Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 4. juni 2020

Torsdagsbilledet #229

Efter vi har arbejdet ved den lille remise i nogle uger, kan det være sjovt at se, hvordan der så ud i området før i tiden. Desværre har jeg ikke taget billeder af bygningen af sporet til remisen (der har været flere udgaver igennem årene). Men i august 1989 begyndte vi anlæg af spor 2 i sin nuværende form.
Begyndelsen af spor 2 med den lille remises østvæg til venstre. Holdet i baneafdelingen består af Peter Andersen i sin klassiske islænder, lille Henrik Sørensen, Henning Dyrkilde og Finn Sørensen. Carsten er kommet ud af den store remise for at se hvad der foregår. I baggrunden skimtes den nymalede trækbuk til skiftet til den lille remise. Trækbukken var indbygget i siderampen og kunne kun betjenes, hvis man løftede en dørkplade på 1,5 kvadratmeter. Et arrangement, der sikrede at skiftet ikke betjentes mere end højst nødvendigt! Til sidst blev vi trætte af løsningen og flyttede betjening af skiftet til foran den store remise.

onsdag den 3. juni 2020

Nyt fra maskinafdelingen 1/6-20

I mandags ankom der aksel og gaffelkasser for de kommende 6 nye bogier efter bearbejdning.
Der skulle bruges en del plader til den nye fladvogn, som bliver bygget op på den gamle Ålholm-personvogn, som skulle frem fra gemmerne langs kulgården. Resten af aften gik med beskæring langs spor 4 og ved værkstedet.
Minigraveren klar til at læse plader

De plader som skal bruges til vognbunden er lagt på vognen og beskæringen ses i baggrunden.