Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK

Nysgerrig efter mere!! Bliv aktiv i IBK
I IBK har vi godt kammeratskab og masser af interessante opgaver for alle!

onsdag den 14. juli 2021

Onsdagsaftentog 14. juli 21:

 

Sæsonens andet Onsdagsaftentog blev trukket af M24, der lige som ved sidste aftentog 9. juni, fik dejligt vejr at køre i. Der var stor travlhed ved stationen, da der samtidig blev afholdt et forvarslet event med geocaching (skattejagt med GPS). En del af de 40 tilmeldte valgte da også at tage en tur med toget, så det blev godt fyldt til afgangen kl. 17. Meningen var, at en del af skattene kunne findes ved at køre med og jeg håber at de fik gevinst. Selv havde jeg taget familien med på en lille picnic-tur og vi gik derfor fra Rubjerg station op til Temple of Tokamak, hvorfra der er en fantastisk flot udsigt over Hedeland og det nye byggeri Nærheden. Det begynder at snuppe noget af den grønne horisont, men til gengæld håber vi at der kommer flere lokale kunder til vores tog… Efter et veloverstået måltid i græsset, så gik vi en tur rundt templet, men fik ikke denne gang lagt vandopløslige sedler med vores bekymringer i det hellige vandbad. Meningen er, at de alle forsvinder sammen med sedlen – men med så fin en aften, så forsvinder de helt af sig selv 😊 I stedet gik vi tilbage mod stationen og kunne se toget kravle op ad stigningen til Rubjerg med næste hold til en aftentur. 18.30 fløjtede toget afgang og turen over Sletten er altid en oplevelse med fugle, kvæg og smukke, vilde blomster. Strækningen gennem de svale skove var også behagelig på en så lun aften med 26 grader. Vel hjemkommet hørte vi mange, der havde haft en god oplevelse og børn, der hellere ville køre en tur mere end at skulle hjem i seng. Næste onsdagsaftentog er den 11. august, men toget kører også hele søndagen! /Leif

Toget er på vej ind til en fyldt perron
 med Geocatchers - og andre.


Herligt med lidt grøn skyggeUdsigt over en lidt tør Vinkelsø

Rubjerg dukker op i horisonten

På vej retur til Hedehusgården St. efter flere gæster

Picnic ved Temple of Tokamak

Udsigten fra templet viser toget på vej over
 Sletten med kvæg og Nærheden i baggrunden

Toget på vej op ad stigningen

Klar til hjemturen 18.30

Kan man egentlig ikke godt køre en tur mere??

Godnatbilledet er alle de flot malede
sporskiftebukke, som Hans har givet ny kulørmandag den 12. juli 2021

Nyt fra maskinafdelingen #16-21 12/7:

 

Lars O. og Carsten planlagde, hvordan en afløser for den nuværende bastardkobling til M45 kunne udformes – og på den igangværende opgave med den lille låge til No3. Jeg holdt malepause på M45, da der først skal monteres en ny skinne til motorlågen. I stedet kastede jeg mig over at afrense en brille til den store drejebænk. Planen er at den fremover skal være fastmonteret der. Carsten og Kjeld tappede den genbrugte kølervæske af M45 og blandede friske dråber dertil. Brændstoffilteret blev også skiftet, hvilket giver luft i slangen med medfølgende udfordringer. Klokken var blevet sent, så det bliver løst en anden dag. /Leif

Carsten er ved at fræse og tilpasse de nye
profiler til noget af vandkassen på Sukkergris

Den gamle bastard...

Kølervæsken tømmes af


Brille før -


og efter. Samtidig repareres lejerne dertil.

Brillen skal monteres for enden af bænken

Motor tørnes efter udskiftning af brændstoffiltersøndag den 11. juli 2021

Plantogsdag K21 11/7:

Dagens første motortog kører fyldt afsted, mens billetkøen til næste tog fortsat vokser


