Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 20. juli 2019

Nyt fra Bafd 20-7-2019

Borderland festivallen er ved at klargøre deres festilvalområde til den kommende uges aktiviteter. Overalt sås omvandrende unge mennesker med imponerende oppakninger på ryg og mave, samt en armada af svenske og andre udenlandske varevogne med tilhørende trailere. Der bliver transporteret mange kunstinstallationer ind i området omkring skibakken.

Baneafdelingens oprangering denne dag var også lidt anderledes end normalt. Til Diema M30 havde vi koblet slageklipperen og værkstedsvognen, og så begyndte vi at slagle østssiden af sporet. Især på den sydlige del af banen var der meget krat, og det tog lang tid at komme igennem dette. Lars og jeg kørte slagleklipperen, mens Kjeld og Benjamin fulgte bagefter med hækklipper og motorsav. På denne måde fik vi ryddet fra Fem Ege til Brandhøj, og der mangler nu kun slaglekørsel på ca. 1,5 km på den ene side af sporet.

Steffen

M30 blev varm igen allerede på turen ud til Brandhøj. Vi afmontere
derfor nogle sideplader og fik blæst køleren godt igennem med trykluft

Lars styrer slagleklipperen i skyggen af Premier Is parasollen

Toget er ankommet til Rubjerg, hvor Borderland bygger deres festival

Kaffepause på bænken på Rubjerg

Det færdige resultat. På venstre side har vi lige slaglet, på højre side
gjorde vi det for en måned siden.

mandag den 15. juli 2019

Nyt fra maskinafdelingen #25-19 15/07:


Indersiden skifter farve fra Da7´s grønne til vores "vogngrøn", der er en tand lysere


Dagens indsats var fortsat på C523; i lørdags havde Carsten og Kjeld fået klargjort taget til at få lagt tagpap og denne aften blev de første baner skåret ud og lagt klar på taget. Inden da havde de dog flyttet rundt på en håndfuld fine værktøjsskabe vi har fået foræret. Det kræver dog en vis indsats at få udskiftet de gamle, så det må vente… I snedkerværkstedet blev der fremstillet et par endegavlsforlængere, da det har vist sig at bænke og gavlhøjde ikke helt harmonerer. Jeg havde atter malergrejet i hånden og malede nu med det rette vogngrøn. Afmontering af skilte og håndtag og en afslibning inden malingen kom på, var dog nødvendigt. Kenneth P. fik udskiftet smørevægerne på No3 med en ny type, der skulle mindske tilbageløb af vand. Spændende om det holder (vand) Vi var 9 medlemmer forbi Gården denne aften

Vognnumereringsskilt

- og hvad bagsiden gemte! Genbrug er godt.
Gamle glasfiberskilte fra Berlintogene

Afslibning korn 150 og linolie virker altid. Jeg brugte dog maling


endegavlen forhøjet med 5 cm

Hvor skal vi lægge tagpappet, når det er skåret? Deroppe!

Afslutningskant og tagrender monteret

søndag den 14. juli 2019

Nyt fra Bafd 13-7-2019

Lørdag var Baneafdelingen atter samlet og bestod denne dag af Lars, Benjamin og Steffen. Dagens opgaver var koncentreret om opgaver på Hedehusgården og bestod af mange elementer. Græsslåning blev iværksat på arealerne omkring vognhallen samt på stationsområdet. Buskrydning blev foretaget langs med spor 0 og på nordsiden af værkstedsremisen ud mod Roskildevej. Samme sted blev hækken også klippet, så det nu ser nogenlunde velplejet ud.

Bænkene på Hedehusgården bærer præg af mange års flittigt brug, både af vores passagerer, de lokale løbeklubber og ikke mindst alle de andre, der besøger Hedelands nordlige indgang gennem ugen. Et par nye bænke er blevet fremstillet på et mindre filialværksted i en nærliggende provinsby, og de får formentlig senere følgeskab af yderligere et par stykker. I første omgang blev bænkene på nordsiden af vognhallen udskiftet.

Lars og Benjamin nedgraver fliser for at beskytte benene på de nye bænke
mod råd.

Så er de klar til brug og blev i øvrigt flittigt benyttet dagen efter.
Efter frokost gik vi i gang med at rydde krat langs med spor 3, og dagen blev sluttet af med læsning af aksekasse-slagger til senere bortskaffelse.

Steffen


Der er ryddet kraftigt ved spor 3 og kvaset læsses for at bortkøres.

Kort beretning fra plantogsdagen den 14. juliNo3 er fyret op og der skal fyldes kul og vand på til dagens mange ture

Første søndag i årets travleste ferieuge, varmt, vindstille – men ikke for meget solskin og køredag på Brandhøjbanen – er en god kombination for belægningen på vores tog. Allerede fra morgenstunden stod folk i kø for at købe billetter – og is! Så da vi kørte damptoget til perron, blev det hurtigt fyldt og vi måtte endda efterlade et par gæster på perronen. Heldigvis afgår der jo snart et tog igen…
Vi havde mange børnefamilier med, som skulle en tur på Naturlegepladsen og også prøve en tur med Brandhøjbanen. Et par flittige fotografer fulgte os i løbet af dagen og vi glæder os til at se resultaterne en dag. Det blev derfor en travl dag med standsning på alle stationer og trinbrætter undervejs. Os, der var så heldige at stå i damplokomotivet havde let ved at holde varmen og vi blev da holdt beskæftiget hele dagen 😊 Så endnu en herlig dag på banen

Første dampafgang kører med fuldt tog gennem første kurve ned ad bakken

Dagens eneste møde på Rubjerg med motortoget

Brandhøjbanen kørte også med fyldte tog denne dag

Ankomst til Fem Ege - mon de alle kan få en plads? Heldigvis stod nok af og skulle til Naturlegepladsen

En af dagens flittige fotografer. Vi glæder os til at se resultatet :-)

Steffen var dagens lokomotivfører. Det er dejligt at køre damp!

Sidste tog på vej hejmover