Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 6. oktober 2012

Nyt fra Bafd 6-10-2012

Lørdag fik vi endelig samlet det sidste af sporskiftet på Brandhøj. Der er nu bygget 5 sporskifter foran vognhallen, og så skal der ikke bygges yderligere. Denne sidste sporskiftebyggedag brugte vi på retning og tilpasning af tungerne, fremstilling og montage af diverse underlagsplader samt montage af en trækbuk. Om et par uger får vi leveret et parti nye sveller og så går lørdagene herefter med svelleudskiftning indtil banen igen skal trafikeres af juletogene.

Steffen

Montage af gennemgående sveller til trækbuk.


Sporskifterne foran vognhallen

Arbejdsholdet er tilfredse med dagens indsats. Fra venstre: Finn, Peter, Jørgen og Lars.

mandag den 1. oktober 2012

Nyt fra maskinafdelingen #36-12 01/10:Skydebroen på højkant. De sidste svejsninger
Posted by Picasa
Denne aften fik Carsten færdigsvejst skydebroen. Det krævede hjulsæt og dækplader fjernet, samt en del roteren med den store konstruktion, hvilket kran og Kenneth hjalp til med. Et flot stykke arbejde! Opgaven med rustafrensning og malerarbejde blev herefter overdraget til det ny malerteam, bestående af Mads, Martin og Redacteuren. Vi fik denne aften afrenset og malet undervogn og hjul på M15 op i flot lokomotivrødt. Per vejledte teamet og fik samtidig afrenset dæk og sider på M15. Nu kan Simme-ringen komme an. Hjarne havde lige været i Mariefred hos ÖSIJ og kunne underholde med beretningen om de mange opfyrede damplokomotiver, der kørte på sæsonens sidste køredag. Således var vi 7 medlemmer på værkstedet denne aften.
Martin maler det sidste hjul på M15

søndag den 30. september 2012

Nyt fra Bafd 29-9-2012

Lørdag byggede vi videre på sporskiftet foran vognhallen. Glidepladerne til tungerne blev monteret, og vi brugte en del tid på retning af tungerne. De har tilsyneladende været udsat for adskillige opskæringer gennem tiden, for de var temmeligt skæve.

Tungerne blev lagt på plads og der resterer nu kun lidt tilpasning af disse samt spigring af tungepartiet. Vi fik også samlet en trækbuk og fastgjort denne. Peter har ageret fotograf denne dag.

Steffen


Retning af tunger efter opvarmning

Svejsning af  underlagsplader ved tungerod

Tilpasning af tunger