Efter en lørdag med heldagsregn landet over, så havde vejrfolket heldigvis lovet solskin hele søndagen. Der stod derfor masser af rejsende klar til at købe billetter fra morgenstunden og sådan fortsatte det hele dagen 😊 Det bliver nok banens hidtil travleste dag, når både billetsalg og pengekasse gøres op! Afviklingen gik på trods rigtig fint, selvom vi i løbet af dagen måtte henvise et par håndfuld til næste tog. Heldigvis var alle meget fleksible og vi fik sat folk Corona-fornuftigt sammen. Det mærkes efterhånden at de fleste nu har fået mindst første stik... Det var også tydeligt at mange havde set den fine udsendelse i TV Lorry den 30. juni og at Brandhøjbanen kørte, gjorde også kun godt for dagens passagerantal. Der var også mange, som havde medbragt madkurv og tog et langt ophold på Naturlegepladsen i det pragtfulde vejr; solrigt, men dejlig letskyet og kun en mild brise, der bare var svalende. Køerne kiggede forbi ude på Sletten og havde endog taget ophold midt på sporet, så lokomotivet måtte fløjte intenst for at få dem til at trippe lidt videre. Det giver alle en ekstra oplevelse og køerne ser helt trygge ud bagefter. Dagens sidste, fine oplevelse var en foto-aftale, som har været planlagt længe og grundigt: Døtrene til et sølvbrudepar havde forberedt en overraskelse – et nyt bryllupsfoto. Da dagens sidste tog kom til Hedehusgården, så stod en fotograf klar med sit grej og så blev der ellers stillet op og taget en masse billeder med gommen på lokomotivet, bruden på en rejsekuffert og døtrene i baggrunden. Vi håber det bliver godt! Sådan er der altid masser af sjove og spændende oplevelser på banen. Tak for endnu en af disse dage 😊 /Leif 


Peter Post smiler allerede :-)

Man kan sagtens grine, når man er kommet ombord...

Brandhøjbanen trak også gæster fra første tog


Køer på sporet! Alle skal se, hvad der sker

Så har vores cowboy fået styr på køerne igen!

Endnu et travlt togmøde på Brandhøj St.Køerne gik i stedet ned til vandhullet og fik en forfriskning

Optag af skovtursgæster på Rubjerg St.

Fyldte tog på begge baner

Mon der er plads til alle?

De fleste kom ihvertfald med...
Tid til at fylde flere kul på lokomotivet


Dagens sidste motortog på vej hjemad

Der opstilles til optagelse af et flot sølvbryllupsfoto.
Bemærk at kassen er stillet til rådighed fra Nystrup Grus
og tasken venligst udlånt af dagens fyrbøder
- og så kan der rigges af for dagen!

Vi har fået tilladelse til at vise det flotte resultat af fotoarbejdet og samtidig bringe en tak for hyggeligt samarbejde fra den professionelle fotograf Per Dyrby. Vi kvitterer med et: I lige måde :-)

Nyt fra Bafd. 10-07-2021

Det var en mørk og regnfuld morgen. Sådan serverede vejrguderne lørdagen for baneafdelingen og et særtog for klubbens æresmedlem Bent Klingenberg. På grund af regnen afkortede særtogsselskabet festligehederne og togkørslen i Hedeland til en hurtig tur til Brandhøj og retur. Imens oprangerede vi to tog: M 12 med banevogn og gravemaskine og M 30 med tre tipvogne.

M 24 med særtog under udkørsel fra regnvåde Hedehusgård Station.

Dagens arbejdshold bestod af Steffen, Lars, Kenneth og Claus B og N, og da særtoget var vel tilbage, afgik vi mod dagens arbejdssted, Brandhøj. Da regnen blev ved, arbejdede vi primært indendørs i opbevaringshallen med bl.a. oprydning og sortering af reservedele. Det betød at en mængde dele, der tidligere har ligget på hallens gulv og i roevogn 1684, nu er sorteret og på plads i reolen. Efter regnen drev over, nåede vi også at få gravet en del underlagsplader ud af de bunker, der stadig ligger bag hallen, ligesom plænetraktoren kom en tur rundt på Brandhøjs perroner. Det pyntede.

De 3 tipvogne vi havde med fra Hedehusgård blev rangeret på plads. Her er alle 10 tipvogne ude af hallen under arbejdet.

'Lidt til, så er den der'. Kenneth, Claus B og Steffen får en palle på plads i reolen.

Endelig kom opklaringen. Steffen slår græs på perronen langs opbevaringshallen.

På lørdag må vi forvente nogenlunde samme størrelse hold på grund af ferie, så mon ikke opgavelisten lyder på beskæring, slagleklipning og mindre sporarbejder på strækningen?