering af M25 køler
- det er længe siden nogen har gjort rent her!
Topstykket løftes forsigtigt fri!
M25 - nu uden topstykker. Fjernet fornemt af denne mand!
Motorhuset anbragt på deplorider. Bemærk at Mikkel har en Frichs T-shirt på. Meget passende!
Et topstykke og Mikkels specialværktøj til at presse fjederen ned, mens låseringen fjernes
Posted by Picasa

søndag den 16. juni 2013

Nyt fra Bafd15-6-2013

8 mand stod der lørdag formiddag klar til at gå i gang med arbejdet i baneafdelingen. En glædelig overraskelse som blev udnytte ved at dele styrken op i to hold. Det ene hold justerede sporet færdig i kurven, hvor vi for nyligt har skiftet sveller. Det andet hold kastede sig over at udskifte træktømmeret i sporskifte 108, der forbinder hovedsporet med sporviften foran museumshallen på Hedehusgården. Lidt pudsreparation blev også udført i vores kommende udvidelse af maskinværkstedet.

Alle hold blev færdige inden frokosten, der blev indtaget i skyggen i "Slyngelkrogen" ved værkstedet.
Efter frokost kørte vi på Brandhøj og fik sorteret nogle paller med spiger, underlagsplader og lasker. Det bliver en sand fornøjelse blot at kunne hente en palle med de rigtige materialer, når vil skal til at forlænge banen mod Tune.

Ole har leveret dagens billede.

Steffen
Der arbejdes på at montere trækbukken på sporskiftet lige inden frokost.
Det meste af dagen var der dog indtil flere som arbejdede samtidigt.