Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 14. april 2018

Nyt fra Bafd. 14-04-2018

Efter forårsklargøringen sidste lørdag stod programmet i dag på svelleudskiftning på vognhalsbanegården. Skifte 112 og forbindelsen til skifte 111 skulle forsynes med nye sveller. Et hold på 7 mand incl. en af vores jyske smalsporskollegaer var mødt op til arbejdet.
Nye sveller klar til ilægning efter at de gamle er fjernet. Jørgen M rangerer Storebæltsvognen frem i spor 20, Lars sidder klar ved håndtagene, mens Steffen er parat til at sikre, at de nye sveller placeres korrekt.

Svellen er på vej på plads. I baggrunden ses Uffe og Jørgen P i færd med at tage spirg op.
Arbejdsholdet holder pause ved km. 92,4 mens en varm pastaret indtages.
Arbejdet skred fint frem og efter skiftet var samlet og værktøjet samlet sammen, var der tid til at samle alle de gamle sveller sammen og jævne ballast ud foran museumshallen. Efter en god indsats kunne vi allerede lidt i fem hold fyraften. Det er planen at vi de næste arbejdsdage skal justere og understoppe det renoverede spor.
Gamle sveller er samlet op på Storebæltsvognen og placeres nu på et sæt deplorider.

Mens der ryddes sveller, er Kenneth og Steffen travlt optaget af at jævne ballast.

torsdag den 12. april 2018

Torsdagsbilledet #157

Dagens Torsdagsbillede er med et aktuelt emne, for snart skal medlemmerne på tur til Diesel House og opleve når den store dobbeltvirkende dieselmotor BW2000 startes. En lille flok medlemmer var på smugkig allerede i november 2006, hvor vi dog måtte dele oplevelsen med mange andre. Det var samme år, hvor DieselHouse blev indviet d. 18 maj 2006 af Hans Kongelige Højhed Kronprins Frederik. Denne gang får vi det næsten for os selv og det skal nok blive en oplevelse.
Andre må selv finde en søndag til besøget. Kan absolut anbefales herfra!
Steffen med en noget yngre Anders søndag den 5/11-2006
Motoren er stadig lige imponerende


Bjarne var med på sidste Torsdagsbillede og minsandten igen i dag :-)


 
Har du som medlem ikke fået tilmeldt dig til turen, så svar enten på den udsendte mail eller skriv til klubbens mail-adresse inden den 17/4.

Se mere info om motoren her >mandag den 9. april 2018

Nyt fra maskinafdelingen #16-18 9/4:


Det flotte slutresultat efter lørdagens udskiftning af rørmuffer på vandkranen i lørdags

Superfos-maskinen blev atter trukket ud tidligt på aftenen, men heldigvis er det nu længere lyst og med endnu en aftens tur med stålbørsten, så er lokomotivet snart klar til en omgang grundmaling. Kjeld har pudset løs på damprørene dertil, så de er til at spejle sig i. De bliver rigtig flotte og gejlede som på et Engelsk lokomotiv. Lars O. har fået udskiftet en rusten rørstump på sandingsrøret til en flot, ny. Samtidig forsøgte Jan og Bjarne at støve værkstedet til med afrensning af motorlågerne til M24, der tilsyneladende aldrig er blevet ordentlig grundet og derfor rustplettede. Det skal der gøres noget ved og det blev der. Hans arbejdede i den finere afdeling og fik grundet de nymonterede hjulsæt og malet lejekasserne blå på E28. Niels fortsatte med samling af beskyttelsesskærm til den lille fræser og Carsten fik afrettet et par stålblokke til brug for de nye lejekasser. Erik måtte denne aften undvære Martin, men fik så set på, hvad vi andre sysler med. I alt sås 10 mand på Gården denne skønne forårsaften.


Superfos-maskinen udsættes endnu en gang for stålbørstens skrappe behandling - nu i forårsvejr

Carsten bearbejder et emne til lejekasse i fræseren

Det nyrenoverede sandingsrør
Kjeld giver den hele armen med polerkluden

- og resultatet er strålende!

To mand på samme opgave med afrensning af lågerne fra M24 så de kan komme til at se ordentlige ud til sæsonstart


Hans betragter tilfreds resultatet af aftenens malerarbejde på E28...


Husk at tilmelde dig medlemsturen til Diesel House som beskrevet i den udsendte mail. Sidste frist på mandag 16/4. Har du ikke set mailen, men gerne vil med, så skriv til klubbens mailadresse.

søndag den 8. april 2018

Nyt fra Bafd 07-04-2018

Så blev det forår! Skræppende grågæs, den første hvide vipstjert, kåde gråspurve, en følfod og et fint, lille hold banearbejdere med den traditionelle forårsklargøring af banen på arbejdssedlen. Dejligt solskin, men en kold blæst fra øst.

Dagens arbejder startede på Hedehusgården. Mens arbejdstoget blev oprangeret, hjalp et par fra holdet til med at løfte en amerikansk gevindskæremaskine op på vandkranens stamme. Der skulle skæres nyt gevind i forbindelse med en tiltrængt reparation af kranen.
Gert drejer gevind på vandkranens stamme. Skæremaskinen har vi lånt i Jylland af en trofast 'supporter'.

Derpå gik det i fuld fart mod Fem Ege, hvor vi startede forårsklargøringen. Klargøringen består i en grundig rensning og smøring af alle sporskifter i hovedsporet, rensning af samtlige overkørsler og afvaskning af alle stations- og overkørselsskilte og -signaler langs banen. På Fem Ege og Rubjerg stationer fik vi endvidere monteret øjebolte til aflåsning af skifterne samt en enkelt smørenippel. Vejret var til udendørspauser, når vi blot opsøgte læsiden af banevognen. Når der var mulighed for det, arbejdede vi også med mindre beskæringsopgaver på arbejdsstederne. På den måde holdt alle på holdet sig i konstant beskæftigelse.
Jørgen og Lars monterer låsebeslag på det nordlige skifte på Fem Ege Station.

Imens vasker Peter stationsskilt i solskinnet.
Efter montage af låsebeslag på Rubjergs sydlige skifte renser Jørgen skiftetrækket for gamle blade. For ikke at spilde tiden beskærer Lars buskads i baggrunden.
Det nye stationsskilt på Rubjerg Station skulle males. Det klarede Claus og Jørgen i forbilledligt samarbejde. Den gamle formand støtter den nuværende.

Overkørslen syd for Sølund renses. Hedeland har reprofileret stierne og været rigtigt gode til ikke at fylde overkørslerne med grus. Smukt arbejde!
Vi var tilbage på Hedehusgård 17.30 og efter en halv times oprydning sluttede arbejdsdagen. På næste lørdag serveres der en frokost bestående af 'one pot pasta' med bl.a. svampe, bacon, krydderurter og fløde fra brændekomfuret.