Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

torsdag den 26. november 2015

Torsdagsbilledet #36

Puha! Det var hårdt. En gruppe aktive medlemmer puster ud en forårsdag i 1995. Opgaven har været at understoppe kurven ovenfor rampen lige syd for Hedehusgård station. Vi er et par år før vi anskaffede vores østtyske understopningsmaskine, der lettede stoppearbejdet betydeligt. Medlemmerne har derfor god grund til at være glade for at arbejdet er vel overstået.
Der er spæde knopper på træerne og grønne pilsnere i kassen. Fra venstre ses Henrik Gregersen, Søren Hein (liggende), Per Møller Nielsen, Carsten Hansen, Finn Sørensen, Peter Hein, Henning Dyrkilde (i hvide bukser), Henrik Sørensen, Mikkel Møller Nielsen og Jan Olsen. Sporets overhøjde ses tydeligt.

tirsdag den 24. november 2015

Nyt fra maskinafdelingen #41-15 23/11:

Sne til juletog? Kan vi gemme lidt?

Årets første sne faldt lørdag aften og det meste må være landet ved Hedehusene. Der var ikke ryddet på P-pladsen, andet end et par trampestier, så bilerne måtte klemme sig sammen og holde oppe ved bommen. Nogen valgte endda at gå i stedet…

Carsten afrensede hjulene fra deploriderne og Hans fik dem grundet. Mikkel fik skåret kaninørerne af de gamle jern og sat på de nye. Hans fik også malet pladen, der skal sættes mellem rude og inderside af M15 for at stabilisere væggen. Bjarne og Per manglede Jan til deres opgave med at vende motoren fra M25, men så lagde de en masterplan til onsdagens arbejde. Jeg fik sat hylderne over vaskekarret op, så man ikke længere skal bruge vaskekarrets top til hensætning, men kan åbne låget helt op. Trods den megen sne var vi 7 mand og en gæst, der hyggede på værkstedet. Arbejdet sluttede dog tidligt, for Hans lokkede med en unik film om DSB´s elektrificering af Kystbanen, som vi så i Damp a´ sammen med kold kaffe, som Hans også havde medbragt J


Her ryger endnu et kaninøre...

Strategisk planlægning! De nye hylder ses i baggrunden...

Picasso ville være misundelig!!

søndag den 22. november 2015

Nyt fra Bafd. 21-11-2015

Sneen har nu lagt en tyk dyne over det meste af Sjælland, men lørdagens arbejde nåede heldigvis netop at blive afsluttet inden sneen væltede ned. Sporarbejdet mellem Sølund og Brandhøj er derved afsluttet for denne gang og der er klar til årets juletrafik, dog med en enkelt hastighedsnedsættelse ved "Knallertvejen", da selve overkørslen først lægges om til foråret.

På lørdag klargører vi resten af banen til juletrafikken, hvilket forventeligt omfatter en kraftig indsats med at fjerne træer, der pga. snepresset er væltet ned over sporet.

Steffen


Stoppemaskinen arbejder sig gennem kurven ved Brandhøjbanen og bagefter
følger ballastfordelingsholdet (CN). I baggrunden holder M40 med ballastvogne.


En lille video der viser stoppemaskinen i aktion. Foran maskinen graves der ud til donkrafte så sporet
kan løftes på plads og der kan indlægges overhøjde. (CN)
Der arbejdes med sporstykket op til Knallertvejen (OPB)
Efterballastering langs med den nu udtørrede sø (OPB)