Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 7. august 2021

Nyt fra Bafd 7-8-2021

Lørdag besluttede vi at bruge kræfterne på at grave et trækrør til kabler og trykluft mellem værkstedsremisen og dampremisen. Arbejdet blev udført med vores minigraver placeret på transportvognen og kørt i position af M12 og E28. Vi blev afbrudt af nogle heftige byger, men det lykkedes at få gravet trækrøret ned samt trukket både trykluft og et kabel gennem dette. Trykluften bruger vi, når vi fyrer damplokomotiverne for at skabe kunstig træk i fyret og dermed undgå kondens samt unødig røgudvikling.

Andre steder på gården var der også aktivitet. Kjeld og Carsten fik færdiggjort flisebelægningen foran værkstedet og i Damp Af var Benjamin i gang med en større udskiftning af lysarmaturer. Hans var som sædvanlig flittig med at trimme græs, således at vores del af Hedehusgården fremstår usædvanligt velplejet. Tak for det.

Hans er i gang med græstrimmeren.

Gravearbejdet er startet og Carsten står i baggrunden og
funderer over næste skridt i fliselægningsprojektet.

Selvom vi har en maskine til rådighed, så kan en håndskovl
godt være den hurtigste løsning i nogle tilfælde. SLA foto.

Jeg sluttede dagen af med at rydde småkrat i læbæltet mod vest.

Steffen


mandag den 2. august 2021

Nyt fra maskinafdelingen #19-21 02/8:

I lørdags fik Kjeld og Carsten lagt alle stenene på den i mange år savnede passage til værkstedsremisen, så aftenen blev brugt til at skære og tilpasse sten langs sporet. Det er topklasse! Lars rettede og tilpassede det sidste på bastardkoblingen og fik delene svejst sammen. Så nu resterer blot en omgang maling. Det var jeg dog allerede i gang med: Brillen fik en flot maskingrøn, der er blandet efter en medbragt del hos maleren. Den passer flot sammen med den oprindelige farve på drejebænken. Bagefter blev de sidste knopper afrenset og grundet – sammen med den ene motorluge fra M45, som også fik røde tal på omdrejningsstyringen. Gert ordnede en hane til vandbehandingsanlæggets rensekar, så endnu en fin aften med 6 mand mødt, selvom der fortsat er feriestemning /Leif

Det bliver fint at gå og køre med sækkevogne her

M45 låge grundetSidste justering af pufferdele

- før sammensvejsning

Nu passer M45 perfekt med E28

Og skalaen fik lidt rødt på

Brillen iført første omgang maskingrøn


søndag den 1. august 2021

HVB Plantogsdag 1. august 21

 


Familien Hanibal på 30ér skovtur

Flotte kostumer og 2 x far og søn på banen.

 Der sker altid noget på Hedelands Veteranbane:

 Ud over det fine vejr, så havde vi besøg af familien Hanibal, der takket være sønnen Alfred havde fundet frem til os, og sammen havde de besluttet at der skulle afholdes en familie-picnic med maner.

 Hele familien havde derfor klædt sig ud i perfekt 30 stil og taget på udflugt med madkurv og det hele.

 Vi håber at se dem til vores 2 x 100 års dampkørsel søndag, den 22. 8. 2021 hvor vi vil fejre vore to flotte damplokomotivers fødselsdag med dobbelt damptogskørsel.

 

Vi havde i dag også 2 x far og søn i aktion på banen. Det er godt med et sikkert generationsforløb.

 Anders og far Carsten håndterede på bedste vis Da7, og Viggo var behjælpelig her og der, mens far Thomas passede kiosken.

Endnu en god dag på banen med sjove oplevelser.

 Foto og beretning: Bruno Jensen HVB