Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 4. april 2019

Torsdagsbilledet #200

Denne uges torsdagsbillede er en collage fra Bygningsdagen i 2009 - 10 år siden.

HUSKAT: Bygningsdagen 2019 er den 27. april :-)

Overordnet set, så foretager vi os det samme på Bygningsdagen fra år til år - men heldigvis også en masse nyt... Sikkert er det at der serveres en god frokost og om eftermiddagen er der kaffe og kage!

onsdag den 3. april 2019

Onsdagshygge! 3. april 2019

I onsdags var alle aktive blevet inviteret til et herligt dækket frokostbord, sponseret af Fløng Forsamlingshus or arrangeret af Bruno. En af de heldige deltagere udefra var Steen fra Diesel House, som jo har hjulpet klubben med rådgivning og reservedele til istandsættelsen af de sidste to BurWain motorer, der er istandsat. Steen har samtidig været flittig med pennen og skrevet dette referat fra dagen :-)

Arrangøren Bruno, vores æresmedlem Klingenberg og Carsten ved bordet :-)

Hemmeligheden: Brunos DampoljeDen 3. april var der inviteret til Onsdagshygge med gammelost i Damp-A.

Spændende.

Der kom 15 mand, hvor jeg kendte de fleste. Bord 1 og Bord 2 med deltagerne og bord 3 med alle fornødenhederne. Det så meget lækkert ud. Ved siden af var gemt lidt godt til halsen.

Bruno havde ved en god sponsors hjælp fået lavet retterne.

Men det hele startede faktisk noget tidligere, nærmere var det den 16. januar, hvor Ib og jeg helt tilfældigt og uafhængigt af hinanden havde lidt Bur Wain vi skulle udveksle og efter en frokostøls tid kom Bruno forbi og vi fik smagt lidt på det hjemmebryggede. Det var godt.

Og så kom min kommentar ”Og hvad havde du så tænkt dig at vi skal spise til ??” nå ja den lå lige på tungen og så rullede den bare ud. Man kan da ikke servere så godt øl uden tilbehør.

Og så pludselig lå der en invitation til onsdagshyggen.

Det var en overraskelse med den dejlige mad. Friskbagt groft rugbrød og tilsvarende landbrød. En krukke med dejligt fedt til lige at klistre sagerne sammen. Hjemmelavet rullepølse med løgringe og sky, kalvebryst med flødepeberrod og frisk revet peberrod, samt lidt salat. Stærk fuldfed gammelost med sky, løgringe og brun rom. Den kan også drikkes i stedet for cognac.

Alt sammen hjemmelavet, velsmagende og med alt tilbehør. Alt er ikke nævnt her men det smagte bare. Et kulinarisk højdepunkt den dag, uge, måned med sådan en påske forfrokost.

Og så kom Brunos hemmelighed frem. Sort guld, også kaldet Nimbus og Dampolje. Det er stærke sager, som over maden blev fortyndet med lidt Harald Jensen og flere af den slags. Og så gik snakken og dette refereres sæføli ikke her. Men det var meget hyggeligt.

Og pludselig rejste Bruno sig og påkaldte sig alles opmærksomhed.

Er dette et godt og acceptabelt arrangement fremstillet af vores sponsor Fløng Forsamlingshus?

Hvem stemmer imod ”nul” og hvem stemmer for ?  Alle 15.

Forslaget er så at gentage succesen senere på året. Datoen var der mange som havde en holdning til.

Men datoen vil være efter en succesfuld køresæson. Dette blev proklameret af Bruno himself.

Så tak for en dejlig dag.

Steen

Mere om aktiviteterne i Fløng Forsamlingshus kan man se her >>

mandag den 1. april 2019

Nyt fra maskinafdelingen #13-19 01/04:

Endu en boggie får et grundigt eftersyn, samt opsmøring af glidelejer og konsol

Onsdagsholdet har flittigt arbejdet videre med klargøringen af personvogne og det fortsatte Bjarne og Jan ihærdigt denne aften med C827, der også fik den store tur. Værkstedet var herlig fyldt med aktivitet; Kenneth og Bo arbejdede videre med renovering af lejehus, Carsten og Kjeld skar endnu flere dele op til de nye bogier; Lars O. fik først svejst hjørnerne på de rustfri stålbakker til vandbehandlingsanlægget, siden hjalp han mig med at sandblæse 5 konsoller til bogierne. Jeg fik imens grundet de nyligt påsvejste vinkler til montage af vognsiderne, samt de dertilhørende afstandsstykker. Martin fik tilpasset håndlisterne, så de netop går fri af stolperne, samt arbejdet videre på tagremmene. I maskinværkstedet var der gang i to drejebænke, idet Per skulle fjerne en lille tiendedel fra ringen til M24´s ”brændstofpumpesamler” og Bo fik drejet en flange til No3.

Det var derfor en dejlig travl aften på alle værksteder med 11 mand i sving.


Grundig grunding af vinklerne til montage af vognsiderne


Lars udfører præcisionssvejsning af de rustfri stålbakker

Kenneth og Bo forbereder de næste lejekasser til støbning af hvidmetal


Carsten og Kjeld skærer endnu flere dele til bogierne

Martin giver håndlisterne hug :-)

Tørresnor med afstandsstykker og grundede konsoller.
 Lars O. er i baggrunden ved at sandblæse den tredje ud af fem
Per skal lige dreje en bitte smule mere af ringen

- og Bo skal dreje en ny flange til No 3

Klubben er blevet doneret denne fine ventilslibemaskine :-)

søndag den 31. marts 2019

Nyt fra Bafd. 30-03-2019

I det smukkeste forårsvejr blev der ryddet op på arealet foran museumshallen. Samtlige gamle sveller blev fjernet og stakket på et sæt deplorider, ballasten jævnet og et sporskifte forsynet med træk.Vi måtte vige lidt for et par rangerbevægelser i løbet af dagen, da Peter skulle rengøre Vildmosemaskinen og vores energivogn skulle i eksil i opbevaringshallen, så der blev plads til endnu en roevogn. Vi fik også ryddet op i de mange gamle strøer, der har ligget rundt om på arealet. Desuden påbegyndte vi demonteringen af de fire overkørselsanlæg vi har modtaget fra entreprenør Gorm Hansen. Anlæggene har stået ved sidesporet til industriområdet i Hedehusene, der nu er under forvandling til den nye bydel Nærheden.
Med ballasten jævnet og de gamle sveller fjernet, er det blevet lidt lettere at færdes foran museumshallen. Skifte 113 er forsynet med fungerende træk. Som det øvrige svelleudskiftede spor skal det justeres og understoppes.

Med den klare forårssol stod ellers skjulte valsemærker pludseligt helt klart. Her en tunge i skifte 110 mærket Darlington Steel & Iron.

Kenneth fjerner gamle sveller foran museumshallen. Steffen og Lars gennemførte eftersyn af banevognen i baggrunden. Det gode vejr gjorde det oplagt at gennemføre eftersynet udendørs
Med alle gamle sveller fjernet, jævnede vi ballast og gjorde klar til understopning. Peter og M 30 aflagde besøg for et par mindre rangeringsmanøvrer.

Vildmosemaskinen blev vasket med varmt sæbevand leveret i stilægte zinkspand.

På vej hjem fra opbevaringshallen med 1758. Der skulle lidt omrangering af flere enheder til for at få plads til energivognen, der er en smule længere end en roevogn.