Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 23. november 2013

IBK Julefrokosten 2013:

IBK til Julefrokost i Tivolihallen

Årets traditionelle julefrokost foregik i år den 22/11 i Tivolihallen ved Trommen i København.

Der blev serveret en meget lækker omgang julemad med alt hvad der forventes, men alligevel med et lille tvist. Alle retter var yderst velsmagende og blev skyllet ned med den gode juleøl fra Fur bryghus. Det er dertil, at vores tidligere medlem Berild har skænket et par lokomotiver. Se et par links derfra:

http://www.vmjk.dk/files/Klubblad-Q4-2010.pdf


På væggen hang et sjovt/ interessant foto fra en tørfiskebane fra Island, hvor hele området er dækket af fisk!

 Fremmødet dette år var kun 14, da flere medlemmer var forhindret af arbejde eller familiearrangementer. Synd for dem J. Forhåbentlig er de lige så klar som os julefrokostdeltagere til at komme i gang med årets juletrafik næste weekend… Se et par fotos fra den glade aften her:

Posted by Picasa

mandag den 18. november 2013

Nyt fra maskinafdelingen #35-13 18/11:

Aftenstemning udenfor: Idé-udveksling om justering af motoren på M25


Carsten og jeg startede aftenen med at køre D13 retur til vognhallen efter at den er blevet vejet i lørdags. Den vejer for øvrigt 3625 kg. Retur fra vognhallen kom rammen til GM32, så arbejdet på den kan fortsættes. Inden da tog vi dog fat på den nytilkomne vogn fra Aalholms baneafdeling. Den vil være velegnet som transportvogn til vores baneafd. Kenneth er således i gang med afrensning og filtskift af lejer den første bogie, så Mads og jeg tog fat på den næste. Der skal skrabes rigtig mange års indtørret plutte fra de Lollandske jorde for at komme ind til boltene. I mens fortsatte Mikkel, Bjarne, Jan og Per med M25 og fik motoren til at gå rimelig jævnt og med mindre os. Den kan endog starte uden samme besvær som først, men dog ikke til fuld tilfredshed. De næste skridt overvejes. Lydpotten blev afmonteret igen. Der har vist sig en stor revne, som skal svejses. Sandkasserne fik også en sidste gang indvendig maling. M23 har desuden lige været ind til lidt vinterklargøring. Noget tyder på, at den atter en gang skal stå for trafikafviklingen på egen hånd. En fin aften med 8 flittige fremmødte.

Aalholm banevognen på stylter mens bogierne serviceres.
M25 kommer ind igen; bemærk hvor lidt den oser.
Bogie samles igen og kommer under banevognen
M25 lydpotte revnet ved den gamle reparation ved foden.
Posted by Picasa

søndag den 17. november 2013

NYT FRA Bafd 16-11-2013

Lørdag forsatte vi arbejdet i vognhallen på Brandhøj med bygning af spor 105 og 106. Til disse spor bruger vi også de sporrammer i 700 mm sporvidde, som vi erhvervede fra Københavns Vandforsyning midt i 80'erne. Siden har de ligget udendørs, så foruden opretning af skinnerne er det også nødvendigt at skifte en del af stålsvellerne. Det har vi efterhånden et godt tav på.
En pæn del af spor  105 og 106 blev lagt efter at vi forinden havde gravet lidt af grusoverfladen i hallen. Spor 104 blev trukket på plads og understoppet, og derfor er vi meget tæt på at kunne afslutte sporlægningen syd for skydebroen.

Nord for skydebroen skal der bygges 6 spor med sporvidden 785 mm og en noget større afstand mellem sporene. Dette arbejde starter vi med lige efter nytår hvis ellers jorden ikke er frosset.

Steffen
Understopning af sveller i spor 105

Spor 101til venstre og spor 106 til højre, tættest på energivognen. Spor 104 er 600  mm

Der er i alt 7 spor på sydsiden af skydebroen.