Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

lørdag den 8. august 2020

Nyt fra Bafd 08-08-2020

Dagens vejrudsigt lovede masser af sol, ingen skyer og meget lidt vind. lt tydede på en varm dag for holdet i baneafdelingen, der talte fire mand. Hans blev på gården beskæftiget med maleropgaver, men Kenneth, Steffen og Claus tog toget til Brandhøj. Der hjalp de i første omgang Carsten og Mikkel med flytning af et par lokomotiver. Med den opgave overstået rangeredes stoppemaskinen frem. Men inden der var afgang mod syd, nåede vi lige at justere en tunge på skifte 132 og rydde lidt bevoksning ved udkørslen mod syd. 

Første opgave var løft og understopning af et nedsunket skinnestød ved km 4,6 nord for Fem Ege. Efter udbedringen rettede vi et antal sveller, der havde arbjdet sig skævt i sporet, hvorefter vi nød frokosten i den sparsomme skygge som banevognen kunne give.

Temperaturen i banevognen havde trods gennemtræk sneget sig op på 30 grader ved frokosttid. SL.

Efter frokost fortsatte vi arbejdet, og nåede ind i spor 2 på Fem Ege i god tid inden et særtog fra Hedehusgård ankom. Vi nåede bl.a. at jævne grus omkring de to nye overgange, klippe indhængende grene og opsmøre stoppemaskinen.

Steffen er ved at jævne grus ud omkring den sydlige overgang på Fem Ege. Banetoget ses i spor 2.

Kenneth smører stoppemaskinen. Der er endnu intet at se til særtoget.
Krydsning på Fem Ege.

Efter særtoget var ankommet fortsatte vi arbejdet med at rette sveller på strækningen frem mod km.3,7 hvorefter vi satte kursen mod Brandhøj. Der rangerede vi stoppemaskinen på plads og drog mod Hedehusgård, hvor vi skulle være, inden særtoget returnerede. På Hedehusgården fik vi slået græs og fjernet de sædvanlige hestepærer foran billetsalg og stationsareal. Arealet var blevet yderligere forskønnet med Hans' maling af skilte og Hedelands hvide bom.

Bom og standere har fået opfriskning med både spartel og masser af hvid maling. En forsvarlig afspærring forhindrede forbipasserende at få våd maling på tøjet.

Med meget varmt vejr er det vanskeligt at forestille sig helt fyldte tog i morgen. Mon ikke mange tager til stranden?

onsdag den 5. august 2020

Breaking!! Forlængelse af sommersæsonen på Hedelands Veteranbane


Sommersøndagstog med både motor og damptog - helt til søndage den 4. oktober!

I de sidste mange søndage har der været lange køer foran billetsalget på Hedehusgård Station, så trafikafdelingen (og bestyrelsen) på Hedelands Veteranbane har derfor her til aften besluttet at forlænge sommeren - i hvertfald med togdriften.  Det betyder , at der vil blive kørt to-togsdrift efter sommerkøreplanen hver søndag til og med søndag den 4. oktober. Vi håber da også at vejret er med os hele vejen!
Hyggelige aftenture til Rubjerg 12, 26. august og 9. september

Samtidig tilbyder vi også to ekstra dage med Onsdagsaftentog oven i afgangen den 12. august. De to dage bliver onsdag den 26. august og onsdag den 9. september kl. 17-18-19 og 20 fra Hedehusgården og ud til Rubjerg. Den 12. august er der samtidig mulighed for bogsignering af en forfatter!

Efterårsferien får tilført een dag mere med lørdag den 10. oktober - så vi kører den 10, 11, 13, 15, 17 og 18. oktober og køreplanen udvides til 4 tog ud om dagen. Der afholdes Bliv-Medlem-dag lørdag den 17.


Vi håber derfor at mange vil benytte sig af muligheden for en togtur og at alle får de pladser, der er brug for. Grundet COVID19, så holdes grupper adskilt. For at sikre en plads til hjemturen, skal tidspunktet for returbilletten allerede bestemmes ved billetkøb til udturen. Vi kan desværre ikke tilbyde reservation eller forsalg af billetter.

mandag den 3. august 2020

Nyt fra maskinafdelingen #30-20 4/8:Store mængder jord er i tidens løb raslet ned og fjernet muligheden for at bruge arealet. Nu er det væk!
I de sidste par uger har der været gjort en stor indsats for at rydde op i ”skoven” langs det yderste spor. Den opgave blev denne aften afsluttet fornemt med afskrabning af al den jord, som efterhånden var drattet ned langs ”perronafdækningen” En dynamisk kvartet bestående Peter, Lars, Carsten og Kjeld fik med assistance af gravemaskinen, hældt overskudsjorden op i et par tipvogne og kørt den til genbrug andetsteds og bagefter blev der lagt et fint gruslag ud. Et andet hold tog sig af den store opgave med at heppe, så arbejdet blev solidt bakket op! Vi syslede også rundt andre steder, men dette var aftenens hovedopgave. 9 mand kiggede forbi Gården denne fine sommeraften.

Undervejs dukkede en hel del gammelt jern op ad bunkerne. Det meste røg til skrot. (Foto: SLA)

Tipvognstog i fuld fart med fyldte vogne. (Foto: SLA)


- og returnerer, mens solen går ned over Hedeland
Steen har været på Fem Ege og genetableret begge overgangene med nyt træ,
så vores gæster kan komme sikkert over sporet  (Foto: SLA)
Og Hans er ved at give Hedelands adgangsbom en omgang hvid maling.
Det er jo osse vores ansigt udadtil

søndag den 2. august 2020

Plantogskørsel 2. august

Vejret var fint og solen kunne akkurat bryde igennem dagens skydække. Det kunne ligne en rigtig veterantogsdag for familier, her inden ferien slutter for mange. Det så ud som om familierne tænkte det samme, for der var kø ved billetsalget til tog 3, ligesom der havde været det ved tog 1 og som der blev ved flere andre tog igennem dagen. Med vores coronaforholdsregler kan vi ikke tilbyde så mange en plads, som vi gerne ville, men vi kunne da køre et ekstra togpar, så alle fik en tur. Og det gjorde vi så. En travl og fin dag på banen. Som fotograferende gæst en dejlig dag i solen og vinden. Jeg håber at både passagerer og personale havde det lidt på samme måde.

Tog 3 venter ved perron mens coronaguide Anne-Marie venter på at hjælpe næste gruppe passagerer fra køen på plads i toget.

M 25 med tog 2 passerer Brandhøj med de få passagerer, der bare lige skulle til Fem Ege for at vende.

Tog 4 med Da 7 og tog 5 med M 25 har netop krydset på Brandhøj og Claus W ser lidt bekymret på sit ur. Der var mindre forsinkelser hele dagen pga. passagertilstrømning.

Togpersonalet på tog 7 afventer ankomst af M 25 med tog 6 fra Fem Ege. Mon ikke de snart er her?

Der kom de! Sikkerhedsventilen er lige ved at lette på Da 7, så der er godt tryk på til en hurtig tur over sletten.

M 25 med tog 10 passerer sletten på vej mod nord med kvæget i forgrunden.

Kort tid efter passerer tog 11 på vej mod Fem Ege.

Tog 12 mellem Fem Ege og naturlegepladsen.

M 25 med tog 14 syd for Brandhøj med Vinkelsø i forgrunden. Under normale forhold sidste tog for dieselmaskinen.

Men i dag fik M 25 lige en ekstra tur til Fem Ege og retur. Der var flere, der skulle hjem fra Hedelandsturen.